h i r d e t é s

Előzmény és válaszok a Kronplatz - Plan de Corones topikból

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
csabeszka
292 élménybeszámolót írt
292
16 éve tag
2025.12.29. 14:57
Az az igazság hogy ilyen szempontból abszolút nem figyeltem a terepet, de a feleségem azt mondta, hogy az a kabin amire az van kiírva, hogy 2 + 1 (az 1-es feketét szolgálja többek között és 100-as számú) annak a tetejére ha megérkezel és csúszol át a platón jobbra irányítva magad van valamiféle elkerített! rész pici varázsszőnyeggel gyerekeknek, de szerinte (!) ezt csak beiratkozott síiskolások használhatják, illetve fel kell jutni a hegy tetejére hozzá. Bevallom én ezt nem láttam, de nem is figyeltem. Viszont van egy kabin a hegy alján (térképen 106-os számon fut) ami egy rövidebb lankás pályát szolgál ki és ide szerintem lehet pontos jegyet vásárolni. Szóval nem a leggyerekbarátabb hely kezdőknek!
andor_gal
5 élménybeszámolót írt
5
6 éve tag
2025.12.29. 09:41
Mi január végén megyünk. Jelenleg ha előre megveszed online a jegyet (3 napra nézve) fejenként 197 € (napi 65€). Ez csak Kronplatz-ra érvényes. Azonban véleményem szerint sokkal jobban megéri megvenni a Dolomiti Superski bérletet ami 3 napra fejenként 212 € (napi 70€).
Előzmény: (TZoli 223634)
Graham Hill
49 élménybeszámolót írt
49
18 éve tag
2025.12.29. 09:16
Szia!
Tudnál némi információt adni, hogy van e esetleg ingyenes "varázsszőnyeg" ,vagy hasonló felvonó kezdő gyerekek részére?
Ha nincs, akkor melyik pályát javaslod ?
Látom a térképen, hogy sok a kék jelölésű .
köszönöm.
Előzmény: (csabeszka 223633)
csabeszka
292 élménybeszámolót írt
292
16 éve tag
2025.12.28. 23:48
Adtak valami kedvezményt, így 70 Euro/ napra jött ki a síelés, s ha belegondolsz inkább adok 10-15 Euróval többet egy sínapért, ahol tényleg jól lehet síelni, mint napi 60 Euróért bámulni a fele lezárt pályarendszert, úgy hogy általában a jó meredek pályákat csinálják meg utoljára. Amúgy én nem hüttézek (mások 30-50 Eurót adnak ki egy fagyasztott majd felmelegített ebédre egy gyengébb sípályán), jól bereggelizek az önellátó szálláson (olcsón azt eszek amiket szeretek) majd banán, szendvics, müzliszelet a zsebbe, vagy pici hátizsákba és majd otthon a szálláson vacsizok. Inkább a kaján spórolok, mint a síélményen, nekem ez a sokkal fontosabb!
Előzmény: (TZoli 223634)
TZoli
1232 élménybeszámolót írt
1232
22 éve tag
2025.12.28. 22:14
Hát azért a 80 Euros napijegy (mint Cortinán?) elgondolkoztató.
Előzmény: (csabeszka 223633)
csabeszka
292 élménybeszámolót írt
292
16 éve tag
2025.12.28. 21:05
Kronplatz a megunhatatlan síterep haladó síelőknek: Karácsony előtti 4 napban síeltünk itt ismét hárman: ellentétben az osztrákokkal itt ismét kitettek magukért a pályák több, mint 80%-85 %-a üzemelt (pl. Katschbergen ekkor még az 50 %-ot sem érte el a működő sípályák nagysága, de általános évek óta tartó megfigyelés, hogy az olaszok sokkal jobban odateszik magukat a pályák karácsony előtti üzembe helyezése, előkészítése kapcsán, mint az un. sógorok), északi fekvésű levezető 1-es fekete pálya középállomástól lefelé rossz minőségű, jeges, (4-es völgybe szintén levezető feketét karácsonyra üzemelték be) majd késő délelőttől széttúrt és jeges, piculini fekete pálya dettó, de a többi pálya jó állapotú, jól előkészített. Lent nagyobb részt műhavas, fent nagyobb részt valódi havas pályák. Jól síelőknek egyszerűen nagyon jó hely, sok, nagyon jó fekete pálya, sok-sok kabinnal (és fel- le csatolással), közepesen sok ember, sok olasz (természetesen), és ami lehet, hogy meglepő kimagaslóan sok cseh, mintha Csehország mellett lettünk volna. És ami ami a másik döbbent, hogy négy! nap alatt egyetlen egy magyar szót sem hallottunk és egyetlen egy magyar rendszámot sem láttunk a parkolókban! (Lehet, hogy ennyire leszakadtunk Csehország mögött gazdaságilag?-költői a kérdés, meg persze ott jóval többen is síelnek, de ez akkori is nagyon durva) Pozitív zárás: Egyik kedvenc, ha nem a kedvenc síterületünk.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE