Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Grindelwald - First topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
TibiF
546 élménybeszámolót írt
546
19 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2019.02.17. 20:47
Igen van hó március végén is feltéve ha nem lesz olyan idő sokáig mint ma volt (16C a völgyben, igaz nem itt de két völgyel arrébb), tavaly április közepén itt még síeltem.
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
2019.02.17. 20:42
Nagyon köszönöm a felajánlott segítséget, fogok vele élni.
Igazából márciusban szeretnénk menni, gondolom, akkor már picivel olcsóbb.
Másrészt szeretnénk a wengeni pályán is lejönni, de az meg januárban szerintem zárva van a verseny előtt.
Nézegettem már szállás oldalakat is, egy kicsit borsosak, de erre számítottam. Ami igazán tetszett, azt csak március 30-tól lehetett volna foglalni.
Bízom benne, hogy lesz még később is jó időpont.
Jól gondolom, hogy márciusban van még hó normális esetben?
Üdv: Levente
Előzmény: (TibiF 203607)
TibiF
546 élménybeszámolót írt
546
19 éve tag
2019.01.15. 18:57
Szállás ügyben nem tudok segíteni, mivel aránylag közel lakom Grindelwaldhoz (84perc autóval) eddig még nem aludtam ott.

Ha szánkózni akartok akkor gondolom tudod, hogy itt van a világ leghosszabb szánkó pályája. Ha ezen akarsz csúszni és van elég hó akkor arra egy teljes napot kell rászánni
(lásd https://index.hu/video/2018/02/22/ilyen_a_vilag_leghosszabb_szankopalyaja/ ). Persze lehet úgy is szánkózni, hogy csak felvonóval mész fel és nem gyalogolsz mint az index videóban. Grindelwald-Kleine Scheidegg-Wengen szerintem a legjobb hely, ott is van több szánkópálya. Ha van időtök Mürren-Schilthornt is ki lehet próbálni az sincs messze. Igazából itt akkor jó mikor sok hó van, január elejéig itt kevés volt a hó, most van elég hó de nem annyi mint Ausztriában. December végén a völgyben 10 cm hó volt, mikor átcsúsztuk Wengenbe csak a pályán volt hó körülötte minden zöld volt, pedig Wengen 1400 méteren fekszik.

Voltam itt szintem minden évszakban, Grindelwald az egyik kedvenc helyem Svájcban. Kérdezz nyugodtan ha bármi érdekel.
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
2019.01.14. 10:48
2020-ra kinéztük ezt a terepet. Szállásügyben van valamilyen grindelwaldi ajánlatod, vagy bízzuk a bookingra?

Ami igazán érdekelne minket, nyilván a síterep besíelése a wengeni oldallal együtt, kipróbálni a szánkópályát és egy napra hótalpazni.
Előzmény: (TibiF 200826)
TibiF
546 élménybeszámolót írt
546
19 éve tag
2018.03.21. 19:30
Márciusban többször voltam ezen a helyen. Többszöri síterep kipróbálás után módosítom a véleményem: elsőre 4-es osztályzatot adtam a helynek, szerintem ezt jobban átgondolva módosítom 5-re. Nagyon jó hely Grindelwald-First. Ilyenkor márciusban már kevesen vannak a pályán, az embereket már nem érdekli annyira a síelés. Volt úgy hogy 11 óráig az 5,6-os fekete pályán egyedül síeltem. A völgyben már olvad a hó nem mindenhol lehet a völgyig síelni. Ez természetes ilyenkor márciusban, déli fekvésűek a pályák, völgyben 12C van (vizisí az egész ott). Azonban a fenti részeken nagyon jók a pályák. Itt az utóbbi hetekben az az érzésem volt mintha a saját sípályámon síelnék. Parkoló is üresek még délben is, pedig februárban itt 10 óra után már nem volt szabad hely. Szóval mindenkinek tudom ajánlani.
egy paplanernős épp felszáll, szemben a Wetterhorn
A sípálya csak az "enyém"
jól ratrakolt pályák fogadtak
a völgyben Grindelwald
szemben a Schreckhorn
az időjárással nincs gond
arra lehet túrázni a Faulhorn felé
a zergék is jól érzik magukat
szemben a gleccser
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.