Ausztria
Mönichkirchen - Mariensee
síterep infó oldal
ÜZENETEK (882)Időben csökkenő Időben csökkenő
sneeuw
59 élménybeszámolót írt
59
7 éve tag
1 hónapja
Nagyon klassz ez a beszámoló a videókkal. Olyan a nézőnek, mintha ott lenne. Szuper!
Előzmény: (hakos00 218026)
hakos00
2 élménybeszámolót írt
2
3 éve tag
1 hónapja
Sziasztok!

Szolgálnék egy kis aktuálissal Mönichkirchenből.
Most szombaton ugrottunk ki a családdal egy napra, Komáromból a bucsui határátkelőt ajánlotta a waze.
10 után érkeztünk, és már csak a felső új (nekünk új) parkolóban volt hely, de így is 3 perc sétával elértük az 5ös pályát és lecsúsztunk jegyet venni.
A kedves pénztáros csaj (magyar volt) felhívta a figyelmemet, hogy akár online is vehetem a jegyeket, valamennyivel olcsóbban. 👍
Sokan voltak, de nem volt rossz. Sőt!
A pályák délután is jók voltak, kivéve a hátsó 7-es és 9-es piros pályákat.
Családoknak és kezdőknek még mindig remek választás Mönichkirchen.
A fotóalbumba tettem fel néhány képet.
Csináltam egy pár videót is, íme a link:
https://youtube.com/playlist?list=PL4bYNGABM4UI911bE-gwMjV6xzwcoURo2
022A0509-F820-41BC-8318-C5925FCAD9BA.jpeg
54B10629-2202-440A-967F-CE1B11A686AA.jpeg
7F8CA877-A3B9-43B2-ADCC-78101484A2F4.jpeg
B03A7BCB-54F9-4B63-8234-932AFAC44710.jpeg
374CE105-5BD6-403F-A437-364CC2F57D21.jpeg
D868166E-3756-4850-9247-8A1F5574BAB4.jpeg
9F4BD9A1-4867-4E72-98D2-A7169C981BD5.jpeg
Bélapó
1384 élménybeszámolót írt
1384
17 éve tag
1 éve
Tegnap voltam sítúrázni. Reggel 9 elött érkeztem, szinte üres parkoló fogadott. Nagyon kényelmesen készülődtem s kb fél tíz felé vágtam neki a hegynek. Akkor is még csak lézengtek az alsó felvonónál a hőmérséklet 2-3 fok körül volt a hó minősége elfogadható. fél 11 felé értem a Berggasthof-hoz ahol megálltam egy sörre. Csodaszépen sütött a nap üres asztalok.Megittam a sörömet, megnéztem az elkerülő utat de nem volt szimpatikus a hó, ezért a pályán mentem tovább, 12 körül értem a csúcsra. A hó a nap hatására kezdett kásásodni. A Stoa-alm-ban is ittam egy sört, majd le a fókát fel a sínadrágot és lecsúsztam a Hallerhaus-ba ebédelni. Nem kapkodtam el a dolgot, ott ültem a kocsmába kb kettőig, akkor elindultam hazafelé. Addigra a hó katasztrofálissá vált. Tök latyak az egész így a lejövet nem volt túl nagy élvezet, de a napsütés kárpótolt. Összességében nagyon jó kis túra volt. Dagober is élvezte.
B32C4A15-C72D-49CE-86F0-8E6C72AF3F1D.jpeg
87E345A1-10A4-4FE9-A039-15ACA577252E.jpeg
h i r d e t é s
Nagypeter88
4 élménybeszámolót írt
4
2 éve tag
1 éve
02.06-án vasárnap látogattunk el Mönichkirchenbe egy 1 napos síelésre. Budapestről indultunk és a határt Bucsunál léptük át. A határ magyar oldalán senki, az osztrák oldalon a szolgálatban lévő határőr kérte a Grüner Pass-t. Miután mindhárman zöld képernyőt mutattunk fel, továbbot intett számunkra és folytattuk utunkat. Mönichkirchenbe 9 óra után néhány perccel érkeztünk. Ekkor már szépen gyűlt a nép a parkolóban, de még a lifthez viszonylag közel sikerült helyet találnunk. Átöltözés után az újonnan átadott épületbe mentünk, ahol az online megvásárolt jegyeink beváltása következett. Az automaták mellett a síterep munkatársa készségesen segített, így nagyon hamar kezünkben tartottuk a felvonóbérletet. Az automatáknál beolvasásra kerül a Grüner Pass, a kártyát csak rendben lévő igazolás esetén adja ki a gép! (Ahogy sokaknak, nekem is 2 Sputnik és 1 Pfizer oltásom van, azonban is simán átjutottam az ellenőrzésen.)
A pályák a viszonylag nagyobb vendégseregnek megfelelő, de jó állapotban voltak napközben. Mivel kezdő síelő is volt a csapatban, ezért legtöbbször a parkolóhoz visszavezető hosszú, enyhe lejtésű 5-ös pályán mentünk, amely persze tapasztalt síelőknek nem okoz nagy izgalmat, de egy kezdőnek maga a tökély!
