Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Melyik boardot válasszam? topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
2011.02.28. 09:50
Sziasztok,
Köszi mindenkinek a választ.
Coolman, köszi, élezés lesz mindenképpen, szerintem jót tesz neki.
Badzoli, nem kacsában megyek, talán 15-30, nem biztos, de vmi ilyesmi. A térdek összetartását az oktatós hétvégén javasolták: amikor lábujjélre fordítjuk át a deszkát, a tehermentesítés mellett próbáljunk arra törekedni, hogy a két térdet közelítjük egymáshoz minél inkább. Szerintem jó tipp, azóta próbálom alkalmazni. Így szerintem jobban kihasználható a lábujjél, jobban felfekszik a deszka íve, éle a hóra.
Előzmény: (badzoli 112579)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
22 éve tag
2011.02.27. 22:51
Ennél nekem jobban lelóg a cipőm mind2 oldalon, úgyhogy ez tuti nem probléma.
A térdek "összehúzásán" mit értesz? Kacsában nehéz összehúzni a térdeket, ha meg pluszos mind2 kötésed, akkor lassan alpinos módon mész. Én most szoktam vissza a kacsára és nem is bánom, sok téren javult a tartásom emiatt.
Előzmény: (mandzsi 112217)
mandzsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
2011.02.25. 18:26
Sziasztok!
Köszi a válaszokat és tanácsokat.
A felmerült kérdésekre reagálva: ez a deszka 2006 március óta van meg. Minden szezonban kb 3-szor megyünk ki 4-5 napra átlagban (volt már hosszabb, rövidebb is, ez mondjuk az átlag). Élezve eddig talán 2-3-szor volt.
A tudásomat nem tartom tökéletesnek, ezért is mentünk el tavaly januárban egy szervezett, eredetileg 3 naposnak szánt oktatásra egy budapesti csapattal. Sajnos ott hiába jeleztem hogy mit érzek rossznak és mivel van gondom, nem lett megoldva igazából (mivel a többiek tudása rosszabb volt, ránk annyira nem jutott idő).
Deszka: lehet hogy OK, nem tudom, én picit kicsinek érzem (lehet hogy vagyok 165 cm is, nem tudom). Az államig ér. Az élét nem érzem olyan igazán élesnek, és az egész deszka ilyen kis "vékony" a többihez képest. Megpróbálok majd felrakni képet, mert még az merült fel bennem, hogy lehet hogy a kötés lóg le túlzottan hátul.
Térd: mostanában már eléggé odafigyelek arra, hogy mélyen legyek, lábujjélre fordulásnál pedig a térdek összetartására is törekszem. A problémám amivel a kezdetek óta küzdök, hogy sarokélre fordulva hajlamos vagyok túlzottan keresztbefordítani a deszkát. De azt hiszem ez már nem ideillő téma, ezzel mehetnék a másik fórumba.
Előzmény: (vau 112211)
DSC-1785.JPG
DSC-1786.JPG
DSC-1787.JPG
DSC-1788.JPG
h i r d e t é s
vau
81 élménybeszámolót írt
81
13 éve tag
2011.02.25. 17:44
A többiekkel egyetértve én sem a deszkára fognám a dolgot. Sok minden okozhatja azt, hogy a deszkád nem tart meg jégen.

A legfontosabb, hogy a puha cipős/kötéses cuccok egyáltalán nem ideálisak jeges pályákon. Persze jó technikával simán el lehet velük lenni jégen, de az a jó technika magyar viszonyok között nem 1-2 év alatt jön el. Kell hozzá sok-sok nap, még igényes boardozás mellett is tippelek úgy minimum 100 napot.

Hirtelen ránéztem a Head Fusion-ra a neten. Eléggé dicsérik. Mondjuk az ilyen user review-kat fenntartásokkal kell nézni, de akkor is túl jókat olvastam, nem gondolnám a lapot gagyinak. A kötésed viszont tényleg nem a legjobb, bár a súlyodat is figyelembe véve egyáltalán nem látom problémának.

Az Atomic Vantage talán lehet hogy jobb deszka, de nem mernék megesküdni rá. A Straight Shot kötés jobbnak tűnik a mostani kötésednél.

DE!

Ha cserélsz, nem nagyon fogod megérezni a különbséget éltartásban, hacsak nem vagy valóban haladó deszkás.

Az élezést nem kell túlmisztifikálni. Fontos a jó él, de megfelelő technikával egy tompa élű deszka is hihetetlen tartást produkál jégen. Referenciaként én pl. az alpin deszkáimat (amiket ugye kemény, jeges pályákon használok, az élt komolyan terhelve és koptatva) évente kb. egyszer élezem. A free deszkámat nem is emlékszem mikor éleztem, talán 2 évvel ezelőtt, azóta volt 1 hétig kölcsönben másnál, kapott tőlem pár sziklát véletlenül, gyilkoltam funparkban box-okon. Még most sem kell élezni, odafigyelve, és a deszka paramétereit figyelembe véve nagyon jól tart még jégen is.

Amivel javítani tudod az éltartásodat:
- térdből menj le mélyebbre. A pályákon látott boardosok 99%-a nagyon magasan áll. Természetesen a mély állás fárasztó, de a stabilitás, éltartás meghálálja az odafigyelést. Ha sarokélen kicsúszik a deszka, az a legtöbbször azt jelzi, hogy nyújtott lábbal fordulsz.
- a kisebb deszkák már csak a rádiuszuk miatt is kevésbé stabilak, nagyobb tempónál hajlamosak beszitálni, ezt tudomásul kell venni

Szerintem jobban járnál, ha legközelebb havon cserélnél ismerőssel pár körre deszkát. Egy ilyen csere nagyon sokat megmutat abból, hogy tényleg érdemes-e lecserélned a felszerelésedet. Tény, hogy vannak olyan esetek, amikor a csere valóban fontos, de a legtöbbször teljesen fölösleges pénzkidobás.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.