Melyik boardot válasszam?

ÜZENETEK (682)Időben csökkenő Időben csökkenő
golo
958 élménybeszámolót írt
958
13 éve tag
6 éve
December 18-án vasárnap Korua Shapes tesztelési lehetőség Stuhlecken:
https://www.facebook.com/events/1018626694925866/
Pályán sem rossz...
https://vimeo.com/144523041
minerel
3724 élménybeszámolót írt
3724
16 éve tag
7 éve
szó mi szó tetszetős formája van. Az én lapommal nem tudok fák között virgonckodni mert számomra ahhoz túl kemény. Ezért aztán nem is nagyon szeretem a fás freerideot. Ez a túrátok biztos alkalmas lett volna nézeteim, élményeim megváltoztatására de majd máskor.
Jó csúszást, mély havat!
Előzmény: (golo 186569)
golo
958 élménybeszámolót írt
958
13 éve tag
7 éve
"Golo, úgy tűnik, hogy a te stílusod alá tették a hozáillő lapot." Igen, pont ezt éreztem ma én is. Azt, hogy amennyivel könnyebb ezt a lapot irányítanom, és sokkal könnyebb!, annyival jobban megy a csúszás. Mert a megspórolt energia, ami a korábbi kemény, energikus lapokhoz kellett, ami sok erőt és technikai tudást követelt meg, az most mind felszabadult. Új mozgásteret nyit meg, már nem azt nézem, hogy hol lesz alkalmas a terep hirtelen befordulni, hanem nyugodtan rámehetek egy púpra, akkor is, ha nem látok mögé, mert elég lesz egy pillanat dönteni, ahogy kiadja, és könnyedén be fogok fordulni akárhol, sokkal rövidebb idő alatt, és már keresem is a következő lehetőséget. Nem kell alibizni, valahogy lejutni, ehelyett minden pillanat az élvezetről szól. Ezt a lapot arra találták ki, hogy élvezd a csúszást, erőlködés nélkül.

Nem tudom, hogy a mai "szabályos" stílushoz, azt amit oktatnak, illik-e ez a lap egyáltalán? Nem tudom. Mai szemmel én nem tudok snowboardozni. Nagyon "oldschool", a vállam nem párhuzamos a lappal, hanem előre fordulok. Ehhez nagyon mélyre guggolok, de a hátsó lábbal jobban, a két térd majdnem összeér (mint a '80-as évek végének videóin, példakép Craig Kelly). Kötésszög még mindig 24/6, de korábban volt 30/15 is. Úgy állok a deszkán, mint gyerekkoromban (ez sem mostanában volt) a házilag megerősített Triál-gördeszkán, amivel éjszakánként bejártuk a várost, lábletevés nélkül. Szóval elég szabálytalan, na.

Ez a lap ehhez tökéletes.

Azt írták valahol hogy a flexindex 8-as. Úgy is viselkedik pályán, mert olyan széles, hogy alig csavarodik, stabil marad, hosszabbnak érezni a hosszánál. Persze, mert majdnem olyan hosszú az éle.
De terepen annyira toleráns, mint egy 6-os merevségű. Játszani nem kell keményebb deszka.
Filzmoosban voltunk és volt lehetőség mélyhóban is kipróbálni. Ez a csapottvégű változat rövidebb, mint a hegyesvégű, az a kimondott mélyhavas forma, de ez sem rossz. Nem akar kiugrani a hóból, de elég hátul van a kötés ahhoz, hogy ne kelljen arra figyelnem, hogy hátraterheljek. A régebbi erőlködős, comberősítő meneteket nyugodtan elfelejthetem. De ha nem kell ezzel törődni, akkor megint marad tartalék trükközni, a fordulókat utolsó pillanatban berántani (hátsó láb, bokamozdulat), és mivel alig van ellenállása hátul, ez egy pillanat. Játék az egész!
Előzmény: (golo 185729)
Korua Shapes Tranny Finder 57
Nem buddhista idézet, hanem ez van a boardra nyomtatva.
h i r d e t é s
golo
958 élménybeszámolót írt
958
13 éve tag
7 éve
"A boldogságot a hozzád illő forma megtalálása jelenti. Ebben a folyamatban nincs jó vagy rossz, sem pedig cél, hiszen minden tulajdonságnak más forma felel meg és minden formának mások a tulajdonságai. Lehet, hogy soha nem találod meg a számodra tökéletes formát."
Idipolisz
62 élménybeszámolót írt
62
12 éve tag
7 éve
Burton Fish úgy 15 éve a piacon..és még sorolhatnánk a Freeride lapokat sztem..
golo
958 élménybeszámolót írt
958
13 éve tag
7 éve
Vagy még a Hammer Stream. Az annyira más volt, mint amihez hozzászoktam, hogy még kipróbálni sem akartam. De sokszor mentem Endru nyomában, mert különben elsüllyedtem volna ott, ahol a Stream vígan felúszott.
Én is a szimmetrikus formában hiszek. Bár a mozgás meg asszimetrikus. Akkor a 2 oldal miért legyen azonos? Mi van akkor, ha tényleg eltalálták?
Viszont az, hogy hátul alig van felület, és ettől ki akar emelkedni az orra, kíváncsivá tett. Tényleg a megszokott a legjobb?
Előzmény: (minerel 184965)
minerel
3724 élménybeszámolót írt
3724
16 éve tag
7 éve
Tudtam, hogy ismerős volt valahonnan a forma...
Évekkel ezelőtt linkelte itt valaki a Dupraz márkát. Ők is 300 fölé tolták az orr szélességet.
Nekem fura az az old alpinos féloldalas letörés a végén. Ez nem jött be régen sem, miből gondolják, hogy felmelegítve bejön?
minerel
3724 élménybeszámolót írt
3724
16 éve tag
7 éve
Ez nem kekeckedés csak mindennek két oldala van...Oké a céglinket nem néztem csak a videókat mert azok voltak csak linkelve. Én az alapján írtam amit írtam mert azt hittem valami technikai dolog is kiderül belőlük de nem.