A mönichkircheni oldalon lévő piros pályák kellemesen sportosak, megfelelően meredekek. Ugyanezt tudom elmondani a mariensee-i oldalon található Fernblick panzióig tartó pályaszakaszról, viszont onnan lefelé számomra túlságosan meredek volt a pálya. Mindezt tetézte, hogy délutánra a sporttársak komoly buckapályát alakítottak ki itt, így inkább küzdelmes, mintsem szórakoztató volt a lejutás a pálya aljáig. Kezdő síelővel nem érdemes erre a részre jönni, garantáltan nem fogja élvezni, sőt! Ahogy itt a fórumban mások is írták, a Fernblick panziótól tényleg jó lenne egy felvonó a hegy tetejére, mert szerintem eddig élvezetes a sípálya vonalvezetése.
Természetesen a hatalmas terepekre vágyó síelők nem itt Mönichkirchenben fogják megtalálni a számításukat, de számunkra egy napra bőven megfelelő volt ez a síterep. Szerintem máskor is jövünk még!
Nagy Norbert
6 élménybeszámolót írt
6
13 éve tag
1 éve
A határon GreenPass ellenőrzés. Jan 29 szombat, a parkoló gyakorlatilag tele. A tömeg 10.00 körül a pályán jól eloszlik. A pénztárban alig vannak, de a GreenPasst mindenkinél részletesen átnézik, mielőtt kiadják a jegyet (a három oltás persze megfelelő). A hó minőség szintén megfelelő, még a meredekebb másik oldalon is. A hütték-ben alig lehet helyet találni, de igazából nem is emiatt mentünk :-)
fresa
6 élménybeszámolót írt
6
16 éve tag
1 éve
Ma voltunk Mönichkirchenben síelni. Sajnos a pálya nem olvasta az itteni időjárásjelentést, sokkal nagyobb szél volt éa több hóesés, mint jelezték.
Vasárnap ellenére tömeg nem volt. A hegy tetején a szél nekünk kellemetlen volt, de kárpótolt, hogy a hó szuper volt, nem hiába esett több nap.
A jegyet online vettük, aitomatából kellett kiváltani és a grüne pass-szal érvényesíteni.
A hegy tetején hüttéztünk, aki szemmel láthatóan léccel ment, attól nem kérték a grüne pass-t, de mindenki mástól igen.
Egy napra, gyerekekkel szuper program volt!
Bélapó
1384 élménybeszámolót írt
1384
17 éve tag
1 éve
Tegnap Dagóval elmentem sí-túrázni. 10-re értem oda, a parkoló már tömve volt. Ekkora tömeggel Mönichkirhenben még nem találkoztam. A pálya szélén sem lehetett sí-túrázni, ezért az erdei utat választottam. Néha le kellett csatolni - főleg az elején - mert nem volt elég hó. aztán bementem az erdőbe, követve az előttem túrázók nyomait Az idő csodálatos volt 13h-ra értem a csúcsra, fél kettőkor már a kocsmában (Hallerhaus) ültem. A lejövet kicsit bonyolult volt a kutya miatt, egyszer rám is szóltak, hogy tartsam pórázon (indokolatlanul, a pálya szélén az összetúrt hóban mentünk.) Rengeteg gyerek volt, az volt a gond, hogy az apróságok a kutyát bámulták s nem a pályára,szülőkre figyeltek és persze potyogtak rendesen. Levontam a tanulságot! A két ünnep között maradok a fenekemen otthon, majd 3. után megyek akkor rajtunk kívül senki sem lesz a pályán.
yoviktor
2 élménybeszámolót írt
2
3 éve tag
1 éve
Sziasztok!
Ma voltam deszkázni Mönichkirchenen és nekem jó benyomasaim vannak a tereprol.
Eloszor is, a covid szabalyokrol. Az oltasi igazolast skipass vasarlaskor elkertek, nekem megneztek az oltas tipusat es hogy hanyadik oltas. Szemelyit viszont nem kertek el...
Maszkot az uleses felvonokon alig viseltek, senkire nem szoltak ra. Igaz, azt kell mondjam szinte felesleges is volt, mert tomeg/sor egyik helyen sem alakult ki.
Az idojaras kedvezett, szep napos, aztan del korul felhosebb idoben lehetett siklani.
A kilatas is gyonyoru...
A palyak allapota is jo volt, kezdetben laza porho itt- ott fagyott reszekkel, majd kesobb helyenkent picit jeges azokon a reszeken, ahol kicsuszkaltak (sikerult is egy ilyen helyrol nagyon hirtelen kemenysegi vizsgalatot vegeznem).
Jo terep bemelegitesnek/kezdoknek, bar van egy ket szakasz, ami odafigyelest igenyel.
Osszessegeben ajanlott, akár csak par oras csuszasra is.

