Szerintem az urak, ha esetleg nem is direktben, de választ adtak a kérdéseidre, és az én tapasztalataim a saját gyerekeimmel is egybevágnak azzal, amit ők javasoltak.
De hogy konkrét válaszokat is adjak - szerintem:
1. Ne te akard megtanítani az alapokra (első buktató), bízd profikra, írasd be egy magyarországi síiskolába.
2. Nem külföldön kell kezdeni a tanulást / tanítást (második buktató), mert ár-érték arányban nem éri meg. Sokkal hatékonyabb szezon előtt (ideálisan szeptembertől, de privát órákkal még most sem késő) először műanyag pályán kezdeni, majd valamelyik magyar síterepen (MSZI, Visegrád, Eplény) folytatni, oktatóval.
3. A síiskolában megmondják a gyermek méreteihez illő felszerelés paramétereit, sőt sok helyen bérelni is lehet, vagy esetleg a tanácsok alapján venni magatoknak használtat, ami szintén sok helyen kapható jó minőségben (pl. Budapesten Montagna, Mafisí stb.). Nem kell egyből csili-vili új felszerelés (harmadik buktató).
4. Gyermek ügyességétől függően kb. 10-15 oktatós óra után meg lehet próbálkozni a külföldi sítúrával, de egy 3.5 éves gyerek kb. napi 2x1-1.5 óra síelést bír, bébi / gyerek pályán - nem szabad túlerőltetni, mert csak megutálja (negyedik buktató).
Remélem, tudtam segíteni. Üdv