Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

öt szolnoki által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (32)Időben csökkenő Időben csökkenő
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2013.01.28. 20:03
Szia!
Hotel,Gasthof esetleg Pension Alpenrose néven megtalálod a neten.Írj egy e-mailt Susinak,nagyon kedves Frau és közvetlen!
Én telefonon intéztem,mert nem értette meg e-mail-ben,hogy miért akarok előre utalni.Helyszínen tudod rendezni a számlát,nem kérnek előleget.A telefont mindig Ő veszi fel.
Nincs már hely áprilisig,DE próbáld meg,mert volt a héten is lemondás betegség miatt.
Ha sikerül,feltétlen írd meg!
Sok sikert!
Teszek fel képeket a héten a szállás+síterepről is.
Üdv!
Előzmény: (hómacsek 152605)
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2013.01.26. 20:03
Sziasztok!
Csodálatos síterep,tradíciókkal és hatalmas szakmai ismerettel.Liftek,személyzet,hozzáállás kitűnő,nagyon sokat tanulhatna innen a magyar vendéglátás MINDEN témában.Az egyik legjobban összerakott síterep minden tekintetben.Szállások kiváló helyen,mi bejutottunk egy olyan Panzióba,ahol 3 generáció óta megy az üzem.Csak német,szlovén,osztrák vendég,kiváló konyha,15% kedvezmény a kasszánál,a nyuszi vonat felvisz estére,de oda is lehetett csúszni nap végén,reggel pedig le a Kornock Bahn-hoz az ajtóból.Fullos reggeli,vacsora,délben leves,négykor tea...este Eisstock schiessen...vannak még csodák és új élmények 20 év után is.Ehhez képest Kreichberg Murau nyeretlen kétéves,ahogy egy oktató magyar leányzó mondta a traktoros húzáskor a tavon,ide a síelők járnak,oda meg azok,akik szeretnének síelni,csak nem tudnak.Nagyon frappáns és helyes meglátás.
Aki ínyenc minden tekintetben,feltétlen jöjjön el ide!!!
Üdv Mindenkinek!
...ami nagyon megdöbbentett,hogy mennyire kevesen maradtunk síelők,akár magyarok,olaszok,csehek,lengyelek,szlovákok...nagyon komoly anyagi gondokra utal ez a dolog,remélhetőleg ebből a mélyből valahogy kijön Dél ill.Kelet-Európa...én ilyen kevés külföldi autót még nem láttam főszezonban a pályán,pedig oda északról mentem,vissza pedig délen...
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2012.03.11. 16:57
Sziasztok!
Én irigykedve olvasom ezeket a hsz-ket,mivel valahányszor felmentünk a kedvenc,gyerekkori tanulópályámra,sosem tudtam 2-3 óránál többet síelni,mert egyszerűen 20 kör után fáj a lábam a csákánytól és dögunalommá válik az egy perc/ha nem tempózunk/csúszás,öt perc felvonó.
Mi kell ahhoz,hogy valaki egy ilyen terepen évente akár 8-10 napot síeljen? Látom Ti sem ma kezdtétek,hátha van valami ötlet.
Segítsetek már ebben,mert Ausztriába megyünk évi 30 napot és kezdem unni a 8000km/tél vezetést.Olasz,francia távolság miatt szóba sem jöhet.
Biztosan tudtok valamit erről a sportról,amire én még nem jöttem rá a 30 év alatt.
Köszi előre is a tanácsokat!
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2012.01.31. 23:03
Szia!
Rengeteg privát szállást láttunk helyben,akikkel beszéltünk,30 EUR/éjszaka áron voltak reggelivel a kabinostól 1-200 méterre.
Ezen a honlapon is van ajánlat,de ha beütöd a helyiség nevet,kiad jó pár ajánlatot.
Apartman,hotel 1-2 éjszakát csúcsidőben nem szívesen ad.
Remélem segítettem!
Üdv!
Előzmény: (hkapeszi 132749)
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2012.01.30. 23:16
A pályán én is úgy gondolom,hogy a mennyiséghez képest teljesen rendben viselkedtek honfitársaink,pláne a tavaly előtti Gerlitzen,Lachtal élményeket figyelembe véve.
A gyerekek veszélyeztetése nem minden esetben magyar betegség,a legvadabb a tini német,osztrák,alpesi cuccal és indokolatlan önbizalommal,sok esetben elégtelen tudással feltuningolva.
Megkaptam a visszaigazolást e-mail-ben a panaszunkra-ennyit az osztrák bürökráciáról,ez nálunk lenne 2 hónap-kíváncsi vagyok a fejleményekre.
