Sziasztok!
Véleményetekre lennék kíváncsi, mielőtt drága lécre költenék. 6. éve tanulok síelni síiskolában, azóta is rendszeresen. A suliban valahogy rám ragadt, társammá vált az idők folyamán egy 123-as gyakorló felnőtt léc. Én 165 cm vagyok. Saját lécem 142-es, száguldozni nem szeretek, de hőn vágyott szép karvingos síelést még nem értem el. A saját léc hossza szerintem gondot okoz. Egyrészt, mert a rövidhez szoktam, másrészt, mert a havas pályák túlzsúfoltsága meglehetősen zavar. Zavar a profi 100 km-/h-val száguldó és zavar a kezdő, még kontrollálni nem igazán tudó tanuló is. Ritka az a lehetőség, hogy kevesen vannak a pályán. Szóval úgy érzem, a hosszú léc, a kikerülés, megszakított szép nagy íves kanyar, szóval a helyszűke miatt is akadályoz. Erősen elgondolkodtam a rövid, un. short lécek ( 120 cm), de nem a snowfeet (már nem mondható sínek) irányában. Jobban tudok vele manőverezni, könnyebben forgatom, valahogy a lábamnak is könnyebb.... Szóval mit gondoltok erről? Én most úgy érzem itt köztetek, profi sízők közt , hogy ez egy igen buta kérdés, elintézve azzal, hogy "tanulj meg inkább drágám síelni! "..... de ahhoz már öreg vagyok, hogy profivá váljak, inkább a magam módján szeretném élvezni a síelést. Nem tudom ördögtől való-e a gondolat.??? köszönöm előre is a hozzászólásokat! Andi