Sziasztok ! Remélem, jó helyre kerül a hozzászólásom, Mátraszentistvánnal kapcsolatban. Most voltam életemben harmadszor itt, dec. 29.-én nyitásra értünk. A parkoló egy merő jég volt (nem éjszakai ónos eső miatt, hanem csak...kár volt egész napos jegyet venni, mert a nyitástóül számított második óra végére számomra egy katasztrófa volt az egész. Utálom a jeges pályákat, és itt az alsó résznél, a 4-es lift előtti szakaszon volt bőven, az alattomos fajtából. A második óra után a sorbanállás már elviselhetetlen volt, a 20 perc körüli volt az átlag. Nem volt a pályának olyan szakasaza, ami jónak mondható lett volna, a lift utáni kicsúszásnál rögtön balra a teteje mondjuk elfogadható a kétfelé lejtős rész szintén, attól lefelé a műlt század 80-as éveit idéző szlovákiai síterepek szintje ami erről eszembe jut. Nem volt cérnám végigsíelni a napot, hamarabb abbahagytam, mondván amíg a társam fdordul néhányat (másfél óra alatt 4-et), addig elmegyek a büfébe falni valamit. Sárban, jégben leballagtam a mintegy 300 méterre lévő !!! büfékig - bár ne tettem volna - , és csináltam egy hátraarcot az áraktól. Jó, covid, meg szezonkiesés, meg miakánya még, de hogy egy hamburger 3100 ft, egy hot dog 1790 ft, az szerintem gyalázatos. Úgyhogy most határoztam el véglegesen, hogy ide soha többé, még ha ingyen lehetne síelni - de egyáltalán nem ingyen, sőőőt. -, akkor sem. Másnap megnéztük Eplényt, kásás volt, és barnult a hó a pályán, de sorbanállás nem volt vészes 12-ig, és az infrastruktúra, meg minden egyéb kategóriákkal különb, mint mstpista.