Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyulus által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
Gyulus
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.02.17. 17:27
Kedves Imrola!

Egy valamit azért szeretnék tisztázni.. Nem leírtam a Tauplitzi sípályát, hanem csak simán kommentáltam, hogy a sípálya régió, hagy némi kívánni valót maga után. Az hogy most ez épp olcsó vagy közepesen drága helynek fogjuk fel, az már mindenki saját maga dönti el. Köszönöm az információt a sípálya régióval kapcsolatban, de számomra a síelés nem abból ál, hogy megfejtem a térkép használati részét, mert egy kicsit rosszul van rajzolva. Nagyon sok grafikai hibával rendelkezik. A térkép „normális „használata, fejel lefelé tartva lehet eljutni a kiválasztott pályákra. Félre értés ne essék, én nem szeretnék senkit lebeszélni ( és legfőképp, vitatkozásba csatlakozni, hogy melyik a legjobb sípálya régió ) a Tauplitzi sí régióról, csak vannak olyan hibák, amik kisebb ráfordítással megoldhatóak lennének. Ha már a síoktatók is panaszkodnak, hogy nem tudnak a tanulókkal eljutni az egyik pályáról a másikra, csak ha lecsatolnak, akkor már egy kicsit gond van. A hely tényleg csodálatos, a pályák gondozása is megfelelő, de azzal, hogy egy 200m re lévő pályához, két-csákányos felvonót, és 200-300m keljen összevissza csúszkálni, az már szerintem nem annyira kellemes. A síelés ne ebből álljon, hanem hogy élvezettel, és probléma ( 30 perces várakozás nélkül ) mentesen síelsz.

További szép napot, és kellemes síelést!
Gyulus
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.02.16. 18:08
Sziasztok!

Egy kis információ a Tauplitz-i pályárkról...
Jelen pillanatban kint vagyunk Tauplitzban, és egy kicsit el vagyok keseredve. A pályák nagyon jók, de az egyik pályáról a másikra, csak kínszenvedéssel lehet eljutni. Ma reggel a Tauplitz -i első pálya felvonónál, közel 25 percet kellet várni. SÍRALMAS!! Ha már a második felvonóig feljutottál, akkor jön a másik 20- 25 perc. És csak itt tudsz felmenni a hegyre. Mikor már azt gondolnád, hogy ezek után nem is jöhet rosszabb, mikor kuszáltál a felső felvonóból, akkor érdemes lecsatolni, ha a nagyobb pályarégió felé szeretnél menni, mert egy emelkedőn kellene felmenned... Na de sajnos felfelé nem lehet síelni... ( még ) És ez még csak az egyik gond. A Tauplitz 1, és a Tauplitz 2 sífelvonó közt a térképen úgy jelölik, hogy át lehet csúszni, és az elejére tudsz vissza menni. Hát ez sajna nem így van. Közel 100m kell felfelé hegymenetben menned, hogy a fő 1 pályára érkezz. Ahhoz hogy visszacsússz az elejére, ahhoz fel kell menned a tauplitz 2 felvonóval, át kell csúsznod a hegyen, egy tányéros, egy csákányos, és egy kötélhúzós felvonóval, hogy az 1 pályára vissza tudjál menni.
De a pályák elrendezése, és karbantartása nagyon jó. Sajna nem értem, mikor megtervezték a dombos átjárókat, miért nem lehetett úgy kialakítani, hogy ne keljen lecsatolni, illetve a snowboard -osoknak, pedig a teljes harci díszt levenni. A hütte mindig tele van, és azt gondolnád, hogy van több is a hegyen, de tévedés, nagyon kevés hütte van. De a panoráma, csodálatos, talán ez az ami kárpótol mindenért !! Egy nagyon jó, és tökéletesen megtervezett hegy ( sípálya ) lenne csak egy kis átalakítást kellene végezni az átjáróknál! A hely csodálatos, a pályák is tökéletesek, de nem lesz sajna a törzs helyem !!

Ha bárkinek kérdése lenne, állok a rendelkezésére!

Sziasztok !
Gyulus
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.01.13. 19:44
Szia Fisher!

Köszönöm az információt, a barátaim biztos hogy igénybe fogják venni a szolgáltatást.

Előtte majd felhívjuk telefonon.

Köszönöm a segítséged!
Előzmény: (Fisher 79921)
Gyulus
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.01.13. 19:42
Szia Lumumbaa!

Nagyon szépen köszönöm a sok információt!
A pályával kapcsolatban, meg fogom nézni a térképet, hogy melyik pálya is az amiről az információkat írtad.

Nagyon szép képeket készítettél. Én fotós vagyok, és remélem lesz lehetőségem nekem is ilyen, fényviszonyok mellett képeket készítenem. Ngyon tetszett a képeken a fény játéka, hogy árnyékból, fénybe fotóztál. Ügyes vagy.
Mi csak februárban fogunk menni, és a szállásunk Tauplitz ban van egy nagyon szép hotelben. Ha jól olvastam akkor Te kint is laksz. Lehet, hogy össze is futunk majd ha kint leszünk. Ha valaki egy nagy fényképezőgéppel, és egy hátizsákkal siel, akkor az Én leszek ... :)

Még egyszer nagyon szépen köszönöm az információkat!
Előzmény: (lumumbaa 79792)
Gyulus
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.01.13. 10:20
Szia Fisher!

Olvastam, hogy taupliz nál van magyar oktató.
Mit tanít? Sí vagy snowboard?

Egy barátom jönne velünk síelni, és nem beszél semilyen nyelven.. Én meg nem szeretné szinkron tolmács lenni .. :)
A telefonszámot én is elkérhetem??
Februárban mennénk 8 napra, és jó lenne ha egy komolyabb oktatáson vennének részt.

Előre is köszönöm.
Előzmény: (Fisher 79682)
Gyulus
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.01.13. 10:17
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy volt valaki mostanában Taupliz - ban?
Milyenek a sípályák?

Előre is köszönöm.
Gyulus
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
2010.01.05. 17:12
Szervusztok!

Tudnátok nekem segíteni, hogy februárban milyen idő szokott lenni?

Köszönöm!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.