Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

st_robi által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (15)Időben csökkenő Időben csökkenő
st_robi
15 élménybeszámolót írt
15
9 éve tag
2020.02.28. 22:06
Szuper beszámoló! Mi már a következő szezonra gyűjtjük az infót, egyelőre Olaszországot terveztük be, hosszú idő után, miután elegünk lett a helyi attitűdből, Bulgáriától Franciaországig bezárólag.
Elképzelésünk egy viszonylag nyugis, nem túl hatalmas terep, nem túlhájpolt, de mégis egyedi adottságokkal rendelkező (pl 3ezres csúcs) terepet keresünk. Gondolom az általatok bejárt freeride területek pályaközeliek. Mennyire lavinaveszélyes, azaz mennyire járható guide nélkül?
Általánosságban mennyire tud zsúfolt lenni a síterep? És ha felvonók nem mennek? 3200-on azért gyakran van orkán. Vagy környező hegyek védik?
Előzmény: (Stani 201944)
st_robi
15 élménybeszámolót írt
15
9 éve tag
2020.02.25. 16:03
A legjobb védekezés szakértők szerint:
Mossunk kezet alaposan szappannal és meleg vízzel vagy egy alkoholalapú kézfertőtlenítővel. Tartsuk távol a kezeinket és az ujjainkat a szemünktől, az orrunktól és a szánktól. Kerüljük a fertőzött személyekkel való közvetlen érintkezést. Ne használjunk közös evőeszközöket.

Kilincsek, korlátok kritikusak, de síterepen általában kesztyűben van mindenki, ami szerintem szerencsés.
st_robi
15 élménybeszámolót írt
15
9 éve tag
2020.01.15. 10:25
Február első hete még nyugisabb, második hét már az iroda szerint kevésbé. Febr 15 kezdődik a Francia és Brit síszünet. Ezzel egyidőben a szezonális dolgozók sztájkja is, mely néhány síterepet is érinthet. A tömegközlekedés remélhetőleg pedig pont helyreáll február elsejére, és jókat síelhetünk két sztrájk között.
https://www.connexionfrance.com/French-news/french-ski-resorts-in-northern-alps-set-to-be-hit-by-strike-action-in-protest-over-unemployment-rights-for-seasonal-workers
st_robi
15 élménybeszámolót írt
15
9 éve tag
Topik: Bulgária
2019.03.17. 10:37
Mi Március 3 és 10 között síeltünk ott, nem először. Az érzések hasonlóak voltak. Jó tapasztalataink voltak például a síkölcsönzéssel. Prémium minőségű lécet kölcsönöztünk mely tartalmazta a síbérletet, 6 napra 281 euroért (190 eur lenne a síbérlet külön), a kölcsönző nagyon profi volt. utolsó napra gond nélkül tudtak kérésre boardot is adni. A léc pedig hatalmas élmény volt, tényleg prémium, 1-2 éves HEAD.
A hely szerintem is kezd túlkapott lenni. mi vasárnap késő este értünk oda egy 3 csillagos szállodába. A portás nem beszélt egy szót se angolul. A hétköznapi portás is módjával tudta kifejezni magát.
-mi 8-kor már a gondolánál akartunk állni, az említett okok miatt, de reggeli csak fél8-tól volt, amit jeleztünk ,hogy mi 7kor terveztünk. Erre mondták ,hogy a gondola 8.30-kor nyit és máshol is így van reggeli(Ha akkor beállsz, már órákat állhatsz sorban, mellesleg elkezd embereket szállítani 8.15-kor)
-Első nap jeleztem, hogy nem működik a fürdőszobai fűtés, és a WC alján szivárog a víz melyet azóta is holnap megjavítanak
-A SPA halszagú volt, a csempe mindenhol csuszamlós, mint amit évek óta nem töröltek fel.
-A sípályán ugyanaz a tudatlanság ,mindenhol Ski Patrol. Az egyik a felvonón fújta a pofámba a cigifüstöt melyet megkértem ,hogy ne tegyen, de még ő sem tudott angolul és a fizikálisan kihelyezett tábla mutogatására is csak annyit mondott, hogy "nem gond". Ugyanezt a mentalitást képviselik az oktatók többsége.
Első nap betévedtünk egy pici boltba, ami nagyjából néhány íróasztalból és egy ingyenesen letölthető pénztárgép alkalmazásból állhatott. Minden léptünket követték, hogy "lopunk-nem lopunk?" 1-1 terméket percek alatt sikerült leolvasniuk fizetésnél..
-A szállásról egy olyan bejezetlen földúton sétáltunk a sípályára, melyet még Érd községe is megirigyelne
- A sipálya reggelente nem egyszer hihetetlenül trehányul volt leratrakolva. A már kővé fagyott buckákat jól 0, ami természetesen már nem tűnt el nyomtalanul.
