Pár éve a HóShown több órán keresztül győzködtem egy huszonéves vékony lányt (50 kiló körül lehetett), -aki a beszélgetésből kiderült,hogy jól síelt- hogy vegyen egy uccsó darab kifutó junior versenysít magának. Titániumos, famagos, hozzá junior versenykötés, finom kis darab volt, mármint a sí ;-) (lány is, de titánium nélküli, tehát engem nem érdekelt... :-D )
Nem volt könnyű, mert a mi lécünk zöld volt :-), meg mindenhol máshol másfélszer annyiért dizájnos divatlécet próbáltak rásózni. (Átmentem vele másik standokra megnézni, hogy mit ajánlanak neki, gyalázat volt...) Nem hitte, hogy ez mégis jobb.
Na, nagy nehezen megvette, és megigértem neki, hogy ha átvertem, visszavesszük a lécet. Adtam telefonszámot. (véletlenül sajátot...)
Jópár hét múlva csörög a teló, benne a lány. Ausztriából hívott a pálya közepéről, csak azért, hogy megköszönje, hogy rábeszéltem, úgy örült a sínek. Már az sem zavarta, hogy zöld a léc. Marha jól esett a dolog.
(később nem hívott, a kutyafáját neki! :-( )
Na, a lényeg, hogy szerintem sportosan síelő kis súlyúaknak, főleg lányoknak teljesen jó lehet egy junior versenyléc. (edző ismerős is megerősített ebben)
Egyébként ha jól emlékszem 35-40 ezer körül volt a teljes cucc, "ugyanez" rövid felnőttben 100 körül.
Kicsit dicsekedtem, na...