Kompenzációs ajánlatot már kaptunk az irodától is,de én nagyon kíváncsi vagyok a szálloda felelősségére is.
Majd meglátjuk.
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2012.01.29. 00:15
Január 22-26 között jártunk a síterepen.
Ennyi magyart én még nem láttam külföldön együtt.
Ami nagyon meglepett,hogy a lefoglalt,visszaigazolt magyar 4 csillagos szállodában nem volt meg a helyünk.
Elfogadtam a gyerekre való tekintettel,mint később kiderült,egy sokkal jobb,másik hasonló kaliberű osztrák szállást.Az eredeti szállodában az ellátás minőségére panaszkodtak ismerőseink,mi az osztráknál megkaptunk mindent,mi szem-szájnak ingere.
Ettől függetlenül megírtam a panaszomat a tartományi felügyeleti szervnek magyar,német és angol nyelven is,kíváncsian várom a válaszukat.
Én 2012-ben nem hiszem el,hogy ilyen informatikai háttérrel egy utazás előtt 5 nappal visszaigazolt szoba ne álljon rendelkezésre,vagy ha van valami gond,azt nem jelzik e-mail,telefon formájában.
Ha valaki járt már hasonlóan,esetleg megírhatná az "élményeit".
Mi tizenéve járunk csak Ausztriába,eddig csak osztrákhoz mentünk,de ehhez hasonló sem fordult még elő velünk.Nem szeretnék általánosítani,de remélem nem arról van szó,hogy amihez a magyar hozzányúl,az ilyenné válik.
Ilyen anomáliát senkinek nem kívánok,de úgy érzem,le kellett írnom,mert ilyen kiszolgáltatott helyzetbe az ember nem minden nap kerül.
Egyébként a pályák kiválóan kezeltek és a terep is rendben van.A dupla csákányos helyett nagyon elkelne egy beülős.A bal oldali legmagasabb hegyen szintén jól jönne egy hatos buborékos,mivel a hó messze itt a legjobb és legtartósabb.
A Hütték rendben,egy kis erdei mély havazás is összejött odafenn.A szél is tűrhető volt,mondjuk egy Lachtalhoz viszonyítva,ami légvonalban kb. 20 km lehet.
További sok havat!
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2011.03.07. 19:21
Te jó Isten,ha nem olvasom,nem hiszem el.Egy ilyen állat megy az úton velem szemben nap,mint nap.Hihetetlen...Szerintem kollektív jól járt el mindenki,ha jól megverik,még a többi a hibás.A múlt héten Lachtal összes plexijét gallyra vágták,hát most már sejtem,kik lehetnek az ilyen állatok.nagyon durva.Grat a személyzetnek és a többi síelőnek a kulturált kivitelezésért!
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2011.03.06. 12:06
Zettersfeld nekünk is megvolt tavaly kétszer is,nagyon szép helyen van Lienz felett,csodahely Osttirolban.Remélem idén is meg tudjuk Húsvét előtt támadni.
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2011.03.06. 12:04
Nekem volt szerencsém kipróbálni a régi tányérostól jobbra eső pályát,kb. piros buckapálya,élvezetes volt.Történt mindez kb.20 éve.Akkoriban egy telefon és ha összejöttünk 15-20-an,fejenként egy ezresért indult a buli.Volt egy parkoló a lenti,falurészen,egy faházban lehetett enni,inni,igazi retro feeling ma már.A ratrakolást a 20 síelő végezte egy derékszögű fel-le sétával.Rég volt,szép volt!
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2011.03.03. 20:11
Hosszú idő után újra csúsztunk egyet a 90-es évek számomra kedvenc pályáján.Tavaly nem jutottam el ide,kár.Szerintem jól haladnak a fiúk,hétköznapi látogatottság ma teljesen rendben volt.Ausztria jónéhány középméretű síközpontja megirigyelheti a többszáz embert,akik ma itt vendégeskedtek.Nagyon sok kezdőt láttunk,úgy néz ki,továbbra is fejlődik ez a sport nálunk.Egy-két apróság még csiszolható,pl. a beléptetők leolvasója kicsit alacsony,a hütték környékén elkelne még egy-két szemétgyűjtő edény ill. én elkerítenék a központi lankás,széles pályán egy 20-30 méter széles sávot néhány karóval a rengeteg elsőnapos síelőnek a saját és a többiek érdekében.Személyzet jókedélyű,kaja ízletes,bőséges és még mindig osztrák árszint kb.fele-kétharmada.Az alsó tányéros régi indulóállomását nosztalgiával néztem,nem ma volt...Ma 3-4 fokkal hidegebb idő esetén szerintem osztrák színvonalú pályákkal,kifagyott felső hóréteggel találkozhattunk volna,erre játszottunk,hátha legközelebb összejön.Jó lenne a hegy túloldalára később egy hosszú,kanyargós,2-3 km-es pálya esetleg egy 4 ülésessel,van még potencia Mo legjobb adottságú síterepén.