- A reggeli sorbanállás mellett az is nagyon kellemetlen ,hogy akinek nagy, drága autója van ,az beállhat a legfenti parkolóba (lassítva a gondola busszal utazókat), A síiskola mellett van "ELIT síiskola" is, mellyel akár 3szor is feljutsz amég az egyszerű emberek sorbanállnak...
Korábbi évekkel sokkal jobb tapasztalataink voltak, sokkal inkább igyekeztek kiszolgálni minket. Ez úttal nagyon vegyesek voltak az érzéseink.
st_robi
15 élménybeszámolót írt
15
9 éve tag
Topik: Bulgária
2017.02.24. 13:05
Sziasztok!

Jó hallani, hogy január elején ilyen viszonyok vártak titeket. Kérdezném, hogy valakinek van-e, lesz-e információja február végi helyzetjelentésről Bansko környékén? Mi március 12-én megyünk, a webkamera képek alapján túl sok következtetést nem tudtam levonni, látom ,hogy természetes hó is akad rendesen. Érdekelne ,hogy pályán kívüli síelésre mennyire lehet alkalmas? Megfigyeléseim alapján febr folyamán még szokott esni nagyobb mennyiség arrafelé.
st_robi
15 élménybeszámolót írt
15
9 éve tag
Topik: Bulgária
2015.02.18. 10:12
Mi nemrég értünk haza, minket is sok pozitív csalódás ért ,annak ellenére ,hogy már előre megnéztük és sejtettük, hogy ez bizony jó hely.
Mi jóval olcsóbb kategóriás szállást választottunk , Mi 4 főre 256 EUR-t fizettünk , volt is félelmem ,hogy ez bizony nagyon olcsó, milyen szállás lehet ennyiért? Egy átlagos francia szállásnál 2-szer tágasabb szállást kaptunk ennyiért ,kellően felszerelt konyhával, szaunával ,gőzkabinnal, a jakuzzi épp nem volt üzemben sajnos. A wellness résznek voltak hiányosságai de ennyi pénzért ez nem zavart cseppet sem. Az említett kisbuszos kiszállítás módja is nagyon tetszett.. A franciás síbuszos megoldással szemben , ez akkor megy amikor szólsz a recepciósnak. Tömegnyomor és várakozás nélkül kivisznek amikor kéred, amikor visszaértünk ,csörögtünk a megadott számra ,sosem vártunk 2 percnél többet.
A pályákról az előttem szólóval kapcsolatban teljesen egyet értek. Nehéz olyan pályát találni amit szívesen ajánlanék egy kezdőnek. A kéknek titulált pályák is pirosak ,csupán vannak átvezető lankás szakaszok a meredek részek között. A pályák mind nagyon szélesek. Az egész síterepen találtunk egy részt ahol tipegni kell a léccel ,nem sikerült átcsúszni egyből,de később ezt erdőn keresztül csúszva megoldottuk. Val Thorens például kimondottan jól ötvözte a sétát a síeléssel ha jól emlékszem.
Az időjárásjelzést azóta is sasolva, nekünk nem volt a legjobb időnk . Első nap csodás.. 3 nap erős szél ,ami miatt a csúcsra fel sem jutottunk , a 3. szeles napon ráadásul az esti hóesésből reggelre egy front szakadó esőt varázsolt a középső állomáson is. az utolsó ,5. napon pedig ismét csodás nap , rengeteg friss hóval (fent nagyon jó hó volt , lejjebb is volt a felső rétegen friss hó másnapra). Viszont a csúcsra csak 2-től engedtek fel lavinaveszély miatt... Ez nagyon bosszantott minket,ugyanis a pályák a gerinc tetején vannak, ezért nem értettük a korlátozás okát ,délután viszont nagyon jó volt fent. Itt éreztünk egy kis tapasztalatlanságot. A másik nagy hiányossága a terepnek ,hogy szeles idő esetén a felvonók és pályák 80%-a nem használható, ekkor voltak 5-10 perces sorok, a sorban állásnál semmi rendszer, vagy kordon ami mögött lehet sorban állni taktikázás nélkül ,hogy legyen esélyem sorra kerülni..
Ami viszont biztos ,hogy ide még visszatérünk ,bár remélem addig kezdenek valamit a kabinos kapacitásnövelésével, vagy akár a Tzarna Mogila völggyel, amit a túlsó hegyoldalban látni. Az a felvonó jó rég óta nem üzemel, a pályáját már kissé benőtték a facsemeték, de remélem fog még ott terjeszkedni a síterep. Az viszont biztos ,hogy több napra megyünk legközelebb. itt a leglényegesebb költség a síbérlet, a szállás nagyon kedvező árfekvésű, így tervünk szerint legközelebb ~10 napra megyünk ,így a síelés mellett lesz időnk pihenésre és más programokra is, a napijegy számottevően nem drágább mint a többnapos arányaiban.
st_robi
15 élménybeszámolót írt
15
9 éve tag
Topik: Bulgária
2015.01.26. 22:31
Kártyával fizetni tudtommal ingyenes és középárfolyamon vált ,szóval ha erre van lehetőség én mindig így teszek. Készpénzt felvenni viszont eléggé költséges.
