Menü ≡

Sella Nevea + Bovec Kanin (összekötve) síterep leírás szállás cikk galéria oktató értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó laponként: összesen 130, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  admin3
Dátum: 2020.05.19. 09:49
(Üzenetazonosító: 209285)
admin3 Hozzászólások: 667
Regisztrált: 2007.01.25.

Köszönjük az észrevételt, ma átmenetileg bezárt Kanin, de pénteken újra fognak nyitni, megkértük, hogy frissítsék a nyitva tartási adatokat.

(Kanin és Sella Nevea egyébként egy síterepként van fent nálunk, ezért ha csak Kaninon van nyitva pár sípálya, az az adat akkor is megjelenik Sella Neveánál is)
Előzmény: (petibp 209284)
Feladó:  petibpFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2020.05.19. 08:58
(Üzenetazonosító: 209284)
petibp Hozzászólások: 5
Regisztrált: 2012.02.24.
8 síterepet értékelt

a sielok.hu szerint nyitva a síterep, de 0 km pálya nyitva a weblapon https://www.promotur.org/Mountain-s...now/Sella-Nevea-Canin/Snow-report
Feladó:  hu1zamFérfiProfi síelő
Dátum: 2020.02.25. 12:39
(Üzenetazonosító: 208638)
hu1zam Hozzászólások: 399
Regisztrált: 2008.11.06.
63 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
5 nassfeldi sízés után kíváncsiságból elugrottunk megnézni Sella Nevea/Bovec-Kanin terepét. Odafelé a hágón át mentunk, a 45 km 65 perc utazást jelentett, mert meglehetősen keskeny az út és valami irdatlan szlovén tömeg jött folyamatosan szembe. A Sella Nevea-i parkoló tele volt, de nekünk még jutott hely. Amint felnéztem a pályákra, kiderült az ok: egyik pálya lezárva egy nemzetközi óriás-műlesikló verseny miatt...
Aztán a liftbe ülve, "mintha 1990 lenne" érzés támadt bennünk, régi gondolák, épületek stb.
Itt fordítva volt mint Nassfelden: kevesen a pályákon, sokan a liftsorban. Maguk a pályák jók, a felsőbb régiókban végre csak természetes (!) hó, jegesedés kizárólag a völgyben.
A táj viszont eszméletlenül szép. Élmény volt látni 2400 méterről a szomorúan hómentes völgyben élénk zölden csillogó Isonzó (Soca) folyót.
Egy napos sízésre tökéletesen megfelelő terep.
20200221-104633.jpg 20200221-104643.jpg 20200221-101944.jpg 20200221-102020.jpg
h i r d e t é s

Feladó:  WhylechlaphtFérfiHaladó síelő
Dátum: 2020.01.07. 14:59
(Üzenetazonosító: 207257)
Whylechlapht Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2014.02.10.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
December 28 és január 2 között Bovecben töltöttük a szilveszteri csúszásunkat a 10 fős baráti társaságunkkal. Mivel a Julian Alps (JA) síbérletet sikerült elég jól kimaxolnunk, elsősorban az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat osztanám meg egy kis élménybeszámolóval együtt, napokra lebontva. Előljáróban annyit a bérletről, hogy jól összefoglalja a környék pályáit igen kedvező áron, azonban a rendszeren van még mit finomítani.

