Sziasztok, én december 21-én jöttem arra rá, hogy a Sputnikra október 21-én kikönyörgött Janssen nem lesz elegendő a franciák részére a január végi síutam idején. Hívtam a budapesti Konzuli Szolgálatot, majd ők irányítottak a párizsi Magyar Konzulátushoz, akik a január 15-től várható szigorításokról is tudtak. Eszerint csak az vehet bármilyen szolgáltatást igénybe francia földön, akinek van 3 db nyugati vakcinás oltása. Aki ezzel nem rendelkezik, nem lesz jó a 24 órás antigén teszt sem, nem fogják elfogadni sehol a szolgáltatás szektorban. Közben az is kiderült az utazási iroda oldalán, hogy a Janssent a franciák oltást követő 28. naptól fogadják el, de mindössze 2 hónapig jó, utána kérni kellene újabb oltást. Bár a párizsi konzulátus állította, hogy 7 hónapig jó a Janssen, letöltöttem a CAF Verif appot, amit használnak a franciák, és sajna non valid státuszt ír ki az EU covid igazolásomra. Nem volt más lehetőség, mint hogy karácsony után próbáljak meg újabb oltást megkapni, mondanom sem kell, hogy nem jártam sikerrel, pedig két nap is próbálkoztam, saját felelősségvállalás ellenére, nem kaptam oltást. Minden vágyam az volt, hogy el tudjak jutni síelni, az egész ünnep ezzel a herce-hurcával telt, de mostmár feladtam. Van egy vars-i 2 fős stúdiós buszos utam új szállodába, ahol saját wellnes részleg is van, január 29-február 5. között. Akit érdekel, van 3 nyugati oltása, keressen meg.