Legalábbis eddigi európai országokban ahol jártam ,így működött.
Előzmény: (gradinar 178736)
st_robi
15 élménybeszámolót írt
15
9 éve tag
Topik: Bulgária
2015.01.26. 21:23
Köszönöm gyors válaszod! Akkor levát nagyon nem is kell váltani...
st_robi
15 élménybeszámolót írt
15
9 éve tag
Topik: Bulgária
2015.01.26. 18:48
Sziasztok, meg tudjátok mondani, hogy lehet-e kártyával fizetni a síbérlet pénztárban illetve a hüttékben?
st_robi
15 élménybeszámolót írt
15
9 éve tag
Topik: Bulgária
2015.01.19. 09:08
Egy linket tudnál adni erről a lehetőségről ? Nálunk is lesz olyan aki bérelne!
st_robi
15 élménybeszámolót írt
15
9 éve tag
Topik: Bulgária
2015.01.18. 10:48
Szia!
Síbérlet ára 6 napra 340 BGN az idei szezonra.
http://banskoski.com/en/prices-ski-card
ski area menü alatt találod az egyéb hasznos infókat ha még azóta sem találtad meg. Utóbbi kérdésedre nem tudok választ adni ,mivel számomra idén lesz először ,hogy Bulgáriába megyünk síelni.
st_robi
15 élménybeszámolót írt
15
9 éve tag
Topik: Bulgária
2014.08.20. 20:26
Köszönöm a sok hasznos információt, jobban szemügyre vesszük a városban lévő szállodákat még akkor, bár nekem sokat számít ,hogy lécen megközelíthető a szállás. Mellesleg a hírhedt reggeli sort is elkerülnénk, bár egy ennél felszereltebb szállás is kellőképp vonzó .
Az elmúlt napokban viszont személyesen is megtapasztaltuk Montenegró és Bosznia útjait, kis túránk hatására átértékeltem mi az hogy 900 km-t kocsikázni a balkánra. (Végeredmény, visszamegyünk amint lesz autópálya). Térkép alapján nem olyan rosszak a viszonyok ,de érdekene a tapasztalatod ez iránt is .
Előzmény: (danidcs 172869)
st_robi
15 élménybeszámolót írt
15
9 éve tag
Topik: Bulgária
2014.08.11. 20:51
Mi a Tofana hotelt néztük ki ,van még néhány de tényleg kevés ott feljebb... Ez a kabinos felett van ,az egyik székes aljánál. booking.com-on térképen is meg lehet nézni a szállások elhelyezkedését. Bár itt medence talán pont nincs.
Köszönöm szépen a további hasznos infókat!
Eddig mindig apartmanokban szálltunk meg síelésnél, szóval általában éttermeket kell látogassunk . A városban illetve a pályán is jellemzőek az alacsony árak? esetleg hol érdemes ebédelni / vacsorázni ?
Sielok.hu szerint a napijegy kb 9000 Ft. 5-6 napos síbérlet mennyivel olcsóbb?
Előzmény: (danidcs 172862)
st_robi
15 élménybeszámolót írt
15
9 éve tag
Topik: Bulgária
2014.08.09. 10:55
Köszönöm a kielégítő válaszokat, ódzkodókat is sikerült meggyőzni a leírtak alapján.Bízom benne ,hogy nem lesz rossz döntés, már csak amiatt izgulok , milyen tél jön egy ilyen furfangos nyár után, de minden jel arra utal ,hogy hó az lesz!
Egyébként én találtam szállást az egyik székes aljában nagy örömömre ,lehetőleg mindig pályaszállást keresünk.(nem mellesleg nem a kabinossal kell indulnunk reggelente)
Ez a balkanjewel szállás is nagyon imponáló. Tavaly volt szerencsénk megtapasztalni a síbuszozás élményeit, na meg az is néha elromlik és másik busz persze nincsen. Akkor abból a faluból 1-2 órán át senki nem megy síelni.. Na persze nem riogatásként ,ez egyébként is a Franciáknál történt.
st_robi
15 élménybeszámolót írt
15
9 éve tag
Topik: Bulgária
2014.07.25. 10:15
Sziasztok!
Érdekelne olyanok véleménye ,akik már voltak, vagy van információjuk a síterepről, Banszkóról.
Mennyire számít hóbiztosnak? A pályák mennyire kezeltek ? Milyenek a felvonók ? Illetve a kellően meredek pályákat kedveljük ,de nem feltétlen ,körünkben ismeretes feketéket.
Sikerült megfigyelnem ,hogy néhol elég szélesek a pályák , a székesek elég lassúak ,bár látom van néhány doppelmayr, ami gyors. a síelők.hu 2 kabinost ír, a honlap csak 1-et.
Szállások jellemzően milyenek? fura ,hogy nem találok túl sok szállást közvetlen a pályánál, illetve a szállások első ismertetése nem az, hogy hány méterre van a pályától.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.