Egyébként nem nagy történet, hogy miért nem veszik...
Egy eldugott bolt valahol a Bartók krt környékén egy pincében, soha senki nem hallott a márkáról, semmi marketing, legalábbis idehaza.
Mégis miből gondolná Endru, hogy így bárki is váltana egy ismeretlen cuccra? Nem tudom mennyi egy sihus reklám de már nyár végén tolni kellett volna, hogy figyeljetek, itt ez az új cucc! Tesztnap ami mondjuk hó híján most nem igazán működik stb, stb...
Előzmény: (golo 184963)
golo
958 élménybeszámolót írt
958
13 éve tag
7 éve
Nekem annak tűnsz egy kicsit :-)
Nézd meg a lapok paramétereit! http://www.koruashapes.com/quiver/
Nekem az eddigi lapjaim között a legszélesebb orra is csak 300 mm-es. Meg kell küzdenem vele, hogy ne süllyedjen el a mélyhóban. Persze, mert fontos volt, hogy kemény havon jó legyen. Ezek azt is tudják. Végül is miért csússzak inkább, élvezni vagy edzeni? Ahogy öregszem, egyre inkább hajlok az előbbire :-)
Horn Ákos barátom mondogatta mindig, hogy miért nem csinálnak szélesebb orrú deszkákat? Akkor még nem értettük, hogy miért mondja.
Előzmény: (minerel 184955)
minerel
3724 élménybeszámolót írt
3724
16 éve tag
7 éve
Nem akarok kekeckedőnek tűnni de a 3 videóból nekem semmi nem derül ki erről a márkáról. Profi riderek csúsznak a filmen akiknek a lábára akár egy vasalódeszkát is köthetnének és szerintem azzal is nyomnák :-)
Előzmény: (golo 184950)
golo
958 élménybeszámolót írt
958
13 éve tag
7 éve
Endru elmondta, hogy idén behozott néhány új márkát, ami érdekes, innovatív és különleges. Szomorúan hozzátette, hogy sajnos ez senkit nem érdekel ma Magyarországon. Megmondom őszintén, én sem ujjongtam fel, hiszem van már lapom, amiről azt gondolom, hogy olyan, ami megfelel. Minek újítani? Valamennyire mindannyian berögzült megszokásaink foglyai vagyunk. De ma küldött néhány linket is. Miután végignéztem, azt hiszem, hogy ezt a dolgot nekem újra kell még gondolnom :-)

Hát tessék: Korua Shapes!

http://vimeo.com/113783128
http://vimeo.com/144523041
http://vimeo.com/147624298
golo
958 élménybeszámolót írt
958
13 éve tag
7 éve
Igen, teljesen jónak! Szívesen.
Előzmény: (Petkovics 184514)
Petkovics
109 élménybeszámolót írt
109
14 éve tag
7 éve
láttam,hogy van pirosban.ha te is jónak látod az általam választottat is akkor beteszem a kosárba.köszönöm még 1x!
Előzmény: (golo 184513)
golo
958 élménybeszámolót írt
958
13 éve tag
7 éve
Van kisebb is, de csak pirosban:
http://surfinsel.at/Snowboarding/Bindings/Softbindings/Herrenbindungen/SP-Fastec-Brotherhood-14-15-red::12072.html
De az sLAB ONE is jó választás, sőt a támlája még masszívabb is.