A Síparktól kérdem:van-e esetleg olyan szervezet,amelyik a sípark érdekében jogosult az SZJA 1%-nak fogadására? Szerintem ebben partner lenne párszáz síelő társam is,az a fejenkénti pár tízezer ft is sokat hozhatna.
További sikereket kívánok!
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
Topik: Lachtal
2011.02.03. 21:17
Igen,én is úgy gondolom,nem dől be az utatok.Főszezonban a szarból is várat építenek a sógorok,amúgy idén nagyon hosszú szezont akarnak,minden percben gyártják a havat,amikor csak lehet.Pályán kívül idén is felejtős,hacsak nem fogtok egy nagyobb havazást az ottlétkor.Az Alpok nagyon kiszámíthatatlan és változik percenként.Lachtal mikroklímája és kezdő magassága miatt is azt mondom:ne aggódjatok.
Előzmény: (medvigr 107800)
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2011.02.03. 21:11
Szia Danny!
Ti is a Car Tourral voltatok? Ha igen,légyszi írd meg az eredményt,mert én is szóvá tettem és talán jutunk valamire.A köv. hasonló kaliberű befizetésre esetleg egy erősebb engedmény?
Hova mentek legközelebb?
Üdv!
Előzmény: (dannydog 107904)
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2011.01.31. 21:21
Mi is 30-40 helyen jártunk már Ausztriában,de ez a 3 csillagos all.in-hez nem volt méltó,egész pontosan köszönő viszonyban nem állt vele.A müzlit,meg a felvonós wifit én is meghagynám annak,aki ezt igényli.Egyébként érdekes,hogy nálunk a fűtés 19,20-án oké volt,de 2 uccsó nap majd megfagytunk.A léceket a velünk együtt lakó németek sem tudták,hol is kellene tartani,na most ez 25 éve Certovicán már nem volt kérdés.A véleményem teljesen megegyezik danny-vel,azt hozzáteszem:eszméletlen sokat és jót síeltünk mind az öten,tömeg nuku,csak ez a fránya "pálya"szállás.A gyerekek kijelentették:egy évig nem akarnak felvágottat látni.
A török egy félkontinentális ellátással,pályaközeli szállást adott el aranyáron a balfék keletieknek.Most már értem,miért is volt oly kevés a hazai vendég.A cumit bekaptuk,be kell vallani.Kár ezt túlragozni,ennyi! Ettől függetlenül csak a szépre emlékezni,nem történt tragédia,a síelés megvolt,km megvolt,szintkülönbség megvolt.
Előzmény: (dannydog 107376)
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2011.01.30. 19:09
Szia Danny! Na erről írtam,ezek szerint Ti voltatok,akikről beszéltem.Egyszerre értünk oda,egy hölgynek segítettem a szállást megkeresni a csapatotokban,mivel a púderarc nagyon buta és csúnya kiscsaj a "recepción" hadarta a németet erős akcentussal.Amikor azt mondtam,hogy próbálja meg megérteni a magyart hasonló módon,bizony visszavett,angolul viszont döbbenet,de nem tudott.Láttam vagy kétszer,hogy kifakadtok,de értelme tényleg nem sok volt.Felejtős a hely,ennyiért pláne.A Car Tour sajnálkozott,ill. a köv. útból adna 10%-ot,át fogjuk gondolni.Sok szép szállást láttunk valóban a pálya mellett,felírtunk egy pár címet,de 1-len magyar ajánlatban nem szerepelnek.Az van,hogy a Balkánba sorolt hazánkfiának a maradékot adják aranyáron.Osztrák irodában foglalok innentől ill. csak privát.Mindig tanulunk.
Tisztelt Szerkesztőség! Ideje lenne már ezzel a témával áthatóbban foglalkozni ill. javaslok egy síetikai kódex felállítását,mert az irány nagyon rossz.Elsőéves,ittas síelők száguldoznak a pályán sisak nélkül,tolakodás,káromkodás,egyik pályáról a másikra történő szabálytalan átcsúszások,stb.
Ha így folytatjuk,megutálnak minket örökké,pedig semmivel nem síelünk rosszabbul,csúnyábban és olcsóbban,mint a fritzek. Üdv!
