Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

kraszit által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
kraszit
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
2013.03.17. 21:46
Mi azon szerencsés kevesek közé tartoztunk, akik eljutottak a tetthelyre. Csütörtök kora délutáni indulással Budapestről, kis győri kitérővel 8 és fél óra alatt értünk oda. Sajnos ez rajtunk kívül csak Jocinak a kislányával, Józsinak, Józsi barátjának és családjának sikerült.

Pénteken reggel a vendéglátónk tanácsára a viharos szél miatt Klippitztörl helyett Hebalmot választottuk. Mint utóbb kiderült, ez nagyon jó döntésnek bizonyult. Odaérkezésünkkor kicsit meglepődtünk, mivel se síelőt, se ratrakolt pályát, se működő liftet nem láttunk. A pénztáros megerősítette, hogy nyitva vannak és a központi 4 üléses lift - ami pénztártól nem látható, és ami a pályák nagy részét kiszolgálja - működik. Egy szélmentes helyen, enyhén borús időben, rajtunk kívül egy-két tucat síelő társaságában nagyon jót síeltünk a nagyjából egykorú, de különböző sí tudású gyermekeink társaságában.

Szombat biztatóan indult, napsütésre és szélcsendre ébredtünk. A panorámatévé kissé ijesztő -16 fokot mutatott Klippitztörlön, de nem lehet minden tökéletes:) Szerencsére mire felértünk, már csak -8 fokot mutatott a hőmérő. Klippitztörlön kicsit több ember, kemény, de jól síelhető pályák fogadtak. Egész nap ragyogó napsütésben és tökéletes szélcsendben hol csapatban, hol külön-külön csúszkáltunk. Ez a nap is jól sikerült.

Mivel mi egy nappal kevesebbre mentünk, a sípályáról záróra után hazaindultunk. Száraz úton, gond nélkül 4 óra alatt jutottunk Győrbe a nagyszülőkig. (Nem is terveztük továbbmenni.) Az osztrák rádióban hallottuk, hogy a sok kamion miatt torlódás van a határnál, ezért Parndorfnál letértünk a 10-es útra és a régi határátkelőn jöttünk át, majd Hegyeshalomnál vissza az immár megnyitott M1-esre.

Külön köszönet Lackónak a szervezésért, sajnálom az otthon/úton ragadtakat! Remélem, egyszer összejön teljes csapattal is a túra!
kraszit
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
2013.01.08. 21:15
Sajnos erről lemaradtam. De csütörtökön megpróbálok csatlakozni.
Előzmény: (Lackó 149809)
kraszit
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
2013.01.03. 08:49
Ahogy már jeleztem, én is folytatnám, de üzenetet nem kaptam. Mondjuk ma biztosan nem tudok menni.
Előzmény: (Lackó 148914)
kraszit
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
2012.12.06. 16:06
Szia Lackó!

Én is szívesen folytatnám, bár fogalmam sincs mi az a strongbase... :)

Üdv
kraszit
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
2012.02.24. 10:55
Úgy érzem, hogy egy kicsit kívülállóként csöppentem bele ebbe a társaságba néhány héttel ezelőtt mind elméleti mind gyakorlati tudásban elmaradva a csapattól.

Ámulattal töltött el, hogy a többiek milyen szakmai hozzáértéssel, lelkesedéssel és kitartással törekednek a síelés "tudományának" elmélyítésére.

Rengeteg hasznos információ, jó tanács hangzott el a foglalkozásokon, amiket gyakorlatokon keresztül próbáltam beépíteni a mozgásomba. Ha ez nem is mindig sikerült maradéktalanul, a fejlődésem látható. Lackó tanácsát megfogadva következő lépés a gyakorlás. Gyakorolni ami megy, mindig csak egy-két dologra koncentrálva.

Köszönetemet szeretném kifejezni mind Lackónak - aki nagyon jó oktató - mind kis csapatunk tagjainak az eltöltött kellemes/hasznos órákért.

Remélem, hogy közös "pályafutásunk" valamilyen formában folytatódik a jövőben!
kraszit
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
2012.01.28. 13:27
Én is szívesen csatlakoznék a csapathoz. Kedd vagy csütörtök jobb lenne, de a szerdát is meg tudom oldani.
Előzmény: (Lackó 132238)
kraszit
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
2010.12.29. 23:00
Helyzetjelentés a 28-ai állapotokról:
Az út Győrtől kb 3 óra, az autópályáról lehajtva a 25-ös út mellett a völgyben téli táj, kb fél méteres hóval, ennek ellenére az út tiszta, tökéletesen járható.
9 órakor már az Eibenkogl melletti "központi" parkoló már tele volt,érdemes továbbmenni a Nagy Ötscher lábánál lévő parkolóhoz, ahol gond nélkül lehet parkolni.
Remek hóviszonyok, 20-30 cm friss porhó a pályán kívül, havas fenyőfák, szélcsend, ideális sízőidő.
A 8-as pálya tényleg kellemes kék családi pálya, meglepetés (értsd letörés) nélkül sok tanulóval/kezdővel. Sokan csúsznak rajta, de nagyon jó állapotban maradt délutánra is. (Lehet, hogy az egész nap cirkáló ratrakoknak köszöhetően is.) Az Eibenkogl felvonónál néhány perc várakozás előfordult délelött. A Kis Ötscherről induló 7-es kék pályán érheti meglepetés a kezdőket. Egy szélesebb síúttal indul jobb szélén meredéllyel. Utána egy kisebb letörés, ami buckás és jeges volt, előbukkanó jeges földfoltokkal, utána már tényleg kék. Csak odáig el kell jutni...
A 6-os pálya a 8-ashoz képest"sötétkék", viszont a csákányos felvonónak köszönhetően kisebb a zsúfoltság. Egyik kedvenc. A másik a Fuchswald csákányostól induló piros. Kissé buckás volt, a nehezebb részeken előbukkant a jeges alap, de széles, jó vonal vezetésű a végén egy izgalmas letöréssel.
A piros kettes pálya egy nagyon jó, kanyargós, változatos piros pálya, szép erdei környezetben. Most sajnos sok helyen jeges volt, buckás, kissé kezeletlennek tűnt. Az 5-ös fekete széles, fele kezelt, de jeges, fele kezeletlen, mindenki megtalálja, amit szeretne!
A Fuchswald felvonó lábánál gyerekparadicsom, köteles felvonóval. Kezdő kisgyerekeknek tökéletes. Ellenben a 9-es csákányos tanulópálya meglepően meredeknek tűnt.
Eibenhütte hagyományos, hangulatos osztrák hütte. Van magyar étlap és magyar személyzet is.
Az Ebenskogel lábánál egy modern önkiszolgáló étterem van.

Összeségében kiváló időben, a remek hóviszonyok ellenére néhol jeges, de jó pályákon nagyon jót síeltünk.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.