Ui: bocsanat az ekezetek hianta miatt.
csabeszka
278 élménybeszámolót írt
278
13 éve tag
1 éve
Azt a pici elkerülő szakaszt - nem tudni miért - de még nem csinálták meg!
Előzmény: (Bacskaigy 213404)
Bacskaigy
6 élménybeszámolót írt
6
4 éve tag
1 éve
Köszönöm az információkat!
Ide értünk, s jót sieltünk ma szép napsütésben (szél erősen fújt, de a pályákon nem nagyon éreztük).
A pályákon alig voltak, így záráskor is szuperul lehetett csúszni.
A közepes nehézségű pályák hiányoztak. A 10 éves fiamat csak a mönichkircheni alsó részre mertem vinni (amely nagyon világos kék). A többi részen mindenhol meredek szakaszok vannak. A marienseei alsó részen a kék kiágazást nem találtuk meg. Az valóban ott van?
Bata Attila | sielok.hu
2073 élménybeszámolót írt
2073
16 éve tag
1 éve
Hütték nyitva, de most még csak elvitelre. Pénteken (dec. 17) már a belső teret is megnyithatják 2G-igazoltaknak.
Előzmény: (Bacskaigy 213338)
GregJuhasz
12 élménybeszámolót írt
12
3 éve tag
1 éve
Mindenképp Szombathely felé érdemes, és onnan valóban nem kell osztrák matrica, határtól még egy óra kb. Mönichkirchen kényelmesen.

Hüttékről nem tudok még nyilatkozni. :)

Üdv
Greg
Előzmény: (Bacskaigy 213338)
Bacskaigy
6 élménybeszámolót írt
6
4 éve tag
1 éve
Holnapután tervezünk menni Mönichkirchenbe. Az alábbi kérdéseim lennének:
- Érdemes venni oszták autópálya matricát?
Az utvonaltervezők Szombathely felé mutatják a leggyorsabb utat. Úgy értelmezem, hogy erre nem kell autópálya matrica. Szerintetek is Szombathely felé érdemes menni Budapestről?
- A hütték/éttermek nyitva vannak?

