Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

vargek által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
vargek
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
2011.03.15. 23:49
Sziasztok!
Most értünk haza kapruni hosszú hétvégénkről, így gondoltam, megosztom a friss élményeket.
Szombaton hat óra autózás után érkeztünk meg a Kitzsteinhorn gleccser lábához, ahol nem kevesebb mint 8 fok fogadott minket. (Zell am See, Maiskogel kizárva). Gyors öltözködés és már fent is voltunk 2000 méteren. Pozitívum, hogy még extrém látogatószám mellet (amiben volt részünk) is várakozás nélkül fel lehet jutni a hegyre, a két párhuzamosan futó kabinos felvonó által.
Fent már kicsit változik a kép, legalább is a liftek tekintetében, mivel a síterep szívéből egy négyes ülős (Sonnenkarbahnen) visz tovább, ahol a mind a reggeli csúcs, mind a nap folyamán komoly sorok alakultak ki. (Szemfüleseknek ajánlom a 12-es pálya aljáról induló Kristallbahn 6-os liftet, amivel szintén elérhetők a felsőbb pályák.)
Mi is főleg ezt az útvonalat használtuk és maradtunk inkább a síterep felsőbb részében (2-3-4-5-ös pályák). Az én személyes favoritom a 4-es és 5-ös pálya. Szélesek, tökéletesen kezeltek, még a délutáni órákban is kiválló hóviszonyok. Talán lehetnének kicsit meredekebbek és hosszabbak, de ha valaki rendesen nekifekszik, azért a felvonóhoz érve már kapkodja az érezhetően ritkább levegőt :-)
Sajnos itt már cserben hagy a modern technika és kényelem, csákányozni kell, ha valaki élvezni akarja a 3000m adta örömoket.
A terep többi pályája is jól kezelt és hóbiztos, de olyan sok meglepetést nem rejtenek, inkább kezdő sielőknek ajánlanám.
Jó tanács, érdemes reggel az elsők között felérni és elsőként húzni ívet a ratraknyomba. Nincs sorbanállás, nincs tömeg...felejthetetlen élmény!
Gasztro vonalon nem ez a legjobban ellátott síterep, de 3000 méteren minden kicsit jobban esik :-) A hely egyértelmü nyertese a Gletschermühle hütte. Gyors kiszolgálás és az átlagnál sokkal jobb ételek.

Kaprun nincs közel, nincs több száz km pálya és nem mindegyik felvonó fűtött 8 üléses, de összességében ez egy szuper síterep és legnagyobb előnye, hogy hihetetlenűl hóbiztos. Ha már a környék pályáin inkább vizibicikli kell, mint síléc, itt még mindig élvezni lehet a síelést.
Ha tehetitek, próbáljátok ki!

Üdv
vt
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.