Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Melyik boardot válasszam?

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 1, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Melyik boardot válasszam?
Üzenet szövege
Feladó:  goloFérfi
Dátum: 2016.01.22. 23:27
(Üzenetazonosító: 186569)
golo Hozzászólások: 897
Regisztrált: 2010.01.02.
BEMUTATKOZÁS

"Golo, úgy tűnik, hogy a te stílusod alá tették a hozáillő lapot." Igen, pont ezt éreztem ma én is. Azt, hogy amennyivel könnyebb ezt a lapot irányítanom, és sokkal könnyebb!, annyival jobban megy a csúszás. Mert a megspórolt energia, ami a korábbi kemény, energikus lapokhoz kellett, ami sok erőt és technikai tudást követelt meg, az most mind felszabadult. Új mozgásteret nyit meg, már nem azt nézem, hogy hol lesz alkalmas a terep hirtelen befordulni, hanem nyugodtan rámehetek egy púpra, akkor is, ha nem látok mögé, mert elég lesz egy pillanat dönteni, ahogy kiadja, és könnyedén be fogok fordulni akárhol, sokkal rövidebb idő alatt, és már keresem is a következő lehetőséget. Nem kell alibizni, valahogy lejutni, ehelyett minden pillanat az élvezetről szól. Ezt a lapot arra találták ki, hogy élvezd a csúszást, erőlködés nélkül.

Nem tudom, hogy a mai "szabályos" stílushoz, azt amit oktatnak, illik-e ez a lap egyáltalán? Nem tudom. Mai szemmel én nem tudok snowboardozni. Nagyon "oldschool", a vállam nem párhuzamos a lappal, hanem előre fordulok. Ehhez nagyon mélyre guggolok, de a hátsó lábbal jobban, a két térd majdnem összeér (mint a '80-as évek végének videóin, példakép Craig Kelly). Kötésszög még mindig 24/6, de korábban volt 30/15 is. Úgy állok a deszkán, mint gyerekkoromban (ez sem mostanában volt) a házilag megerősített Triál-gördeszkán, amivel éjszakánként bejártuk a várost, lábletevés nélkül. Szóval elég szabálytalan, na.

Ez a lap ehhez tökéletes.

Azt írták valahol hogy a flexindex 8-as. Úgy is viselkedik pályán, mert olyan széles, hogy alig csavarodik, stabil marad, hosszabbnak érezni a hosszánál. Persze, mert majdnem olyan hosszú az éle.
De terepen annyira toleráns, mint egy 6-os merevségű. Játszani nem kell keményebb deszka.
Filzmoosban voltunk és volt lehetőség mélyhóban is kipróbálni. Ez a csapottvégű változat rövidebb, mint a hegyesvégű, az a kimondott mélyhavas forma, de ez sem rossz. Nem akar kiugrani a hóból, de elég hátul van a kötés ahhoz, hogy ne kelljen arra figyelnem, hogy hátraterheljek. A régebbi erőlködős, comberősítő meneteket nyugodtan elfelejthetem. De ha nem kell ezzel törődni, akkor megint marad tartalék trükközni, a fordulókat utolsó pillanatban berántani (hátsó láb, bokamozdulat), és mivel alig van ellenállása hátul, ez egy pillanat. Játék az egész!
Előzmény: (golo 185729)
Korua Shapes Tranny Finder 57 Nem buddhista idézet, hanem ez van a boardra nyomtatva.

laponként: összesen 1, rendezés:
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 96 vendég és 9 regisztrált felhasználó látogatja.