Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Pra Loup - Val'd Allos topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
Monah
1 élménybeszámolót írt
1
12 éve tag
2012.02.08. 19:38
Ugyanazon a héten voltam én is ebben az apartmanban és én is láttam a "műalkotást". A pontosság kedvéért nem az erkélyre, hanem az erkély korlátjára volt kirakva kb 20-30 sörösüveg.
Én egyetértek a büntetéssel, mert az az erkély az egyik sítároló feletti járda felett van, tehát reális esély volt arra, hogy egy a 3. emeletről leeső sörösüveg valakit durván fejbecsapjon. Ehhez hozzá kell tenni, hogy kedden kegyetlen erős szél volt egész nap és este. Az pedig, hogy a folyosón nem lehet bakancsban menni és a bakancsot ott tárolni 4 nyelven ki volt írva a szobában.
A szállás pedig szerintem az átlag francia szállásokhoz képest korrekt méretű volt, tehát nem tanácsolnék el senkit tőle.
siposdoktor
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
2012.02.07. 19:32
Az 50 eurós büntetést a velünk szemben lévő szobában lakók kapták azért, mivel a vizes bakancs a folyosón olvadt le. A 100 eurót meg azért "sorsolták ki", mivel az egyik erkélyen műalkotást készítettek a sörösüvegekből. De akkor is vicc. Átadáskor legyen tiszta, ez a lényeg.
Én is voltam már másik helyen Franciaországban, teljesen máshogy viselkedtek velünk, mint itt. Azért írtam le, hogy figyelmeztessek másokat, nem pedig azért, hogy rossz színben tüntessem fel ezt a szállót. Velünk így viselkedtek, így tehát nem írhatom azt, hogy minden reggel pogácsával kínáltak a recepción és mosolyogtak...
Előzmény: (Bélapó 133643)
Bélapó
1434 élménybeszámolót írt
1434
18 éve tag
2012.02.07. 18:07
" Síbakancs a folyosón 50 euró, sörösüvegek az erkélyen a 100 eurót is elérheti." Ezt én sem igazán értem!!! Honnan tudja, hogy mit tárolok az erkélyen? Átmegy a szobán amíg ott lakom? Ez vicc!!! 96-óta járok Fr-be, de még nem fordult elő, hogy valaki hét közben ellenőrizte volna a szobát. Ha kitakarítottunk, természetesen már nem lehet semmi az erkélyen. Sibaki 50 € az is kemény! Ezzel sem találkoztam még. Figyelmeztetéssel igen, de büntetéssel nem. Napközben rendszeresen becsúszunk egy sörre, vagy valami másra (én a kutyát is kiviszem nap közben legalább egyszer)s akkor persze, hogy baki-ba megy az ember a szobába, de eddig még csak megrovó pillantással találkoztam. (rám nem vonatkozik, nekem puha bord-cipőm van)
Juhééé
37 élménybeszámolót írt
37
15 éve tag
2012.02.07. 09:06
mióta nem lehet az erkélyen sörösüvegeket tartani? ezzel eddig sose volt gondunk, pedig jópár helyen jártunk már. nem is értem.
sícipőben egyébként máshol sem lehet közlekedni az épületben, nemcsak Fr-ban.
egyébként a buszos rekord nekünk is ide volt anno, 28 óra:) azóta csak kocsival...
siposdoktor
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
2012.02.06. 21:59
2012/01/28 - 2012/02/04
Vall'd Allos, Balcons du Soleil

UTAZÁS: Semmi különös. Aki már volt Franciaországban síelni busszal, az tudja, hogy mire számíthat. Bár ez kicsit hosszabb út volt, de ki lehetett bírni.

SZÁLLÁS: Megérkeztünk 15h-16h között, elvileg 17 órakor vehettük volna át a szállást, de ebből semmi nem lett. Csak 19 órakor kaptuk meg a kulcsokat, mikor már mindenki feszült volt. Tiszta szobákat kaptunk.
A meghirdetett medence, szauna meg jacuzzi használata nem olyan egyszerű. A medencével csak szemezhettünk, a jacuzzi hol működött, hol nem, a szaunával meg finoman szólva is köcsögösködtek. A szaunás gyerek a 20 percet pontosan betartotta, mint a svájci óra. WIFI-re nehogy előfizessetek!!! Csak este, 17 - 20 óra között lehet használni, akkor is csak a recepciónál.
A korábban említett legenda, a gall T.J. Hooker valóban létezik és előszeretettel járja a szinteket és gyűjti a taxát. Nálunk is próbálkozott, pedig nem is szólt a zene, csak hangosan nevettünk. Társa egy bóbitás Land Rover 90-es tipusú terepjáró, mely már a távolban villog és felismerhető.
Amire figyeljetek, hogy mindenért lehet büntetést összeszedni! Síbakancs a folyosón 50 euró, sörösüvegek az erkélyen a 100 eurót is elérheti. Síbakancsban nem lehet közlekedni az épületben, és elvárják, hogy a sítároló helységben vegyétek fel a bakancsot, ahol hideg is van, meg kb 3-an tudnak leülni. Ez reggel és nap végén nem annyira baráti.

SÍPÁLYA: Első 3 nap az tragikus volt, a pályákkal nem csináltak semmit. Aztán 3. nap után előkerültek a ratrakok és a 4-5-6. nap már élvezhető volt. Én személy szerint elégedett voltam a pályákkal.
A pályarendszerről annyit még, hogy távolsági busszal átlehet menni egy másik pályára, ami időbe telik és akik meglátogatták a csoportból, páran nem fértek fel a visszafele közlekedő járatra és várniuk kellett.
Pra Loup-ba sajnos nem csúsztunk át, mivel ezt csak a 6. napon nyitották meg és már fáradtak voltunk hozzá. Viszont elég sokat kell hozzá utazni, mivel csak La Foux központból eljutni a 2515 m magas Téte De Vascalra bő 30 perc és onnan még a térkép szerint jóval odébb van.

Összességében jól éreztük magunkat, elsősorban a társaság miatt, és nem a franciák vendég szeretetének köszönhetően. De többet ide nem megyünk, az biztos!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.