Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

kraszit által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
kraszit
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
2013.03.17. 21:46
Mi azon szerencsés kevesek közé tartoztunk, akik eljutottak a tetthelyre. Csütörtök kora délutáni indulással Budapestről, kis győri kitérővel 8 és fél óra alatt értünk oda. Sajnos ez rajtunk kívül csak Jocinak a kislányával, Józsinak, Józsi barátjának és családjának sikerült.

Pénteken reggel a vendéglátónk tanácsára a viharos szél miatt Klippitztörl helyett Hebalmot választottuk. Mint utóbb kiderült, ez nagyon jó döntésnek bizonyult. Odaérkezésünkkor kicsit meglepődtünk, mivel se síelőt, se ratrakolt pályát, se működő liftet nem láttunk. A pénztáros megerősítette, hogy nyitva vannak és a központi 4 üléses lift - ami pénztártól nem látható, és ami a pályák nagy részét kiszolgálja - működik. Egy szélmentes helyen, enyhén borús időben, rajtunk kívül egy-két tucat síelő társaságában nagyon jót síeltünk a nagyjából egykorú, de különböző sí tudású gyermekeink társaságában.

Szombat biztatóan indult, napsütésre és szélcsendre ébredtünk. A panorámatévé kissé ijesztő -16 fokot mutatott Klippitztörlön, de nem lehet minden tökéletes:) Szerencsére mire felértünk, már csak -8 fokot mutatott a hőmérő. Klippitztörlön kicsit több ember, kemény, de jól síelhető pályák fogadtak. Egész nap ragyogó napsütésben és tökéletes szélcsendben hol csapatban, hol külön-külön csúszkáltunk. Ez a nap is jól sikerült.

Mivel mi egy nappal kevesebbre mentünk, a sípályáról záróra után hazaindultunk. Száraz úton, gond nélkül 4 óra alatt jutottunk Győrbe a nagyszülőkig. (Nem is terveztük továbbmenni.) Az osztrák rádióban hallottuk, hogy a sok kamion miatt torlódás van a határnál, ezért Parndorfnál letértünk a 10-es útra és a régi határátkelőn jöttünk át, majd Hegyeshalomnál vissza az immár megnyitott M1-esre.

Külön köszönet Lackónak a szervezésért, sajnálom az otthon/úton ragadtakat! Remélem, egyszer összejön teljes csapattal is a túra!
kraszit
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
2013.01.08. 21:15
Sajnos erről lemaradtam. De csütörtökön megpróbálok csatlakozni.
Előzmény: (Lackó 149809)
kraszit
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
2013.01.03. 08:49
Ahogy már jeleztem, én is folytatnám, de üzenetet nem kaptam. Mondjuk ma biztosan nem tudok menni.
Előzmény: (Lackó 148914)
kraszit
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
2012.12.06. 16:06
Szia Lackó!

Én is szívesen folytatnám, bár fogalmam sincs mi az a strongbase... :)

Üdv
kraszit
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
2012.02.24. 10:55
Úgy érzem, hogy egy kicsit kívülállóként csöppentem bele ebbe a társaságba néhány héttel ezelőtt mind elméleti mind gyakorlati tudásban elmaradva a csapattól.

Ámulattal töltött el, hogy a többiek milyen szakmai hozzáértéssel, lelkesedéssel és kitartással törekednek a síelés "tudományának" elmélyítésére.

Rengeteg hasznos információ, jó tanács hangzott el a foglalkozásokon, amiket gyakorlatokon keresztül próbáltam beépíteni a mozgásomba. Ha ez nem is mindig sikerült maradéktalanul, a fejlődésem látható. Lackó tanácsát megfogadva következő lépés a gyakorlás. Gyakorolni ami megy, mindig csak egy-két dologra koncentrálva.

Köszönetemet szeretném kifejezni mind Lackónak - aki nagyon jó oktató - mind kis csapatunk tagjainak az eltöltött kellemes/hasznos órákért.

Remélem, hogy közös "pályafutásunk" valamilyen formában folytatódik a jövőben!
kraszit
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
2012.01.28. 13:27
Én is szívesen csatlakoznék a csapathoz. Kedd vagy csütörtök jobb lenne, de a szerdát is meg tudom oldani.
Előzmény: (Lackó 132238)
kraszit
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
2010.12.29. 23:00
Helyzetjelentés a 28-ai állapotokról:
Az út Győrtől kb 3 óra, az autópályáról lehajtva a 25-ös út mellett a völgyben téli táj, kb fél méteres hóval, ennek ellenére az út tiszta, tökéletesen járható.
9 órakor már az Eibenkogl melletti "központi" parkoló már tele volt,érdemes továbbmenni a Nagy Ötscher lábánál lévő parkolóhoz, ahol gond nélkül lehet parkolni.
Remek hóviszonyok, 20-30 cm friss porhó a pályán kívül, havas fenyőfák, szélcsend, ideális sízőidő.
A 8-as pálya tényleg kellemes kék családi pálya, meglepetés (értsd letörés) nélkül sok tanulóval/kezdővel. Sokan csúsznak rajta, de nagyon jó állapotban maradt délutánra is. (Lehet, hogy az egész nap cirkáló ratrakoknak köszöhetően is.) Az Eibenkogl felvonónál néhány perc várakozás előfordult délelött. A Kis Ötscherről induló 7-es kék pályán érheti meglepetés a kezdőket. Egy szélesebb síúttal indul jobb szélén meredéllyel. Utána egy kisebb letörés, ami buckás és jeges volt, előbukkanó jeges földfoltokkal, utána már tényleg kék. Csak odáig el kell jutni...
A 6-os pálya a 8-ashoz képest"sötétkék", viszont a csákányos felvonónak köszönhetően kisebb a zsúfoltság. Egyik kedvenc. A másik a Fuchswald csákányostól induló piros. Kissé buckás volt, a nehezebb részeken előbukkant a jeges alap, de széles, jó vonal vezetésű a végén egy izgalmas letöréssel.
A piros kettes pálya egy nagyon jó, kanyargós, változatos piros pálya, szép erdei környezetben. Most sajnos sok helyen jeges volt, buckás, kissé kezeletlennek tűnt. Az 5-ös fekete széles, fele kezelt, de jeges, fele kezeletlen, mindenki megtalálja, amit szeretne!
A Fuchswald felvonó lábánál gyerekparadicsom, köteles felvonóval. Kezdő kisgyerekeknek tökéletes. Ellenben a 9-es csákányos tanulópálya meglepően meredeknek tűnt.
Eibenhütte hagyományos, hangulatos osztrák hütte. Van magyar étlap és magyar személyzet is.
Az Ebenskogel lábánál egy modern önkiszolgáló étterem van.

Összeségében kiváló időben, a remek hóviszonyok ellenére néhol jeges, de jó pályákon nagyon jót síeltünk.
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.