Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Mönichkirchen - Mariensee topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
westend--
18 élménybeszámolót írt
18
12 éve tag
2011.11.21. 20:07
Néhány hete jártam arra, úgy tűnik a Panoramabahn tetejénél lévő nagy rönkhütte vagy panzió építése abbamaradt - olyan félbehagyottnak tűnik. Kár érte, mert tök jó helyen van, meg jó sok pénzt beleöltek már vkik...
Előzmény: (vasssy 119889)
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2011.06.19. 22:35
Hát, a honlap szerint 2,5km jut a 170m szintre, de szkeptikus vagyok... :-)
Előzmény: (Stani 119939)
Stani
5444 élménybeszámolót írt
5444
Admin
2011.06.19. 20:23
Majd legközelebb :)

Végül azt hiszem jól döntöttetek, mivel északabbra rosszabb volt az idő, pl Schneeberg és Rax felhős-ködös (a teteje).

A felső része jól néz ki, talán túrasí mellett a "hagyományos" októberi hike&ski eseményre is fel lehetne venni, mint esetleges helyszínt :)

Mennyi kilométer a lesiklás a hegyi rollerekkel ?
Gemeindealpén szerintem hosszabb, ott úgy jó 500 m vertikált legyűr az ember.
Előzmény: (vasssy 119889)
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2011.06.15. 00:26
Még nem jártam itt. December végén be volt tervezve, de itt volt a legkevesebb hó a környékben, így máshova mentünk, most viszont épp azért választottuk pünkösd vasárnapi túránk célpontjául, mert ide mondták a legkevesebb csapadékot. Na jó, bevallom, kicsit a figyelmetlenség is segített, mert elnéztük a marienseei leágazást. :-) De mivel egyik helyen sem voltunk még, így nem fordultunk vissza.
A síterep parkolójában parkoltunk, ahol csak néhány autó parkolt, néhány család már a lift felé tartott, de minket nem ilyen fából faragtak, síléc nélkül felvonóval felfelé nem megyünk. (Kivéve persze indokolt esetben... ;-) ) A hegyoldalban vezető utat választottuk, így hamarosan átvágtunk a felvonó alatt a Studentenkreuz felé. Innen lankásan emelkedő erdőgazdasági utakon és túraösvényeken váltakozva vitt utunk a Vorauer Schwaigig, ahol tehenek és lovak társaságában némi táplálékot vettünk magunkhoz, csökkentve ezzel a hátizsák súlyát. Mivel bőven időben voltunk és jól is voltunk lakva (még, hogy magyarban nincs passzív szerkezet?! Vagy csak én használom? ;-) ) úgy döntöttünk a hosszabbik verziót választjuk egészen a csúcsig. Itt már nem a sűrű erdő, hanem az alpesi rét volt az uralkodó, csak elszórtan tarkítva fenyőkkel. Ennek következtében hamar feltűnt előttünk a csúcs, de tudtuk, messzebb van az mint látszik... Az eső is eleredt csendesen, csak akkor hagyta abba, amikor a felhőbe burkolózó csúcsra értünk.
Ha a Vorauer Schwaigon meglepődtünk a parkoló autókon, akkor itt egyenesen megütköztünk rajta. Hát ezért "szenvedtünk" annyit, hogy ezt lássuk? :-) Hogy könnyebben túljussunk a megrázkódtatáson, bevonultunk a Wetterkoglerhausba, ahol B megtanulta, hogy a Gulasch és a Gulaschsuppe közötti különbség nem csak peceptben mutatkozik meg, de ojróban is mérhető. Eközben L a kávé hígsága miatt morgolódott, de mindnyájan jóllaktunk újfent és még az idő is kitisztult valamelyest, így láthattuk, hogy a csúcs környéke egyébként megfelelő hómennyiség mellett ideális sítúraterep lehet.
Lefelé a gerincen futó útvonalat választottuk, ami további lovakkal és tehenekkel (B szerint kövér zergék voltak) való találkozások on túl egy kellemes leereszkedést is nyújtott. Az erdőhatárig legalábbis. Onnan volt egy-két térdet nem kímélő szakasz, de nem volt vészes. A Panoramabahn tetejénél újból a síterep területére értünk. Hamar észrevettük, hogy itt egy jókora új Hütte épül, nem kicsi gerendákból. Így első ránézésre biztosan jó lesz, már akkor is, ha csak a kilátást nézzük. Innen már hamar leértünk a Mönichkirchner Schwaigig, ahonnan tereprollerezéssel zártuk a túrát, bővítve ezzel sportági ismereteinket. A pálya jó, teljesen barátságos, csak lehetne kicsit hosszabb. Amikor leértünk az jutott eszembe, hogy télen a hosszú kék pálya is erre hoz. Hát, asszem én inkább akkor is a rollert választanám, ha lehetne. Az némileg izgalmasabb. A fenti pályák viszont szimpatikusnak tűntek, csak a jobbak viszonylag rövidek. A tányéros lift melletti pálya viszont mint meredekségét, mind a fűállapotát tekintve teljesen megfelelő volna gyepsíelésre. Némi kaszálás után.
Kevéssel 5 előtt már indultunk is vissza, Így L sem maradt le a gyermekfürdetésről. :-) Szép és tartalmas napot zártunk, visszajövünk még ide, az biztos. Egyszer még talán télen is.

https://sielok.hu/fotoalbum/779057/galeria/
A mobilom - akármilyen okos is - mégiscsak egy telefon, adott fényviszonyok között ilyen minőségű képeket készített. Szerintem azért fogyasztható. Szerintem...
(Bocs, a képek kicsit összekeveredtek, majd sorrendbe rakom őket.)
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.