1.napra Kanin volt a terv. A szállásunkról síbusz ment (volna) a völgyállomásra, azonban fél óra várakozás után gyanús lett a dolog. A sípálya weboldalán tájékoztattak, hogy nagy szél miatt nem működik a szlovén oldal és ezért a síbusz sem jár. Arról is tájékoztattak, hogy rossz idő esetén síbusz visz át az olasz oldalra, azonban erre előző nap jelentkezni kell, a sípálya szerint a tourinformnál, a tourinform szerint pedig a szállás recepcióján, szóval itt volt káosz bőven. Inkább beültünk az autóinkba és 45 perc múlva Sella Neveában voltunk. Itt nagy tömeg és fél óra várakozás várt ránk a kasszánál, majd ugyan ez a felvonónál. A következő pofon az volt, hogy itt vettük volna meg az 5 napos Julian Alps bérletet, de egy kis levelezgetés után kiderült, hogy az olasz síterepeken nem vásárolható meg, mert régebbi rendszert használnak. Mivel elment a fél nap, ezért egy 3 órás jegyre maradt időnk ami többe került mint az 5 napos JA bérlet 1 napja.
Miután felértünk a hegyre minden szuper volt gyönyörű környezet, szép idő és jó kis pályák vártak. Zárásig a völgypályán sikerült pár jót csúszni, a nap végére eléggé kijegesedett és megjött a szél is.

2. nap megint arra ébredtünk, hogy Kanin szlovén oldala nem működik, de mivel az egyik napra amúgy is Tarvisiót terveztük, ezért nem estünk kétségbe. Az előző napból tanulva viszont a kanini pénztárnál kezdtünk és megvettük a 4 napos JA bérletet. Ez már hibátlanul működött Tarvisióban, ahol még meglehetősen takarékon működtek a pályák. A völgyállomásban a tanulópályák üzemeltek, viszont a gerincről csak felvonóval lehetett visszajutni ide. Ennek köszönhetően a társaság két részre szakadt, a tanulók lent maradtak a többiek meg a templom melletti hangulatos hüttékben a gyönyörű kilátással és grappával, mert a pályák a nagy tömegnek köszönhetően sportolásra csak korlátozottan voltak alkalmasak. Aki nagyon akart a kabinos felvonó alatti völgypálya feléig azért tudodd néhány jót csúszni. A jóidő és a kilátás kárpótolt minket.

3. nap végre kinyitott Kanin és a síbusz is időben érkezett a szállásunkhoz. Ugyan a völgypálya itt is csak a feléig működött, de mivel sikerült időben kiérnünk ezért a buckák és a jég előtt sikerült pár egész jót csúsznunk, utána pedig a hegy másik oldalán az olasz határig csúszkáltunk szikrázó napsütésben. Mivel szilveszter napja volt a hütte teraszon már alakult a hangulat, de azt meg kell jegyeznem, hogy egyik helyszín sem az őrjítő apres ski hangulatról híres. 
A sieléshez annyira nem, viszont a sztorihoz hozzá tartozik, hogy Bovec belvárosában egész hangulatos szilveszteri utcabuli volt koncertekkel, utcai árusokkal, meg mindennel ami ilyenkor kell.

4. napi síelésünk összefoglalójának végéhez érkeztem, viszont minenki figyelmébe ajánlanám a Thirsty River nevű kézműves sörözőt Bovecben, ahol magyar viszonylatban is igen kedvező árú saját gyógysör kapható nagy választékban.

5. nap a hazafelé útba eső Arnoldstein – Dreilandereck síterepet választottuk, ami szintén látogatható (lenne) JA síbérlettel, ha beengedett volna a forgóvilla. A kasszánál nagyon segítőkészek voltak, kicserélték a bérletünket ingyenes napijegyre, és mivel az utolsó napunk volt, az 5 euró kauciót is visszakaptuk a bérleteink után. Azonban itt is látszik, hogy valami még nem kerek ezzel a rendszerrel, a mai napig nem tudjuk mi lehetett a gond.
A síterep egyébként óriási kellemes csalódás volt, az 5 (4) nap alatt itt csúsztuk a legjobbat és legtöbbet. A völgypálya teljes hosszában, nagyszerű minőségben síelhető volt, annak ellenére, hogy itt volt a legkevesebb természetes hó. Azt mondanom sem kell hogy itt is szikrázó napsütésben telt a napunk.

