Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Petrekin Dávid által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Petrekin Dávid
4 élménybeszámolót írt
4
6 éve tag
Topik: Hochkar
2018.03.18. 22:31
Március 14-18-ig voltunk a Hochkar-on, a barátnőm és én. Ő 6 éve síelt utoljára, én sose. Az idei télen kezdtem el snowboardozni és ez volt életem első komolyabb ilyen üdülése, ebből a szemszögből írom le a beszámolóm.

Szállás:

https://www.lassingbauer.com/appartements/
A szállásunk nagyon különleges helyen volt, valójában egy tehén farmon található családi házban volt berendezve két kiadó apartman és egy kisebb szoba. Mi a szobát béreltük, amihez saját fürdőszoba tartozott. A cipőket és léceket egy közös, fűtött előtérben lehetett elhelyezni. Mivel a farmnak nem volt kerítése, illetve az előteret sem mindig zárták be napközben, egy kicsit féltettem a felszerelésem, de pár Ausztriában eltöltött óra után valahogy megszűntek a magyaros előítéleteim. Reggelinél a kért időpontra terítettek meg nekünk. Nem volt nagy választék, de nagyon meghitt volt, mintha egy távoli unokanővéremnél vendégeskedtünk volna. A szobák tiszták voltak, egyszerű de minőségi berendezéssel. A sípálya parkolója autóval 10 perc alatt elérhető volt.

Sípálya:

Két parkoló található a pálya alján, érdemes parkolás előtt átgodnolni merre akarunk csúszni. Mi az alsónál álltunk meg, ott volt csak hely, de ott nagyon sok. Itt volt a tanuló pálya, viszont innen csak piros, vagy kifejezetten nehéz kék páláyát érintve lehetett más pályákra átjutni.

Egyébként egyet leszámítva (2-es), mindegyik kék pályát kifejezetten nehéznek találtam. Bár élveztem a csúszást, technikailag nem tudtam rajtuk fejlődni, csak a fékezést tudtam gyakrolni, és az eséstechnikám fejlesztettem, valamint szoktam a sebességet. Több csúszás után visszatértem a tanuló pályára, ahol hamrad annyi idő alatt megtanultam rendesen kanyarodni, mint amennyi időt előtte a kék pályákon töltöttem.

Több kék pályára is jellemző, hogy bizonyos emelkedőket csak nagy lendülettel lehet bevenni, így a pár napos gyakorlattal rendelkező deszkások számítsanak gyakori fel-le csatolásra, egy idő után viszont már inkább kihívás volt átjutni az emelkedőkön, és nem bosszantó akadály.

Így március közepén 130 cm hó volt, a 6 beülős felvonóból első két nap 5, hamrmadik nap mind a 6 üzemelt. A pályák már pár helyen kissé olvadtak voltak, de szerintem nem volt vészes.

A felső parkoló közelében lévő hüttében (Gasthaus Blaimauer) nem volt túl kedves a kiszolgálás, de ez annyira nem zavart. A WC kifejezetten tiszta volt, szappan, papír kéztörlő, minden volt amit itthon nem szokott meg az ember. A Vorgipfel csúcson lévő hüttében többet mosolyogtak ránk (JoSchi Berghaus), de magasabbak az árak is.
IMG-20180314-181246.jpg
DSC-0515.JPG
IMG-20180318-092632.jpg
DSC-0417.JPG
DSC-0406.JPG
DSC-0478.JPG
IMG-20180317-115345.jpg
Petrekin Dávid
4 élménybeszámolót írt
4
6 éve tag
2018.01.03. 00:29
Sziasztok!

Kezdőként szerintetek mikor kellene végleg eldöntenem, hogy regular vagy goofy stílusban csússzak?
Az oktatómmal elvileg az első órán kitaláltuk, hogy a jobb lábam legyen elől, de most elbizonytalanodtam. Idén már nem szándékozom több órát venni, ezért kérdek itt.

A következő a helyzet:
Ha egy lábbal csatolok csak be, és úgy közlekedek vízszintes terepen, vagy épp a felvonóból szállok ki, akkor sokkal biztosabb vagyok ha a jobb lábam van elől. Teljesen instabilan tudom csak jobb lábbal lökni magam.
Viszont épp a csúsztatott fordulókat gyakorlom, és ott épp azt érzem, hogy sokkal biztosabb ha a bal van elől. Goofy-ban többnyire esés a vége a fordulónak, de persze ezen még javítani akarok.

Mondjuk ameddig kacsában van a kötés, addig nagy problémát nem okoz. Folytassam így felemás lábbal a gyakorlást, aztán majd jövő szezonban kialakul? Vagy kezdjem el egy adott lábra szoktatni magam?

Köszi a válaszokat.
Petrekin Dávid
4 élménybeszámolót írt
4
6 éve tag
2018.01.02. 23:26
Köszönöm a válaszokat.
Nem cipzáros alul, meg eléggé tapadós kivitel, szóval a kényelemmel nincs baj. Csak nem tudtam, hogy van -e esetleg valami titkos tulajdonságuk a sí aláöltözőknek a futó ruházattal szemben, amire én kezdőként nem gondoltam.

Mivel idén már egy kisebb vagyont elköltöttem bakancsra, protektorokra, na meg oktatásra, ezért az aláöltözőket jövő szezonra hagyom. Azért egy jager alsót beszerzek a biztonság kedvéért :D
Előzmény: (Bélapó 197763)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Petrekin Dávid
4 élménybeszámolót írt
4
6 éve tag
2017.12.31. 09:53
Keződként eddig csak 2-3 órás csúszásokon vettem részt, leginkább Eplényben plusz 2-3 fokban, így az alsó ruházatra sosem fordítottam nagyobb gondot. Viszont idén megyek egy 4 napos osztrák boardozásra.
Mivel régebb óta járok már futni, van légáteresztő téli futónadrágom és elég komoly futó pólóim, kérdésem lennem, hogy ezek pótolhatják -e a klasszikus snowboard/sí aláöltözőt így kezdő szinten. Persze egy polar pulóvert még beszerzek.
Köszönöm a segítséget.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.