Még annyit, hogy az én bakimhoz a kétféle orrpánt közül a hosszabbal illeszkedik jól (adják hozzá).
Előzmény: (Petkovics 184511)
Petkovics
109 élménybeszámolót írt
109
14 éve tag
7 éve
helló,nagyon köszönöm a segítséget!sajnos nekem az xl méret nagy.megnéztem újból a repertoárt és ez az sp jön be a legjobban: http://wakeshop.hu/hu/sp-fastec-slab-one-snowboard-kotes-8108.
kicsit ugyan felül van a limiten,de szerintem rábeszélem magam:)
Előzmény: (golo 184492)
golo
958 élménybeszámolót írt
958
13 éve tag
7 éve
Olyat kerestem, ami fém (merev), nagy tárcsás, minőségi pántokkal és csatokkal. Fontos, hogy legyen racsnis oldás, mert mélyhóban anélkül szívás emiatt freeride-ra csak olyat szabad megvenni. (Ha rátapad a hó a baki talpára, akkor nem tudod ugyanabban az állásban becsatolni, mint az eredeti beállítás.) kb. 15 nap használat után abszolút bevált.
Előzmény: (cdl 184494)
cdl
103 élménybeszámolót írt
103
8 éve tag
7 éve
Pont ilyet vettem szezon előtt a Wakeshopban Én is kb ennyiért.
Remélem beválik, januárban kiderül.
Előzmény: (golo 184492)
golo
958 élménybeszámolót írt
958
13 éve tag
7 éve
Ha mégis abból vennél újat, itt egy akciós:
http://surfinsel.at/Snowboarding/Bindings/Softbindings/Herrenbindungen/SP-Fastec-Brotherhood-14-15-black::12071.html
tavalyi modell, alumínium, racsnis, XL-méret
Én tavaly vettem egyet és teljesen meg vagyok vele elégedve.
Előzmény: (Petkovics 184482)
Petkovics
109 élménybeszámolót írt
109
14 éve tag
7 éve
sziasztok!

drake vagy union kötéssel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?az sp fastec kötésem haldoklik és vmi jóval szeretném meglepni magam.gondolkodtam/om azon is,hogy esetleg abból vennék újat,de az utóbbi években nagyon elszállt az áraival.a másik dolog a,hogy a legtöbb gyártó a kötéseit freestyle-ra ajánlja -na én azt a vonalat űzöm legkevésbé. olyan 50-et szeretnék rászánni.a segítséget előre is köszönöm!
Bélapó
1385 élménybeszámolót írt
1385
17 éve tag
7 éve
Lehet, hogy nem ide tartozik, de az előzőeken elgondolkodva kikívánkozik belőlem. Mult héten Kaprunban a vasútban hozzánk csapódott egy "bordos" (német vendégmunkás) Kért, mutassak neki "néhány trükköt" ill elemezem mit csinál jól, rosszul. (egyedül tanult bordozni!!!!!!! tanár nélkül!!!!) OK mondtam, megyek vele egy kört. Előszőr a bakija döbbentett meg, inkább hasonlított vadászcsizmára, mint snowboard bakira. Az első fordulók után tisztán látszott, fordítva áll a boardon (neki senki nem mondta, melyik lába legyen elöl, a boardon így volt a kötés, hát így tanult) A kötést a felvonónál lévő szervizponton nem lehetett megforgatni, mert nem szabvány csavarral volt felfogva. Mindezek ellenére önerőből megtanult fordulni - mindkét irányba, tök mindegy volt neki, merre van az előre, mindent izomból csinált cefet rossz tartással és természetesen rengeteget potyogott. Mindezek figyelembevételével én csak egyet tudtam (és voltam hajlandó) megmutatni neki hogyan tud völgyre nézve falevelezni. (miután ráérzett, szemmel láthatóan élvezte)
Természetesen javasoltam egy normális felszerelés beszerzését, vagy bérlését és egy okításon való részvételt.
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.