Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

havashegycsúcs által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
havashegycsúcs
5 élménybeszámolót írt
5
14 éve tag
2013.03.08. 18:08
Sziasztok ! Február 23-ától síeltem Axamer Lizumban. Körülbelül 10 óra alatt értünk oda Békéscsabáról, de az se tette rövidebbé, hogy 3 dugóba keveredtünk (ami főleg a Németországi szakasz Innsbruckba vezető szakaszán volt. Mi Birgitz-ben szálltunk meg a Singer Sportpanzióban ami a Dorfstraße-n volt (ami a völgyön átvezető főút). Aki erre fele szeretne menni, annak ajánlom ezt a helyet. 11000 Forint volt fejenként egy éjszaka wellness-szel, félpanzióval és nagyon sok lehetőséget kínáltak. Még aznap este elkezdett havazni ami másnap estig tartott. Az első nap nem volt kellemes a síelés, mert sűrűn havazott és a pályát nem takarították az állandó havazás és a nagy mennyiségű friss hóréteg miatt. Másnap félve a buckás pályáktól úgy döntöttünk egyik társammal, hogy szánkózással fogjuk tölteni a napot. 3 szánkópályát jártunk be. 2-őt Axamer Lizum-ban, 1-et pedig Mutters-ben. Mindegyik nagyon jó volt, mert ratrakozva volt és nem voltak rajta sokan. Ingyenes síbusz pedig megkönnyebbítette az utazást. Másnap a jó idő miatt egész napos síelést tartottunk és Mutters-i pályákon síeltünk. Az egyik legjobb pályák itt voltak, mivel ápoltak voltak és nagyon könnyűek voltak, de ha sokat megyünk rajta akkor megunjuk. A következő napokban megenyhült az idő, ezért a Mutters-i és a Götzens-i pályán vagy kijöttek a jeges részek, vagy összeállt, buckás és vizes szakaszok alakultak ki, ami miatt nagyon rossz lett a síelés, így vissza Axamer Lizumba. Itt végig porhó és tökéletes pályák voltak ameddig csak ott voltunk. Sajnos Március első napjaira szinte mindenhol alakultak kis lentebb kikopott foltok, de ennek ellenére mindenhol jó maradt a síelés Axamer Lizumban. Lényeget amit feltudtam idézni leírtam :)

Még néhány információ ami hasznos lehet:

Minden faluból ingyenes síbusz indul 30 vagy 60 percenként.
Mutters-tól 2 euró 70 centért lehet menni Innsbruckba vagy a Stubai Gleccserhez. (napijegy)
Kivilágított, minden nap ápolt, több kilométeres szánkópálya van szinte a völgy minden síterepénél. Amelyiket felvonóval lehet csak elérni, azoknál nem kell jegyet venni, mert felengednek ingyen.
Stubai Gleccserhez megy ha jól emlékszem kedden és csütörtökön ingyenes síbusz.

remélem minden lényegeset leírtam. :)

néhány kép : https://sielok.hu/fotoalbum/270055/kep/1/
havashegycsúcs
5 élménybeszámolót írt
5
14 éve tag
2012.03.17. 20:54
Sziasztok!

Én Március 16-án síeltem a Hargitán és valami csodálatos volt! Mi kb. 11 órára értünk fel és a pályák akkor is nagyon jól kezeltek voltak ami az olvadás miatt 2-3 órával később megváltozott. A liftek kicsit régiek de nekem semmi problémám nem volt vele. A gyönyörű idő miatt remek volt a kilátás a legmagasabb pontról minden irányra. Még szebbé tette a környezetet a 20-30 centis hóréteg a fákon. :) Nagyon szép volt. A hóréteg tegnap 180 centi lehetett, amekkorát én a Hargitán még nem láttam. :) Aki teheti még látogassa meg a Hargitát még a közeljövőben. :)
havashegycsúcs
5 élménybeszámolót írt
5
14 éve tag
2012.02.19. 12:48
Sziasztok! Én Február elején jártam Axemer Lizumban. Csak ajánlani tudom! Gyönyörű környezet, jól kezelt pályák és nem volt nagy tömeg. Nagyon hideg volt a hegyen sajnos és esett a hó is minden reggel. Mindenkinek ajánlom a szánkópályákat ami Axamer Lizumból és Birgitz Alm-ból indulnak. Minden reggel ratrakozott, ápolt pályát varázsltak a szánkózók számára. A hüttékből nem volt sok és minden sípályán fekvő hütte 5-6 euróval drágább volt mint a liftek aljában lévők. Kicsit zavaró volt hogy szerdától minden tanuló síelőt áthoztak a piros pályákra. De ezen kívül csodás volt minden.


5*
havashegycsúcs
5 élménybeszámolót írt
5
14 éve tag
2011.02.13. 10:07
Sziasztok! Mi tegnap délután 3kor értünk haza Zillertalból!

Sajnos az egész napos napsütés és a +5 fokos átlaghőmérséklet miatt rengetek hó elolvadt! Mi főként Zell am Zilleri részen síelgettünk de kipróbáltunk más helyet is! Elmentünk Mayerhofenbe ami nekünk nagyon nem tetszett mert nagy tömeg, erősen vizes, buckás néhol teljesen elvékonyodott sáros déli oldali pályák! Északi oldal szinte mindenhol jeges volt!
Sajnos csak 2 napot síeltünk a Gerlosi részen ami nagyon jó volt mert nagyon könnyű piros pályák, gyönyörű táj és még ha déli oldalon is van Mayerhofennel ellentétben teljesen jó állapotban volt! Mivel itt is nagyon olvad a hó nem sokat akarták kipróbálni az Isskogelbanh-hoz vezető pályát mert az első szakasza tényleg rosszabb volt (de ez egy kb 300 méteres szakasz volt) de megérte lemenni mert könnyű piros pálya a hütte teljesen üres volt és a pálya is nagyon széles volt!Érdemes kipróbálni a Rodelspasst is mert nagyon jó árban is van és nagyon élvezetes vele menni!
Zell am Ziller.. Hát az is a hét során kezdett romlani de találtunk egy nagyon jó pályát ami teljesen jó állapotban volt (mondjuk néhány jeges, buckás rész volt) Ott van egy hütte amiben a kiszolgálás remek, kedvesek és van 5 magyar dolgozó is! Ott az ár is remek és az adagok is!

Hát ennyi összefoglalva! Én csak ajánlani tudom ezt a helyet!
havashegycsúcs
5 élménybeszámolót írt
5
14 éve tag
2010.12.24. 09:27
Hát a pályák elég hosszuak gyerekeknek főleg a csúcson Gosaunál lehet jót síelni meg Russbachbahn aljánál!
Előzmény: (Siro 99650)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.