Előzmény: (dannydog 106455)
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2011.01.28. 07:43
Nem tudom,hogy az Alpine falu megegyezik-e a miénkkel /Oberkirchleiten/,remélem nem. Az utolsó nap elkértük a vendégkönyvet ill.belenéztünk a tesztlapokba,amit direkt ezekért a dolgokért adnak.Elég sok volt a kritika.Csak a magyar, aranyos felszolgálók miatt nem írtuk le a véleményünket,viszont a Car Tour meg fogja kapni a magáét,évente többször utazunk velük,azért egy ötfős családnak szerintem nem ilyen tájékoztatás jár.Gyanús volt indulás előtt,hogy a referens nem ismerte a szállást,noha évek óta benne van a katalógusban.A gond szerintem itt azzal van,hogy egy töröknek vajon miféle elgondolásai lehetnek a síelésről.Nem igazán fér bele mínusz 10-15 fokban a hideg szoba,langyos víz,lelakatolt kályha stb. Utolsó nap láttam 3 asztalt,ahol a vendégek a reggelihez konzervet,saját sült kolbászt ill.főtt virslit hoztak.Megnézem,van-e a fotóink között ehhez kapcsolódó anyag és felteszem ide.
Ettől függetlenül a 4 nap alatt síelt közel 200km nagyon jó volt és csak a szépre emlékezünk.Akik nem síelni jöttek,azok nagyon megjárták.Mi ennyivel is elvoltunk,engem egy jó pályaviszony mellett nem igazán érdekel a körítés.Ezeket azért írtam le,mert szerintem az ár-érték arány itt először nincs rendben eddigi osztrák útjaink alatt.
Sikeres márciusi tartózkodást Nektek!
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
Topik: Lachtal
2011.01.26. 08:41
Szia BenceT! Szerintem a Monarchia személyzetével meg tudjátok beszélni/egyébként magyarok/ a buli,disco,karaoke lehetőségét.Én nem tudok ott más helyet,ahol zajt csapnának.A Monarchiában a recepción van egy magyar lány,biztosan fog segíteni,a főépület mögött vagy a teraszon szokott ilyen buli menni.Remélem jól sikerül nektek az út,írj majd a tapasztalataidról!
A többieknek pedig annyit,hogy mi is rendszeresen járunk ide,amikor jön velünk valaki,akkor egy kicsit nehezebb a téma: a pályák nem feltétlen kezdőknek valók,a szél mindig fúj,vagy közepesen,vagy erősen.A pályák tetején haladósra kell venni,kb.1800m alatt szűnik meg a probléma.Az új hatos beülős a lehető legjobb helyen van,szerényebb tudással a kis hegy élvezhetőbb,a piros jelzések inkább kékesek itt.A nagy hegyen viszont akadnak erősen vöröses ill. keskenyebb piros szakaszok,ott sem kell megijedni,mert nem hosszúak és általában lankás részek követik.Az első sízőknek meg ott van a tanulópálya,abszolut korrekt.Az utakat én is csak dícsérni tudom,soha nem kellett még a hólánc,mielőtt elkezd esni a hó,a sógorok már szórják.Ez úgy szokott lenni,hogy Mo-on a múlt heti hóban utazgatunk,ott meg a még le nem esett havat is már eltakarították.Összegezve az egyik legszimpatikusabb terep a 3 gyerekes családomnak,ha nem lenne ez a szélprobléma,szerintem nem férnének el a síelők a pályákon,annyian lennének.Talán ez a tipikus szerencse a szerencsétlenségben esete.
Jó Havat Mindenkinek!
Előzmény: (BenceT 105552)
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2011.01.26. 08:21
Sziasztok!
Én most jártam 22-én másodjára itt,egy-egy BKK-s síelés utolsó napján.Azt kell mondanom,ezentúl fordítva lesz,max egy nap BKK-n,a többi itt.Jól kezelt pályák,kellemes létszámú közönség szombaton,korrekt személyzet és nagyszerű hütték.
Nekünk nagyon bejött az Adrenalin is,nem vészes az az utolsó letörés,nyilván nem kezdő téma.Aki szépen végigkarcolja az oszlopok kerülésével,annak semmiképp nem gond a vége.Az útról Murau felől egyből kiszúrtuk ezt a pályát,nem csalódtunk.Múlt héten 19-én itt is hullott 10cm,nem vált hátrányára a pályáknak.Nagyon meggyötörte 1500m alatt egész Ausztriát a +10 fok,pedig a dec.-ben esett hó után bíztam egy teljes szezonos pulver-ben.Hazafelé láttuk a Semmering-i csodásan kivilágított pályákat,de semmi erőnk nem volt hozzá.
További Szép Telet és Jó Havat Mindenkinek!