Összefoglalva nagyon jól éreztük magunkat. A felsorolt kellemetlenségeken sem akadtunk fent, inkább tanácsként írtam le azoknak akik most indulnának útra a régióba. Bovec nyáron egy rafting paradicsommá változik, így megfogadtuk hogy nyáron is visszatérünk. Különböző társaságokkal régóta szlovákiába járunk síelni, azonban az elmúlt években egyszer sem volt ilyen szép időnk mint itt, most, és a szlovák árak is már lekörözték a szlovént, így az elkövetkező évekre valószinűleg újratervezés következik. :)
Feladó:  ttamas1028FérfiProfi síelő
Dátum: 2019.02.27. 09:33
(Üzenetazonosító: 205116)
ttamas1028 Hozzászólások: 161
Regisztrált: 2009.12.05.
31 síterepet értékelt

Ha esetleg járt itt valaki mostanság, akkor megoszthatná tapasztalatát.
Feladó:  lorylaciFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.04.10. 21:04
(Üzenetazonosító: 201096)
lorylaci Hozzászólások: 19
Regisztrált: 2008.02.17.
10 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok!
Egy hetet Bovecben töltöttünk április 4-től, és holnap utazunk haza. Tekintettel arra, hogy nem síelünk rendszeresen, egy teli nap után általában túrát/sétát vagy más elfoglaltságot szoktunk űzni (általában kemény izomláz van a sínap után).

Pénteken kezdtünk, csodaszép napsütésben a szlovén oldalon jöttünk fel. A kabinos lift felvisz 2200m-re, ahol egy hütte van. Sajnos egy üléses felvonó, ami kék pályát szolgált ki nem ment, a kék pályával együtt. Volt egy tányéros egy bébi pályához, illetve volt egy háromüléses, amit éppen lezártak mert másnapi "Ki fél a szőrös embertől?" versenyre készültek. Ezért a négyülésessel mentek egy piros és kék pályán (ami elég jó volt, és a piros mellett rengeteg free-ride lehetőség is volt), majd átsíeltünk az olasz oldalra.
Itt a feleségem talált magának 3 kék pályát, amiken felváltva gyakorolt. Én kipróbáltam a hosszú pirosat az olasz völgybe. Nagyon jó volt, engem keményem megizzasztott, és a lift hamar felvitt a tetejére.
Nap végén még napoztunk egyet a szlovén hütte előtt (déli fekvés), majdnem el is aludtunk.

Szombaton túráztunk és végiglátogattuk az isonzói csaták erődeit (az egyik várban le lehet menni a hegybe vájt maradék bunker vonalakba és géppuskaállásokba) és lövészárkait. Az első világháborúban itt több mint egymillió ember halt meg.

Vasárnap korán kezdtünk, de az olasz oldalon. Sajnos itt olaszosan indulnak a dolgok, de elindultak. Nagyon szép napsütés volt, jókat mentem a piros pályákon (szlovén oldalon is, az ottani piros sokkal szélesebb, olasznál könyebb), nejem a kékeken, azonban egyre többen lettek. Délben már megmoccani sem lehetett, így abbahagytuk. Irány Ljbuljana - magy konzulátos, majd a cseppkőbarlang. Tanulság: még áprilisban a totális utószezonban egy napos hétvégén özönlenek az emberek.

Hétfőn úja próbáltuk, ekkor a szlovén oldalt lezárták. Azonban nagyon kevés ember volt, időnként kis nap és felhő (0 csapadék). Végig lehetett síelni, nulla sorállás, el is fáradtunk. Völgybe menő pálya alja délutánra sajnos eléggé felvizesedett (10°C volt, fenn 6°C), délelőtt még kellemes volt.

Aki áprilisban akar síelni, napsütésben, annak kifejezetten ajánlom. Ekkor a síelésen kívül bőven van más lehetőség is, március 15-től "hajózható" az Isonzó, 1000m alatt kellemes idő van túrázásra. Bovec nagyon szép üdülőváros, jó éttermekkel, kézműves sörözővel, jó árakkal.
Pont emiatt hétvégén inkább a túrát javasolnám, és hétköznapra a síelést. Vagy ha lehet kezdjen korán a szlovén oldalon (fél 8-kor nyit), napközben jöjjön le, és 2 körül menjen vissza, amikor csappan a tömeg.
Feladó:  ttamas1028FérfiProfi síelő
Dátum: 2018.03.07. 11:12
(Üzenetazonosító: 200500)
ttamas1028 Hozzászólások: 161
Regisztrált: 2009.12.05.
31 síterepet értékelt

Köszönöm a gyors választ!

