Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Sella Nevea + Bovec Kanin (összekötve)
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
4 csillagos modern szálloda Bovecen - Hotel Mangart****
ÜZENETEK (146)Időben csökkenő Időben csökkenő
Katalin
4 élménybeszámolót írt
4
22 éve tag
2001.12.28. 18:45
Köszönöm Andrea !

Ákos !
Biztatásúl elmondom, hogy mindkét alkalommal szép napsütéses időben voltunk ott. Felnézve a Kaninhoz megértettem azt a hegymászót, aki azt mondta az előtte lévő magasságra, hogy azért kell megmászni, mert ott van !
160x zoommal (letámasztva a kamerát) a síelők kis fekete pixelek és mi nem mehettünk fel, pedig 83 km-t, 1,5 órát autóztunk odáig !!! ( Te csak 32 km-t fogsz )
Katalin
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
2001.12.28. 18:15
Kedves Kati, Ákos!
Mivel már legalább 7 éve, hogy ott jártam, és akkor is csak egy nap, már nem emlékszem a részletekre, de most előkerestem a katalógusból a pálya infokat.

Összesen 4 pálya van, ebből 1 fekete, 2 piros és 1 kék. A pályák össz. hossza csak 14 km, ehhez jön még az erdei lesiklópálya, (a kabinos felvonó aljáig) ami 7-8 km hosszú, de csak néha járható. (akkor lenn semmi hó nem volt, de odafenn legalább 1 méter).

A boveci parkolóból egy 4 személyes kis kabinos felvonó visz fel 2200 m fölé (elég csotrogány jármű, legalábbis akkoriban úgy tűnt). Fent van 3 ülőszékes felvonó és 2 húzólift. A pályák közepes lejtésűek (egy meredek) de nem túl hosszúak. Igen, van fenn étterem, napozó, melegedő.

Mivel a látvány pazar, ezért mi inkább napozással és nézelődéssel töltöttük el az időt, és ezért is ajánlottam, hogy egy kirándulást feltétlenül megér, nem is elsősorban a síélmény miatt (mivel kevés a pálya, nem túl változatos a sízés), hanem a táj szépségéért. Bovec Tarvisioból Sella Nevean keresztül kb. 50 km távolságra van, de a kanyarok miatt több mint egy órát kell számolni az útra. Fényképezőgépet vigyetek! nekem is van valahol fotóm, ha megtalálom, feltöltöm ide!
Üdv:-)
Andrea
Katalin
4 élménybeszámolót írt
4
22 éve tag
2001.12.27. 19:12
Szervusz Ákos !

Két télen is megpróbáltunk felmenni a Kaninra, de sajnos mindkét alkalommal leállították a nagy szél miatt a felvonót. Második alkalommal még a Júlia alpokon sem tudtunk átkelni Kranska Gora-ba a hóátfúvások miatt. Jövőre ( most január végén ismét próbálkozunk ! ) Elég gyenge lap, de nézd meg : https://www.bovec.si , https://www.pomurje.net ( hójelentés, bérlet ára )

Szervusz Andrea !

Ákosnak adott válaszodat 1*-ra értékeltem, mert 0* nincs. Légyszíves, mint ezen honlap édesanyja, szülőanyja írd le nekünk, hány db pálya, milyen hosszúak, milyen meredekek, milyenek a felvonók, mennyire szeszélyes fennt az időjárás és van-e melegedő, stb..
Ha ott jól érezted magad, kivánd ezt nekünk is, ha nem, beszélj le róla.

Jó síelést : Katalin
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
2001.12.27. 18:18
A táj miatt feltétlenül érdemes! Gyönyörű hely, bár a sízési lehetőségek korlátozottak, nincs sok pálya. Persze, ha van elég hó, izgalmas lehet a hegyről a völgyig csúszni (8 km) - ez nekünk hóhiány miatt nem jött össze.

Az út tervezésénél számítsatok arra, hogy a kiskabinos felvonó kb. fél óráig megy felfelé...
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
2001.12.27. 18:12
Mások tapasztalatai érdekelnének Sella Nevearol. Nekem nagyon tetszett, főleg a gyors kabinos felvonó miatt (szinte gyorsabb volt a hegyre feljutás mint maga a lesiklás!), de nagyon jeges volt a pálya. Ez mennyire jellemző ott? Csak nekünk volt pechünk, vagy sokszor van jég a hideg klíma miatt? A másik kérdésem, hogy a fenti felvonók működnek-e (amikor ott jártunk azok álltak) illetve, hogy van-e átcsúszási lehetőség Bovec (Szlovénia) felé. Akkoriban ott azt rebesgették, hogy terveznek ilyesmit...
Ja, és a szállás: igen olcsón lehet látni félpanziós csomagokat, milyen színvonalra lehet számítani kaja, szállás tekintetében?
Kösz az infokat, előre is!
Andrea
Ákos
2 élménybeszámolót írt
2
22 éve tag
2001.12.21. 22:13
infot kérnék erről a sípályáról, ha valaki járt már itt....
Tarvisiobol tervezünk átmenni, ha van értelme.
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.