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2011.01.26. 07:59
Sziasztok!
Mi 18-22 voltunk BKK terepein.A szállásunk az Oswald-i részen volt,közvetlenül a kabinos mellett.A 19-én hullott 15cm hó jót tett nagyon,alatta látszott a zöldre fagyott jégalap,nem irigylem az előttünk ott síelőket.Nekünk most is az Oswald-i oldal jött be inkább,nyomtunk napi 40-50 km-t,a 19-i napon hózáporban 48,6km jött össze kb.7km szinteséssel,de szó szerint összeestünk a párommal,miközben a 3 gyerek lazán felsétált a szállásra.Az ellátás némi kívánnivalót hagyott maga után,ekkora pénztömegért kaptunk mi már dupla ennyi törődést és választékot is.Török tulaj vette meg az egész apartman falut,nem tudom mennyire járatos a síelés világában a tag,de all inc.esetében kevés a kontinentális reggeli,a porleves és a kétféle második vacsorához.A jéghideg üdítőszörpök,ihatatlan kávé,stb.A szálláshelyen nincs Wifi,egy magyar csatornát nem tudnak adni,a cserépkályha lelakatolva,mindez napi 70 ezerért.A magyaros személyzet viszont nagyon aranyos és max respect nekik,ahogyan dolgoznak ilyen körülmények közt.A szláv területről érkező "barátaink" viselkedése a gyalázat kategória kimerítése volt.Dobálták a poharakat,köpködték a kaját,pazarolták az "ingyent" és folyamatosan ordítottak,mint az állatok/itt kérek elnézést a kutyusoktól,cicáktól/!Ehhez képest az a pár bunkó magyar,aki ott fröcsögött,ájtatos jótündér volt.Most mentem utoljára olyan helyre,amit nem ellenőriztem le a fórumon.Csak a síelőtársadalomnak fogok hinni,a katalógusok megtévesztő fotókat és infókat közölnek,mind az ellátás,mind a szobák tekintetében.A direkt foglalásaim mindig jobban sikerülnek,ismét ez a tanulság.
Nem tudom ki volt már közületek Turracheren,mi most is ott fejeztük be a négy napot.Azt kell mondanom,hogy egy tiroli szintű ékszerdobozról van szó,eszméletlen korszerű felvonókkal,tökéletesen kezelt pályákkal és nagyon jó személyzettel.Valós pályaszállások tömegét láttam itt,hóbiztos magaslati terep,több síelő volt itt,mint a dupla ekkora BKK-n.A közönség kulturált,úgy tűnt,a vadbarmok még nem fedezték fel.
Bocs a hosszú bejegyzésért,remélem tudok vele valakinek segíteni.Hosszú telet és sok havat Mindenkinek!
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2010.03.20. 10:37
Szia Tibor! Mi is átjöttünk 14-én Mölltalról,aznap csodálatos idő,viszonylag friss hó és minimális embermennyiség fogadott minket.A szemben lévő pályákat én is figyeltem most is,meg már februárban is.Ide a gyerekekkel mindenképp el kell jönni több napra jövőre,nem tudom hol lehetne a pályák melletti erdőkben lévő faházakat kibérelni,ha valaki tudja,írja le,köszi.Sillianról én is hallottam már,de Lienztől Tirol felé már egy teljesen új dimenzió következik,ezen a részen már csak szinte "4-5 csillagos" terepek vannak.Valaki volt már közületek a Silveretta Arénában? Üdv Mindenkinek!
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2010.03.20. 10:28
Mi voltunk idén itt kétszer is és ezek alapján megállapítható,hogy a gleccser az mindig gleccser marad a maga kiszámíthatatlan,percről percre,méterről méterre történő pillanatnyi váltásaival köd,szél,napsütés,hóesés szempontjából.Egy haladó síelőnek pl.márc.10-14 között élvezhető kategória volt,nyilván minden nyafogást,kényeskedést félre kell tenni.Ha valakit érdekel minőségi szállás,a gleccsertől 600 méterre laktunk mindkétszer,Alpenhotel Badmeister.Remek szállás,kitűnő kajával és vendéglátással,abszolut családi vállakozás.Csendes,kifejezetten gyerekcentrikus.Címet,telefonszámot tudok adni,pazar fekvésű hely.Mi az utolsó nap átmentünk Lienzbe,ez egy csodás pályarendszer,gyönyörű környezetben a város felett.40km Flattachtól,nem távolság,vastagon megéri.Nekünk azt hiszem ennyi volt a szezon,aki még megy csúszni,annak sok havat kívánok! Már alig várom a köv. telet.
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.