Március 15-től nem a legjobb időt írja egyelőre, de bízunk benne.
Eredetileg 2 nap Chopok és Tátralomnic volt kinézve, de ez túl csábító.
Bár még, gyötörjük magunk, hogy hova menjünk...
Feladó:  admin2NőHaladó síelő
Dátum: 2018.03.07. 10:45
(Üzenetazonosító: 200499)
admin2 Hozzászólások: 422
Regisztrált: 2003.06.26.
19 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A síterep hivatalos honlapja szerint nyitva van minden pálya és lift:
http://www.promotur.org/sella/infon...eve
http://kanin.si/

480 cm hó van fenn!!!

Részletes hóadatok:
https://sielok.hu/holap/sellanevea/
Feladó:  ttamas1028FérfiProfi síelő
Dátum: 2018.03.07. 10:23
(Üzenetazonosító: 200496)
ttamas1028 Hozzászólások: 161
Regisztrált: 2009.12.05.
31 síterepet értékelt

sziasztok!

http://www.boveckanin.si/en/Kanin-S...ki-Resort#

A honlap azt írja, hogy minden zárva.
Feladó:  TrailriderFérfiKezdő síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2018.01.09. 11:33
(Üzenetazonosító: 198057)
Trailrider Hozzászólások: 299
Regisztrált: 2008.11.25.
41 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Márciusban voltam egy napot. Havazás után, de meleg volt és napsütés, sajnos a felső pályákon is vizesedett kicsit a hó. Gyönyörű terep, lélegzetelállító a látvány, mintha már mélyen a Dolomitokban síelnél. Indulás előtt megnéztük, megy-e a szlovén kapcsolat (miért ne menne, 2 méter hó, szélcsend és napsütés - ideális feltételek), a honlapon jelezték, hogy persze megy. Odaértem, és kiderült, hogy egy ideje már nem vakarták ki az ülőliftet a hó alól, így csak fókával lehetett átjutni, én meg azt és a másik lécet, amin a túrázásra is alkalmas kötés van naívan a szálláson hagytam. Így maradt az olasz oldal, ahol így is kellemesen elfáradtam. Idén visszatérek, mert mindenképpen megnézném a túloldalt is.
Előzmény: (lorylaci 197966)
Feladó:  WAndreaNőHaladó síelő
Dátum: 2018.01.09. 07:39
(Üzenetazonosító: 198049)
WAndrea Hozzászólások: 1021
Regisztrált: 2001.12.13.
91 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Nem volt véletlen, én is ebben a táborban vettem részt :-)
Most már itthonról írok, sikeres vizsga után. Kemény és intenzív hét volt, rengeteg előadással és síelős gyakorlattal. Erről majd külön összeszedem a gondolataim, most még emésztem és rakom össze a tapasztalatokat magamban.

Az időnk sajnos elromlott, oda is betört az enyhülés, és az utolsó 3 nap esők áztatták a pálya nagyobb részét, de még így is maradt bőven hó a most érkezőknek. Egyébként haladó tábornak szerintem tökéletes a síterep, a nagy piros pályán mindent lehet gyakorolni, a feljutás gyors, tömeg nem volt egy nap sem.

Szállásunk a Sítanoda helyi bázisa, a Sport Hotel Forte volt. Elég riasztó véleményeket olvastunk róla a Google-ben, de kellemesen csalódtunk. Az igaz, hogy régimódi, szocreál az épület és a berendezés is, de jó melegek, kényelmesek és tágasak voltak a szobák, a svédasztalos ellátás pedig elég változatos és bőséges, nagyon finomak voltak az olaszos vacsorák. Kellett is a kalória, mert sokat égettünk, alig volt pihenőidőnk a 6 nap alatt.

