Előzmény és válaszok a Grindelwald - First topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
TibiF
556 élménybeszámolót írt
556
20 éve tag
2019.02.17. 20:47
Igen van hó március végén is feltéve ha nem lesz olyan idő sokáig mint ma volt (16C a völgyben, igaz nem itt de két völgyel arrébb), tavaly április közepén itt még síeltem.
tothlevente
380 élménybeszámolót írt
380
15 éve tag
2019.02.17. 20:42
Nagyon köszönöm a felajánlott segítséget, fogok vele élni.
Igazából márciusban szeretnénk menni, gondolom, akkor már picivel olcsóbb.
Másrészt szeretnénk a wengeni pályán is lejönni, de az meg januárban szerintem zárva van a verseny előtt.
Nézegettem már szállás oldalakat is, egy kicsit borsosak, de erre számítottam. Ami igazán tetszett, azt csak március 30-tól lehetett volna foglalni.
Bízom benne, hogy lesz még később is jó időpont.
Jól gondolom, hogy márciusban van még hó normális esetben?
Üdv: Levente
Előzmény: (TibiF 203607)
TibiF
556 élménybeszámolót írt
556
20 éve tag
2019.01.15. 18:57
Szállás ügyben nem tudok segíteni, mivel aránylag közel lakom Grindelwaldhoz (84perc autóval) eddig még nem aludtam ott.

Ha szánkózni akartok akkor gondolom tudod, hogy itt van a világ leghosszabb szánkó pályája. Ha ezen akarsz csúszni és van elég hó akkor arra egy teljes napot kell rászánni
(lásd https://index.hu/video/2018/02/22/ilyen_a_vilag_leghosszabb_szankopalyaja/ ). Persze lehet úgy is szánkózni, hogy csak felvonóval mész fel és nem gyalogolsz mint az index videóban. Grindelwald-Kleine Scheidegg-Wengen szerintem a legjobb hely, ott is van több szánkópálya. Ha van időtök Mürren-Schilthornt is ki lehet próbálni az sincs messze. Igazából itt akkor jó mikor sok hó van, január elejéig itt kevés volt a hó, most van elég hó de nem annyi mint Ausztriában. December végén a völgyben 10 cm hó volt, mikor átcsúsztuk Wengenbe csak a pályán volt hó körülötte minden zöld volt, pedig Wengen 1400 méteren fekszik.

Voltam itt szintem minden évszakban, Grindelwald az egyik kedvenc helyem Svájcban. Kérdezz nyugodtan ha bármi érdekel.
h i r d e t é s
tothlevente
380 élménybeszámolót írt
380
15 éve tag
2019.01.14. 10:48
2020-ra kinéztük ezt a terepet. Szállásügyben van valamilyen grindelwaldi ajánlatod, vagy bízzuk a bookingra?

Ami igazán érdekelne minket, nyilván a síterep besíelése a wengeni oldallal együtt, kipróbálni a szánkópályát és egy napra hótalpazni.
Előzmény: (TibiF 200826)
TibiF
556 élménybeszámolót írt
556
20 éve tag
2018.03.21. 19:30
Márciusban többször voltam ezen a helyen. Többszöri síterep kipróbálás után módosítom a véleményem: elsőre 4-es osztályzatot adtam a helynek, szerintem ezt jobban átgondolva módosítom 5-re. Nagyon jó hely Grindelwald-First. Ilyenkor márciusban már kevesen vannak a pályán, az embereket már nem érdekli annyira a síelés. Volt úgy hogy 11 óráig az 5,6-os fekete pályán egyedül síeltem. A völgyben már olvad a hó nem mindenhol lehet a völgyig síelni. Ez természetes ilyenkor márciusban, déli fekvésűek a pályák, völgyben 12C van (vizisí az egész ott). Azonban a fenti részeken nagyon jók a pályák. Itt az utóbbi hetekben az az érzésem volt mintha a saját sípályámon síelnék. Parkoló is üresek még délben is, pedig februárban itt 10 óra után már nem volt szabad hely. Szóval mindenkinek tudom ajánlani.
egy paplanernős épp felszáll, szemben a Wetterhorn
A sípálya csak az "enyém"
jól ratrakolt pályák fogadtak
a völgyben Grindelwald
szemben a Schreckhorn
az időjárással nincs gond
arra lehet túrázni a Faulhorn felé
a zergék is jól érzik magukat
szemben a gleccser
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK