Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Arwen által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Arwen
2 élménybeszámolót írt
2
12 éve tag
2012.03.31. 13:15
No, a héten jöttünk haza Livignóból, új infókkal gazdagodva. :)

Ismét megállapítottuk, hogy nem jó szombattól szombatig tartó turnusban menni, mert akkor szinte biztos, hogy az ember belecsúszik az osztrák-német dugóba odafelé és vissza is. Most csütörtök reggel 6-kor indultunk Budapestről és a szerpentinen lévő terelést is beleszámítva (kb. 60 km-es kerülő) kicsit több mint 9 óra alatt kint is voltunk. Hazafelé szintén. Kényelmesen, idegesítő ácsorgás nélkül.

A múltkor említett isteni pizzéria neve Bait dal Ghet (régiesen), ami annyit jelent: A macska háza. Furcsa, hogy egy olasz étteremben a két szakács közül az egyik marokkói, a másik pedig albán. A mezei paradicsomos tészta is hat nyelven beszél, a pizza pedig fantasztikus még mindig. :)

A Marco's pub teljesen modern, sok a helybéli, aki leugrik munka után egy sörre, de a turisták körében is népszerű. Teszteltük az Ypioca koktélbárt is, ami egy icipici, ám annál hangulatosabb hely, és ACDC-t is tolnak. :)

A Kuhstallban hetente kétszer van élőzene, 2-kor zárnak, a Miky's pub kicsit tovább van nyitva.

Érdemes vigyázni, a csajokat előszeretettel itatják a bárpultos pasik, látszólag megsértődnek, ha nem koccint velük az ember. :)

Aki parfümöt akar venni, jó, ha több parfümériába is bemegy, elég változóak az árak - de az itthonihoz képest mindenképp jóval alacsonyabbak.

Aki kirándulni akar, induljon el Bormio felé, a Mottolino hegy túloldalán van Olaszország legmagasabban fekvő faluja (2200 m), Trepalle. Hihetetlenül hangulatos a hely, kedvesek az emberek, és az egyik helyi étteremben szintén remekül főznek.

És most várhatok egy évet, míg kijutok megint...
Arwen
2 élménybeszámolót írt
2
12 éve tag
2012.03.10. 13:26
Nemrég nyílt egy vízi komplexum Livignóban, és bár nem olyan hangulatos, mint Bormióban a Bagni di Bormio, ha nagyon rossz az idő, érdemes bemenni, főleg a relax részbe. (Tavaly márciusban 3 napig szakadt a hó folyamatosan, nemigen lehetett síelni.)

Apres ski: a leghangulatosabb a Carosello tövében lévő Stalet, a DJ úgy néz ki, mint Zámbó Jimmy, a William nevű bárpultossal pedig érdemes összehaverkodni. :)

Éjszakai szórakozás: Kuhstall pub - a 30-40-es korosztály jár ide főleg, de láttunk már 70 éves párocskát is ropni este 11-kor. :)
Van még nem messze onnan a Miky's pub, itt a fiatalabbak szórakoznak.
A helyiek a Marco's pubba járnak.

A legfinomabb pizzát a sétálóutcán, a Kushtallal szemben lévő pici pizzázóban adják, igazi piros kockás asztalterítők vannak, de elég sokat kell várni asztalra (foglalni nem lehet).

A legjobb steaket a Carosellonál lehet enni, azt hiszem, Sporting vagy mi az étterem neve.

Utazás: Eddig mindig reggel 7-8 körül indultunk, és megszívtuk a német dugókat. Idén fél 6-kor indultunk Pestről, és majdnem kiértünk 9 óra alatt. Azért majdnem, mert előttünk 200 méterrel lezárták a hágót, épp, amikor átértünk Svájcba - 6 órát kellett várni, mire kerülőúton átengedtek minket. (A nagy meleg miatt hóomlás volt.) Hazafelé 10 óra volt az út.

Idén bevezették a Mottolino Key Cardot, lehet rá pontokat gyűjteni pár helyen, kiváltani a Mottolino M'eating Pointban lehet a földszinten a kasszánál.

A kétüléses felvonót mi nagyon szerettük, kb. 25 perc a menetidő, de szemből süt a nap, így ha jó az idő, kellemes pihenés utazni rajta.

A legjobb hegyi bulik a Mottolino oldalon vannak a Camanel di Planon nevű helyen, itt gyakran táncolnak az asztalok tetején, és folyik a pezsgő meg a Bombardino. :)

Meleg, napsütéses időben a Carosello oldal hamar olvad, kásásodik a hó rendesen. Február végén 5 napon keresztül tűzött a nap, 14 (!!!) fok volt. A Mottolino pályái fent kicsit kásásodtak, de remekül lehetett használni őket.

Taxi: mi a Mottolinótól mentünk a belvárosba vagy a Carosellóhoz apres skizni, minimum 8 euró a viteldíj. Ha többen vagyunk, fejenként 2 eurót kell fizetni.

A piával vigyázni kell, a határon mostanában előszeretettel szedik ki a magyar rendszámú autókat, és a szennyes ruhát is áttúrják pia után kutatva. Fejenként 1 liter a megengedett (és marhára nem érdekli őket, hogy csak likőr, azt is beleszámolják), és a többletért literenként 5 eurót kell fizetni. (És minimum egy óra fagyoskodás, amíg szétszedik az autót.) Szóval tényleg nem érdemes rizikózni.

Jó havat a most utazóknak! :)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.