Teszek fel még pár képet.
Előzmény: (SíMan 197977)
haznal.jpg csapat.jpg hello.jpg magyarazat.jpg liftnel.jpg halonal.jpg nagyho.jpg lejton.jpg kigyo.jpg csoportkep.jpg
Feladó:  SíManFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.01.07. 10:55
(Üzenetazonosító: 197977)
SíMan Hozzászólások: 424
Regisztrált: 2007.02.21.
67 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A képek alapján a Skiculture vizsgatáborában résztvevőkkel is találkoztatok!
Előzmény: (WAndrea 197970)
Feladó:  WAndreaNőHaladó síelő
Dátum: 2018.01.07. 07:26
(Üzenetazonosító: 197970)
WAndrea Hozzászólások: 1021
Regisztrált: 2001.12.13.
91 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Jelenleg épp itt vagyunk Sella Nevean. Több mint 10 éve jártam itt. Azóta a pályák száma nem lett több, a felvonókat viszont korszerűsítették és elkészült az összeköttetés a szlovén oldallal, Boveccel.

Az olasz oldalon lényegében egy nagy pálya van, ami kétfelé ágazik, az viszont egy erős piros, tempós pálya. Azt szeretem a helyben, hogy míg a felvonóval a feljutás - ha nem áll meg közben a szél miatt, ami előfordul - akkor csupán 5 perc, a lejutás pedig 10-15 perc, rövid megállókkal. Szóval sok km-t lehet gyűjteni és rengeteget síelni egy nap alatt. Gyakorlásra is nagyon jó, de csak haladó síelőknek.

Kezdőknek csupán egy tányéros lift van a völgyben és egy hosszú, fedett varázsszőnyeg. Tanulásra egyébként megfelel, csak nem túl változatos.

A szlovén oldalra egy nagy kabinos + egy ülőszékes lifttel lehet átjutni, fantasztikus tájon. Odaát sincs sok pálya, de a panorámáért mindenképp érdemes átkirándulni. Hüttét nem sokat találni, inkább egyszerű büfék vannak, egyetlen igazi hangulatos hütte a Rifugio Gilberto a Sella Nevea kabinos lift tetején, ott egy leves 6 euró, tészta ételek 8-10 euró körül vannak, nagyon finom a kávé.

Rengeteg hó van jelenleg, és bár bejött az enyhülés a héten, és alul tegnap az eső is elkapott, azért nagyon jókat síelünk, rengeteget tanulunk, bővebben majd otthonról, addig is pár fotó:
https://sielok.hu/fotoalbum/sella-n...evea-2018-januar/galeria/
Előzmény: (lorylaci 197966)
Feladó:  lorylaciFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.01.06. 21:06
(Üzenetazonosító: 197966)
lorylaci Hozzászólások: 19
Regisztrált: 2008.02.17.
10 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok!
Volt mostanában valaki ezen a terepen? Úgy látom a hozzászólások több évesek, de a hírek szerint azóta történt itt fejlődés.
Feladó:  admin3
Dátum: 2017.11.09. 09:10
(Üzenetazonosító: 196483)
admin3 Hozzászólások: 667
Regisztrált: 2007.01.25.

Kaptunk néhány képet a tegnapi hóhelyzetről, nyitás hamarosan!

https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/...kanin-hetvegere-kinyit-a-szloven-siterep/
23379683-10214807008237712-699591473-o.jpg received-1878957842133274-01.jpeg received-1879018712127187-01.jpeg received-1879018732127185-01.jpeg
Feladó:  Bata AttilaFérfiHaladó síelő
Dátum: 2015.11.20. 02:29
(Üzenetazonosító: 184156)
Bata Attila Hozzászólások: 1979
Regisztrált: 2007.02.14.
1 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Még egy kicsit várni kell, hogy idén ismét lehessen itt síelni:

