Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

zsozso007 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
zsozso007
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
Topik: Tauplitz
2011.02.12. 11:50
Sziasztok!

feb 5-12-ig voltunk Tauplitzban síelni. Mindenféle benyomás volt, de alapjában véve egy erősebb kezdő sítudással már élvezhető. Hihetetlen jó időnk volt, verőfényes napsütés, remek hó.
Érdekességképpen mértem néhány adatot a pályákról:
A Tauplitz lifttel 2x9 perc alatt fent lehet lenni a hegyen. Innen az 1-es szaggatottal (kék) átmentünk a piros 1-es pályához. Ezt mégegyszer nem vállalnám, sokat kellett hegynek fel kapaszkodni. A piros 1-es pálya 4,5 km hosszú, a feketével párhuzamosan futó szakaszon (kb 350 m) kívül szerintem inkább kék, jó széles, biztonságos, könnyen síelhető. Hátránya, hogy tényleg nehéz megközelíteni. (Mi a következő úton mentünk: 9-11-14)
Schneiderkogel: 600m, kb 3 perc alatt fent van. A 15-ös 1 km-es pálya tényleg piros, kissé szűkösebb pálya, a 16-os 800m-es fekete viszont szélesebb. A 17-es 1 km-es pálya felső szakasza egy nagyon szűk, kb 3-5m-es rész, amin a sok fékezés általában elég hamar letúrta a havat. Azért használható. A 19-es pálya jó széles, 650m.
Lawinenstein: 1,4 km-es, 6 perc alatt fent van a csúcson. Ki van írva, hogy erős szél esetén nem működik. És első napon csak dél körül indították.
A 23-as pálya kiváló a középhaladóknak, akár gyakorlásra is, nekem nagyon tetszett, kényelmes, széles. 1,5 km. Délutánra kissé buckás, de mivel annyira nem meredek, kibírható.
Mitterstein Cable Car: 1,8 km + 0,75 km = 8 + 3 perc.
27-es fekete része elég durva, csakis haladóknak. A kabinos alatti pályarészek olvadtak meg leginkább a napon, minek következtében olyan délután 2 után a fekete részek számomra síelhetetlenek voltak a rengeteg összehordott bucka miatt. Délig viszont biztonságosan és kényelmesen ment. A 29-es pálya felső szakasza a középső állomásig nagyon vacak, keskeny, kevés hóval. Ez kb 1 km. Középről az 5-ös hüttéig 800 m élvezhetőbb rész. Ami nagyon nem tetszett, hogy a 2-esbe becsatlakozó szakaszt meg sem találtam. Szóval ha valaki kezdő, az ott vakarhatja kicsit a fejét, hogy jut le a kabinos aljába. A 2-es pálya végig nagyon-nagyon jó és aljánlhatom kezdőknek is. 1,65 km + 1,18 km a két szakasza.
Összességében a kabinos alatti pályarész inkább délelőtt, jóidőben síelhető számomra egy középhaladó szinten. Délután nekem inkább már a túlélésért való küzdelemhez hasonlított. (Olvadt+buckás)
Ami nekem nagyon pozitív volt összességében, hogy nem volt tömeg, gyakorlatilag nem kellett 2 percnél tovább sehol sorban állni. Így tényleg maximálisan a síelésről szólt.
Mi is a Kulmhofban laktunk, tetszett, jól felszerelt, szép apartman. Az 1 kulcs nekünk is kényelmetlen volt kissé, de nem nagy csapattal voltunk és én is megemlíteném, hogy messze nem pályaszállás, ami nekünk nagyon fontos lett volna, mert babával mentünk és naponta többször haza kellett mennem etetni. (Végülis nem volt gond belőle, de direkt pályaszállást néztünk, így ez csalódás volt).
A sívonat tényleg hasznos, reggel viszonylag gyakran jár, 12 perc alatt van a Tauplitz liftnél.
Összességében nem a legkényelmesebb síterep volt, de szivesen visszamennék. (Viszont csak jóidőben, jó hóviszonyok között láttam a pályát!)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.