Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

wertar által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
wertar
2 élménybeszámolót írt
2
12 éve tag
2013.11.27. 16:50
Néhány jótanács az ide látogatóknak:

1. A legfontosabb, hogy mindeg tudakoljuk meg, hogy mennyi hó van a pályán és nyitva van-e az átjáró Pra loup és Val Dallos között. Amennyiben nincs nyitva és Pra loupban van a szállás akkor az nem olyan nagy probléma. Széles változatos pályák, sok új felvonóval. Abban az esetben, ha Val Dallosban száll meg az ember és az összeköttetés zárva, akkor csak kb. egy 35-50 km pályarendszer hasznalható, ami 6 napra már egy közepes tudású síelőnek is unalmas. A két rendszer között busszal, vagy autóval sem érdemes megpróbálni átmenni, mert csak kerülő úton, kb. 150 km, lehet átjutni.
2. Amennyiben a szállás Val Dallosban van érdemes egy napot La Fouxra is áldozni, ez ingyenes síbusszal megközelíthető. Kevés pálya van, de azok mind a fenyves erdőkön keresztül haladnak. Nyugodt és csöndes és van kifejezetten extrém kezeletlen fekete pály is.
3. Sok síutat szerveznek ide magyar cégek, ezért egy-egy főszezoni időpontban a falu (főleg Val Dallos) magyar faluvá változik. A pályán, este a szorakozóhelyeken mindenhol magyar szó hallható
wertar
2 élménybeszámolót írt
2
12 éve tag
2013.01.04. 11:23
2012 decemberében és idén január végén látogattuk meg ezt a síterepet. A pályarendszer egyik oldala Szlovéniához, míg a másik a Olaszországhoz tartozik, ez a kettősség teljes mértékben jellemző a pályákra. Az olasz infrastruktúra teljes mértékben a legmodernebb pályák eszközeit és pálya karbantartását vonultatja fel, evvel szemben a szlovén oldalt sokkal elmaradottabbnak érezhetjük. Szerencsétlen módon az olasz oldal teljesen napsütés mentes, ezért elhúzódó hóhiány esetén a pályák hamar jegessé vállnak, ez észlelhető idén is. Bármennyire is próbálták kezelni őket, a csúszások sok helyen szinten életveszélyesekké váltak. A rendszer maga elég kicsi, ezért 2-3 napa alatt teljesen besíelhető és a továbbiakban újat adni nem tud, hosszabb síelésre semmiképpen nem javaslom. Kezdők szempontjából sem jó választás ez a síterep, mert kevés kezdő pályán is gyakran találunk egy-egy húzósabb szakaszt. Egy hétvégi kiruccanásra bőven jó a terep, habár áraiban megközelíti az olasz sípályák összegét, de a távolság miatt jó lehet. A szállások evvel szemben a pálya környékén, főleg a szlovén oldalon elég színvonalasak és viszonylag olcsók is.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.