https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/...bovec-kesik-a-szloven-siterep-helyreallitasa/
Feladó:  bouquetkFérfi
Dátum: 2014.03.11. 10:23
(Üzenetazonosító: 171366)
bouquetk Hozzászólások: 283
Regisztrált: 2011.11.29.
64 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Szeretem ezt a helyet és kész. Macerás a megközelítése. Ha sok hó van az a baj, lényegében csak egy pálya van, és mégis. Március 2-án végre megnyitották az utat, így utolsó napunkat itt tudtuk tölteni. Rengeteg hó, a felső kabin persze nem jár. Az idő elfogadható. A pálya lényegében egy nyolcas, aminek az alsó szára reggel, délelőtt le volt zárva. Több helyütt van lehetőség kicsit kimenni a pályáról, a legkézenfekvőbb fenn be a nagy sziklafal alá, majd onnan vissza. Itt találtunk egy kellemes ratrak utat is, amely a pálya felső meredekebb részét kerülte meg. (Szokás szerint ott kell kienni, ahol a tiltó tábla van.)Annak ellenére, hogy csak egy pálya van, egész nap nem bírtam megunni. Számomra ideális a lejtés, nincsenek nagy lankák. Délután 3-kor terveztük a hazaindulást, így hütte szünet nélkül nyomtuk végig. Maradtam volna még.
Feladó:  syorg58FérfiHaladó síelő
Dátum: 2014.01.09. 10:11
(Üzenetazonosító: 166354)
syorg58 Hozzászólások: 118
Regisztrált: 2008.01.21.
21 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Volt mostanában valaki itt?

Gondolkodom a síterep meglátogatásán, de volna néhány kérdésem:
A felső új kabinos működik-e a Szlovén oldal lezárása ellenére? A felső kék pálya kezdőnek mennyire megfelelő?
A hosszú piros pályák mennyire hosszúak (2,5 km-re saccolom)?
A Sporthotel Fortéban volt-e már valaki, mik a tapasztalatok?
A sízésen és esetleges wellnessen kívül mit lehet csinálni a faluban? Általános tapasztalatok is érdekelnének.

Köszönöm a válaszokat?
Feladó:  bouquetkFérfi
Dátum: 2013.12.05. 10:04
(Üzenetazonosító: 163678)
bouquetk Hozzászólások: 283
Regisztrált: 2011.11.29.
64 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Februárban mi is pont itt laktunk. A szervezők már akkor azt mondták, hogy menjünk át kocsival az olasz oldalra, mert a szlovén nem jár. Így is tettünk, ez kb. 20 km hegyi út. Az igaz, hogy korrekt módon takarították, még a legnagyobb hóesésben is járható volt, igaz lánccal. Az olasz oldalon lényegében csak a nagy kabinos járt, a 7-es nem. Ettől függetlenül nekem tetszett a hely. Jó ez a pálya, kicsit lehet variálni, pár napra megteszi. Egy napot mi is elmentünk Trarvisioba, de az a rendszer nekem nem jött be. A buszt lehet megszervezték, akkor elvileg a szállásotok előtt kell elmennie.
Előzmény: (lanci 163072)
Feladó:  lanciNőProfi síelő
Dátum: 2013.11.27. 16:45
(Üzenetazonosító: 163072)
lanci Hozzászólások: 15
Regisztrált: 2012.03.28.
9 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Technikailag mit is jelent az "idén már nem nyit ki"? Mi a két ünnep között, 6főre már lefoglaltuk a szállásunkat Log pod Mangarton-ba... Mennyire megoldott ez az átbuszoztatás az olasz oldalra? És ott meddig besíelhetőek a pályák? Teszem azt a 7a és 7b még használható??? Vagy akkor ott egyedül a nagy, 501-es lift megy és a tetőn lehet csúszkálni és le a hegyről a két piroson? Mert akkor inkább már rögtön Tarvizio felé érdemesebb venni az utat... Van valakinek friss tapasztalata az ottani viszonyokról? Válaszokat előre is köszönöm.

következőutolsó laponként: összesen 130, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »