Én némiképp ellent fogok mondani. Idősebb fiamat kezdetben oktató tanította, utána én, kislányomat csak én tanítottam. Feleségemet is én tanítottam. Használt cucc vásárlást és szülői tanítást javaslom.
Ha te tanítod, készülj fel, hogy aznap "nem fogsz síelni" és komoly izommunkád lesz. Ha ezt, meg a (gyerekedre szánt) idődet nem sajnálod, akkor egy-két nap alatt meg fogsz egy gyereket tanítani annyira síelni, hogy egy kék pályán egyedül lemenjen.
Igen lehet bérelni, de jó eséllyel barát/rokon pár sörért odaadja a kinőtt gyerek sícuccát. Amúgy tipikusan 1-2 nap bérlés áráért egyébként kapsz jót, ha egy kicsit értesz hozzá. A kisgyerek 70 cmes léce nem so helyet foglal (felnőtt léchez képest pláne). Ha nem tetszik, nem kell, nem a síelés lesz a sportja, 1-2 ezer Ft veszteséggel tovább adod.
Kezdeni pedig szerintem Mátraszentistván a legjobb választás. Ne hétvégén, ha ovis, vegyél ki szabit, vedd ki oviból és vidd el hétköznap. Lényeg, hogy kevesen legyenek. Vagy elő/utó szezonban.
Akkor menjél külföldre több napra / bérelj fel oktatót, ha szeretnél te is háborítatlanul síelni, és néhány nap után együtt csúszni egy kéken a gyerekkel.
Ha a szomszédban van a műanyag pálya, ugorj el. Ha hegyre mész, és kell egy pihi, "lerakod" kicsit hógolyózni, egy kör múlva visszamész hozzá.