Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rezső70 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
Rezső70
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
Topik: Donovaly
2009.04.01. 15:47
Kedves pattyski!

Gondolom sokat dolgoztál. hogy ezeket a feliratokat megtaláld, mert biztos nem a kék pályák környékén találtad (max a cetliket), ott ui az általam leírtak a helyzet.
Elhiszem, hogy érdeked (természetesen!, hisz ebből élsz) azt beállítani, hogy itt minket (magyarokat) nagyon várnak. Én (és barátaim, akiket már évek óta nem tudok rávenni, hogy jöjjenek vissza Szlovákiába), itt ezt nem tapasztaltam. (Sőt) Ezt a kiszolgálást (+pályaminőséget), más helyen is megkapom Szlovákiában, főidényben az itteni akciós áron.
( "ha értenél angolul... oldalvágásra", ha már nem sikerült megértened is amit írtam, segítségképpen a sífelvonóknál a feliratok németek, ne az angol szótáradból próbáld lefordítani.) Na jó szórakozást, még 10 év is ismét ott vagyunk Donovalyn.

Az, hogy kinek van igaza ebben a vitában az úgyis a kasszánál dől el, addig az itt leírtak csak vélemények.
Rezső70
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
Topik: Donovaly
2009.03.27. 13:50
Kedves pattyski!

Igen én tanuljak meg angolul, ez remek hozzáállás egy olyan helytől amely külföldiek közül jellemzően magyarokat céloz meg. Na ez a gond és nem az én nyelvtudásom. (sajnálom hogy csak az anyanyelvemen, angolul és németül beszélek bónuszként a szlovákkal is elboldogulok némi nagyszülői ráhatás miatt, még vmi a nyelvtudásommal kapcsolatban) Én tudom: Szlovákiában szlovákul, csak akkor nem kell másra mutogatni. Pl Síkölcsönző feliratot merre találok?
Igen Donovaly ennyit ér, ilyen előkészítésű pálya ilyen áron reális.
Rezső70
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
Topik: Donovaly
2009.03.25. 14:03
Múlt héten szombaton voltun Donovalyban - most először.
A sílift kezelők teljesen normálisak voltak, mindig, külön kérés nélkül segítettek a gyereknek.
A pályán már több volt a gond: semmivel semm volt jobban előkészítve mint bármely eddig általam ismert és nem ennyire felkapott hely.(ezáltal olcsóbb hely)
Nagyon gáznak/kis stílűnek tartom, hogy sem a parkoló éttermében, sem a pályánál, sem a kapuk fölött nem írták ki magyarul a feliratokat. Lehet, hogy egy picit több honfitársunk jár ki mint német/osztrák. Ha már a mo-i hirdetésekre áldoznak (most a többi szlovák síterep is nyomul 1000-el), akkor már a illene a célterületen is feliratozni. Ha meg ez cikinek tartják az üzemeltetők (személy szerint én erre tippelek), akkor pedig nem kell a válságra fogni a magyar vendégek eltűntét. Rengeteg hely van ahol az ilyen "kis" apróságokra is figyelnek.
Rezső70
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
2009.01.27. 08:23
Az atlaszt egyébként meg a panzióban adták.
Rezső70
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
2009.01.26. 17:18
Igen elírás, bocs.
Suzuki? Danke, nein!
Pár évvel ezelőtt végig ezzel voltak kitáblázva az utak. Nem az autókon. Márpedig gemütlich sógoroknál táblát hiphopra nem lehet kitenni.
Hülye gyerekek autóinak felirata nem érdekel, pláne úgy hogy ilyen autóm sosem volt. Szerintem ez a már említett másik táblával együtt erősen magyar ellenes (pláne, hogy csak felőlünk voltak elszórva).Ezt az én gyomrom már nem veszi be ezért kerültek fekete listára. Persze a fiatalok lehet hogy nem tudnak erről semmit és vidáman élvezik ezt a társaságot. Na kb itt tart most Szlovákia. Pár év múlva ők is kinövik,(remélem) és csak egy rossz emlék marad.

Síatlasz: pont a célközönség belővése: ha magyaroknak írják (márpedig számottevően magyar nyelvterületről mennek oda), akkor lesz szíves elsősorban magyar nyelven írni, a többit meg leírtam.
De ezek ugyanolyan pitiségek/trehányságok/bunkóságok mint amit mi (magyarok) is elkövetünk az ide utazó turistával (lsd előző beírásom,) illetve nézzél ki, hogy milyen nyelven vannak a tájékoztató feliratok kirakva Bp-n.
Röviden: senkit nem akarok Szlovákiába küldeni,egyszerűen leírtam (igyekeztem:) mit tapasztaltam ott (még egy: tavaly megállítottak a rendőrök, elkérték az irataimat, majd a szokásos módon megkérdezték , tudom-e miért állítottak meg. Persze nem tudtam, erre benyúlt, felkapcsolta a világítást és jó utat kívánt)
Ennyi
Rezső70
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
2009.01.26. 06:29
Vmit félre értettél. Pont az oz olaszokat hoztam fel az osztrákok ellenpéldájaként. Olaszországgal semmi bajom, sőt :)). De az egy másik topic.
Valószínüeg csak engez zavart a Nekünk itt jól megy, Suzukit nem veszünk és hasonló feliratok az út mellett. (ha németül nem értesz akkor, persze ezeket nem vetted észre :( )
Rezső70
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
2009.01.25. 17:08
Nem értem miért hőbörög valaki a magyar étlapért, amikor a Hungaroringen is a bevallottan német célközönséget hatalmas Welcome feirat fogadja (igaz alul kis betűvel ott van a Willkommen is).
Magam részéről, most jöttem meg Certovicáról, családostul, és minden rendben volt, nagyon jól éreztük magunkat (a velünk ott lévő csoporttal ellentétben). 9 éve járunk Szlovákiába, én itt tanultam meg síelni, ahogy gyermekeim is. A szlovákok nem magyarellenesen udvariatlanok, hanem összeségében így viszonyulnak minden vendéghez, úgy gondolom, hogy ezt nemzeti érzésnek betudni nem igazán szerencsés(mégha meghúzodhatnak ilyen gondolatok a háttérben is).Személyes tapasztalatom szerint a szlovákok semmivel sem kellemetlenebbek mint itthon a vendéglátosok (sőt!), Olaszország után Ausztria sem a vendéglátók hazája!
Másik oldal: kezembe van az EU által támogatott SKiAtlas Slovakia Teil II/ rész II , amiben Ziliná-ról ír, na ez a sorrend és elnevezés gáz.
Ha ez a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal szerint rendben van akkor ne sírjon, hogy kevesebb a magyar vendég. Ha ez volt a cél akkor meg mi a bajuk. (úgy jártak, mont az egyszeri miniszterelnök aki elküdte a vállalkozókat külföldre azt most meg sír, hogy elmentek).
Szóval pro/kontra van érv mellette/ellene, mindenki saját maga döntse el, hogy hova megy (pl én magam részéről Horvátországot és Ausztriát tettem fekete listára, pl az utóbbi helyen több - élmény ért mint Szlovákiában).
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.