Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

tuja által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
tuja
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
2016.03.25. 11:40
Sziasztok! Néhány pontosítás és vélemény. Próbálok olyan dolgokat felhozni, amik az idelátogatóknak tanulságos lehet. Én is erről a fórumról próbáltam tájékozódni, de hogy tavalyelőtt március 12-én délután fél háromkor milyen volt a hó a 11A pálya balkanyarjában,....
A pályarendeszer lecsatolás nélkül nem sielhető be. Persze ettől még klassz és szerethető csak ez így megtévesztő.
A Bad and Ski panzió nem pályaszállás. Nem igaz hogy 160 m a legközelebbi felvonó. Még légvonalban sem, ráadásul van közte egy forgalmas út és egy patak, na meg vissza jelentős szintkülönbség. A síbusz megálló kb 100 m, az erős túlzás hogy a ház előtt áll meg. Tehát autó vagy busz a realitás. A síbusz reggel és délután negyedóránként jár, ingyenes, de az útvonala elég nehezen követhető a menetrend alapján. Érdemes egy kört menni pl első délután és megnézni hogy melyik felvonóhoz hol kell leszállni.
tuja
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
2012.01.30. 20:54
Sziasztok! Én a múlt héten voltam Neukirchenben a családdal. Végre jókor, jó helyen! Hó bőven volt, de az első nap leesett még egy fél méter. Aztán 3 nap ragyogó napsütés! A pályák rendben voltak, bár én többnyire a pályán kívül a mélyhavat gyúrtam. Szerintem a síhinta jól ki van találva, mindenki megtalálhatja a kedvére való részt. A kezdőknek persze résen kell lenniük, van néhány meglepetés: pl amikor a térképen kéknek jelölt 6-os pálya átmegy feketébe... Ködben, hóesésben nehéz megtalálni az elkerülő leágazást, ha valaki nem figyel, küzdhet a lejtővel! Persze vannak ennél nagyobb, komolyabb síterepek is, ha valakinek ez a helyi 50km nem elég, az talál a környéken többet. Mi négy napig síeltünk itt- én még a negyediken is találtam magamnak új részeket.
A Ludwighausban szálltunk meg. Nem azt kaptuk, amit vártunk. Sokkal többet! Akciós (tényleg verhetetlen!) árak, udvarias, magyar személyzet, remek ételek! Nem egy ötcsillagos luxusszálló: néhol bizony kopott a kárpit, recseg a parketta, a szauna mellett nincs jakuzzi, de nem zavart, mert a személyzet mindent megtett, hogy jól érezzük magunkat. Pályaszállás. Na, ilyet már sokszor olvastam, de Ausztriában ezt óvatosan kell kezelni. Tény: a pálya a ház előtt ér véget. A kabinos felvonóhoz a ház elől jár a síbusz. A ház mögött pedig a kezelt, jól kitáblázott sífutó pályára lehet csatlakozni. Kipróbáltuk azt is. Többnyire sík, kezdőknek, idősebbeknek ideális. Egy profinak nyilván unalmas, de a profik nyilván nem itt edzenek.
Összeségében ajánlom a helyet azoknak, akik szeretnek síelni, sífutni, szánkózni (hoppá: 15 km kivilágított szánkópálya!), szeretnek jókat enni, barátságos helyen megszállni, és a pénzükért a legtöbbet kapni!
tuja
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
Topik: Tauplitz
2011.01.30. 20:49
Sziasztok!

Tegnap jöttünk meg Tauplitzból. 6 csodálatos napot sieltünk.
Néhány érdekesség:
elromlott a hólyelző, vagy micsoda, hogy már hetek óta 160/60 cm havat ir. Ez nem igaz, mert ezen a héten négy napig esett (a völgyben is) azóta meg nem olvadt... Szóval hó az van bőven!
A pályarendszer nekem nagyon tetszett, különösen a sok hó miatt a "jelöletlen" domboldalak. A csapatban lévő kezdők is találtak maguknak ideális pályákat, igaz a sok friss hóban a kék pályákon is elfáradtak.
A Kulmhofban laktunk. Szerintem azt kaptuk amit vártunk, korrektül berendezett, jól felszerelt, kicsit megkopott 6 személyes apartman a nyugati szárnyon. A szűk keresztmetszetet az jelentette, hogy a hat felnőttre egyetlen kulcs jutott, másikat még pénzért sem tudtak adni. Márpedig ez az egy kulcs nyitotta a szobát, a főbejáratot, a sitárolót és az uszoda ajtaját is. Volt aki csak sifutott, volt aki hamarabb abbahagyta a lesiklást és lement volna a szaunába, de akkor a többiek nem tudtak volna bejönni. A legnagyobb problémánk az volt, hogy hová dugjuk el a kulcsot, mert a recepción sem hagyhattuk.
Másik élmény a sivonat. Hát fura egy szerkezet, persze nem az, ami a prospektusokon virit, de nagyon hasznos, tényleg nem kell gyalogolni. Hogy a Kulmhof főbejárata hány méterre van a sifelvonótól, arról nem kezdenék vitát, de aki már hazasielt a házig az ugyan irja már meg, hogy mikor és hogyan csinálta, mert most esett legalább fél méter friss hó a völgyben is, de délutánra az utak le voltak takaritva. Brahiból, más lécével esetleg megpróbálnám, de önszántamból egy becsülettel végigsielt nap után a saját felszerelésemmel semmiképp... Kezdőknek meg pláne nem javaslom.
A vonat jött, azt használtuk, mindenkinek ajánlom. Sokkal kényelmesebb, mint naponta kiásni az autót, bepakolni, aztán a parkolóban cipőtváltani.
Összességében tetszett a hely, nagyon jól szórakoztunk, visszamennénk!
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.