Előre is köszönöm!
csabeszka
278 élménybeszámolót írt
278
13 éve tag
1 éve
Mai helyzet:

pénztárnál: papíron mutattam az oltási igazolást, megnézték, majd kiadták a jegyet (személyit nem kértek, ellentétben Bucsunál a határnál.)

pálya: kemény, de viszonylag jól síelhető kb. fél 12-ig. (Utána kivásva, összetúrva. (nem értem miért nem csinálják meg a mariensee-i alsó pirost - amibe a felső piros és a felső fekete belefut - a pálya szélét jelző botokig, pedig hely lenne rá, hó lenne rá. Kb.10-15 métert lehetne nyerni a pálya szélén és nem menne már délre tönkre a pálya.)

emberek: szinte csak osztrákok (magyar, szlovák alig-alig), sokan voltak, de nem volt tömeg. Max 2-3 perc várakozás

Időjárás: napsütés és kissé felhős, de nagyon-nagy szél, viszont a felvonók jó elhelyezkedése miatt nem kell azokat leállítani.

Értékelve: 6-7/10-ből! (kezdetnek nem volt rossz!
Bélapó
1384 élménybeszámolót írt
1384
17 éve tag
2 éve
Néztem a webkamerát, a táj szép havas és látni sítúrázókat.
csabeszka
278 élménybeszámolót írt
278
13 éve tag
2 éve
Közeleg a szezon: a mariensee-i oldal tetején havazik!
darvaskristof
3 élménybeszámolót írt
3
3 éve tag
3 éve
Tegnap voltam, már eléggé tavaszi idő volt, de a felső részen a fák között még lehetett természetes havazás nyomait látni.
Ha jól látom, ez eredetileg két különálló pályarendszer lehetett, amit a 6-os kék pályával kapcsoltak össze.
A Mönichkirchen-i oldal hangulatában a mi Mátraszentistvánunkra emlékeztetett, csak kb. kétszer olyan hosszúak a pályák, és mindezt egy nagyon enyhe lejtésű erdei pálya köti össze a parkolóval.
A Mariensee-i oldal lényegében egy hosszú pálya, ami a felső részen háromfelé ágazik, majd újra fonódik.
Mönichkirchenben parkoltam, onnan egy aránylag gyorsabb lift vitt föl középig, onnan egy rövid csúszás után egy másik lifttel lehetett továbbmenni, az viszont már sima rögzítettszékes lassú lift. Ennek a tetejéről lehetett átcsúszni a Mariensee oldalra, ahol már ugyancsak fejlettebb, gyors lift megy.
A 7-es és a 8-as pálya volt a legélvezetesebb, a folytatása, a 9-es viszont inkább küzdelmes. Kár, hogy nincs ennek az ülőliftnek egy középállomása (illetve olvasom egy korábbi fórumhozzászólásból, hogy korábban volt csákányos lift), az alsó részt kihagytam volna. Legalább volt lehetőségem gyakorolni, hogyan kell kásás-vizes hóban menni.
Kedélyes vidéki hangulat volt, a liftesek gyakran köszöntek a beszállásnál, a Berggasthofnál jó kis sajtosknédli-levest kaptam.
A parkolóhoz visszavezető 5-ös pályán rendesen kellett hajtanom magam, de ez tökéletes levezetésnek bizonyult, sőt kedvet kaptam, hogy megtanuljak sífutni.
A fekete pálya máshol, pl. Stuhlecken szerintem piros lenne, az itteni piros pályák kékek, az itteni kék pályákat pedig sífutópályáknak jelölik. Épp ezért a számok csalókák, a lesiklásra ténylegesen használható pályahossz kisebb, az 5-ös és 6-os pályának inkább összekötő szerepe van, lejtése nincs - bár utóbbi jobb hóviszonyok közt szép panorámacsúszásra alkalmas.
A kurta 1-es pályán nem mentem, de úgy láttam, kiváló tanulópálya.

Képek: https://sielok.hu/fotoalbum/monichkirchen-2020-tavasz/galeria/ (szerk.)
musynka
2 élménybeszámolót írt
2
5 éve tag
3 éve
Természetesen, több is. Rögtön a pénztárnál is.
musynka
2 élménybeszámolót írt
2
5 éve tag
3 éve
Nagyon nagy kár, hogy FERNBLICK nél elbontották a csákányos felvonót. még pár év, és vissza fogják építeni, mert lefelé nem lesz hó.
GregJuhasz
12 élménybeszámolót írt
12
3 éve tag
3 éve
Köszönöm szépen, teljesen rossz helyen kerestem az oldalon :)
Előzmény: (Egér 64 208462)
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.