Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Esteban által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Esteban
1 élménybeszámolót írt
1
9 éve tag
Topik: Donovaly
2015.03.01. 22:36
Február 28-án mentünk ki a családdal Donovalyba egy 1 napos síelésre. Budapesttől 2,5 óra volt kocsival az út. 9-kor értünk ki, a Nova Hola-i parkolóban álltunk meg. Innen kb 150-200 métert kellett gyalogolnunk egy összekötő liftig, ami elvitt minket a Zahradiste-i "pályarendszerhez". Az erősen melegedő időjárás miatt hamar vizesedett a hó és ezzel együtt buckásodott a pálya is, ami persze a hétvégi nagyobb vendégszámnak is köszönhető volt. De mivel nem nagy a pálya lejtése ez nem volt túl zavaró. A Zahradiste-i pályák kivétel nélkül kék pályák és abszolút alkalmasak gyerekek, és kezdők számára a tanuláshoz, gyakorláshoz. A legkényelmesebben a 4 üléses lifttel lehet feljutni, ahol a legtöbb idő amit várakozással töltöttünk nem volt hosszabb, mint 5 perc (hétvége, szép idő, sok vendég!). A 4 üléses felvonó ugyan oda érkezik, ahová az ezen az oldalon található tányéros, illetve a tőle kissé távolabb található csákányos lift is. Van még 4-5 rövidebb lift is amelyek a Donovaly-t átszelő közút felé eső domboldalra visznek fel, de mi ezeket csak arra használtuk, hogy visszajussunk az autónkhoz.
A felvonó aljában egy jó hangulatú és elfogadható áron dolgozó büfé található (csapolt Zlaty Bazant 1,6 EUR), a teraszáról jól szemmel tarhatóak a pályák, nagyon ideális egy családi síelésre.
Délután a Nova hiolai pályát is kipróbáltuk, de ez részben csalódás volt, mivel nagyon buckás és jeges volt a pálya köszönhetően a melegnek, a nagy forgalomnak és a keskeny pályáknak. Aki a kihívásokat keresi, azoknak ajánlom, de a helyiek szerint is igazából a nap elején és ideális hó esetén (friss hó, és mínusz fokok) lehet jó tempóban és igazán élvezettel síelni. Ezen az oldalon a hegygerinc vonalát követve van még egy csákányos felvonó is, ami mellet 2 piros pálya található. Ezek alsóbb szakaszai szélesek, így kevésbé buckásodtak, talán ezek voltak e legjobbak a Nová Holai oldalon február utolsó napjának délutánján.

Ami pozitív, hogy a napi jegy 7 óra síelésre jogosít fel az első belépést követően adott napon. Mi 9:45 h-kor léptünk be, de a Zahradistei oldalon a 4-es ülőlift és néhány a parkolókba menő lift folyamatosan üzemel este 9-ig, így délután 3/4 5-ig csúszhattunk. A Nová Hola-i oldalon 16:00 h-kor zárnak a liftek, így aki erre a helyre pályázik, az ezt vegye figyelembe. A Záhradistei, oldalon délután 4-től szakaszosan zárták le a pályákat és ratrakoltak, így még tudtunk csúszni egyet a frissen ratrakolt pályán is, mielőtt eljöttünk.

Ha Magyarország felé indulunk érdemes megállni egy jó vacsorára a a Szt Kristóf Csárdában (Koliba u Sv Kristofa) http://www.usvkristofa.sk/, ahol nagyon gyorsan és nagyon finoman elkészített helyi specialitásokat kínálnak (káposzta leves, juhtúrós galuska, knédli, stb. stb., de itt a magyar nyelvű étlap is: http://www.usvkristofa.sk/koliba-hu-menu.pdf).

Összességében egy 1-2 napos síelésre nagyon jó választás Donovaly azoknak, akik kezdők, vagy gyerekekkel mennek. Pénztárca barát tipp: a síbérletet Budapesten is megvehetitek, 20%-al olcsóbban mint a pályán. A sielok.hu oldalán erről is olvashattok.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.