Múlt hétvégén ismét a Jungfraujochon sítúráztam. Érdekes volt azon a héten Ausztriában hullott a hó itt Svájcban magas légnyomás volt egész héten, kék éggel semmi csapadékkal. A fagyhatár is 3000 méter környékén volt, mivel kevés volt a hó ezért mentem a gleccserre sítúrázni. Mások is így gondolták, a márciusi túrához képest legalább 3-4x annyi sítúrázó volt az első vonaton felfele. Most az eredeti tervet csináltam meg vagyis felmentem a Jungfraujochra (kb. 3400m) majd leereszkedtem a Kondordiaplatztra az Aletschgleccseren (kb. 2700m) onnan sítúra a Lötschenlückéhez(3156m) majd lecsúszás Blattenbe(1500m).
Aznap nagyon szép idő volt a szél sem fújt, a Nap már nagyon erős ilyenkor áprilisban a hó mindent visszaver. Könnyű volt követni a nyomokat. A Konkordiaplaztot már láttam néhány kiálló követ a gleccseren. Napközben sok sítúrázót láttam. 13 óra körül érkeztem a Lötschenlückéhez onnan felmentem a Hollandiahüttéhez. Itt nyugat felé szépet látszott a Mont Blanc csúcs, légvonalban kb. 106km-re volt tőlem. A Hollandia hütténél árnyékban 3200 méter felett +6C volt. Onnan mentem tovább az Äbni Flue felé amely egy 3900-as csúcs a Jungfrau mellett Bern és Wallis kantonok határán. Nem mentem a csúcsig mert az idő gyorsan elfutott, 16 óra volt amire kb. 3500 méterig értem. Ott már nagyon lapos volt a hegy, olyan volt mint egy kisebb domb, úgy ítéltem, hogy kell még legalább 2 óra amíg felérek az Äbni Fluere. Majd legközelebb, ide biztosan visszatérek.
Ezután jött a lecsúszás több mint 2000 méter szintkülönbséggel: az eleje 3500-tól kb. 2800 méterig porhóban, alatta firnesedett itt nem volt vészes 2200 méterig lecsúszni a Langgleccseren. Majd 2200 méter alatt igazi vizisí volt, a Lötschen völgyben ugyanis 16C volt aznap. Ahogy a dal is mondja: "tavaszi szél vizet áraszt", olvadt a hó rendesen a völgyben. Nekem nagyon tetszett a túra, azért is szeretem ezt a helyet mert az Aletsch gleccser nem olyan vad, nem annyira meredek. Beszéljenek helyettem a képek.