h i r d e t é s

Előzmény és válaszok a Mönichkirchen - Mariensee topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
szebe
19 élménybeszámolót írt
19
10 éve tag
2026.02.02. 08:57
Látatlanban nem tudom mi lehetett a probléma az online vásárlás során, de nekem se ment simán.
A profilomban hiába töltöttem ki az adatokat, utána a jegyvásárláskor megint meg kellett adni mindent, hogy kié lesz a bérlet + parkolójegyhez rendszám.

Ezt leszámítva számomra pozitív az egész folyamat. Nem tudom milyen költségvonzatai vannak a bérlet kiadó/visszvevő kioskoknak, de szívesen megmutatnám a hazai két nagynak, hogy így is lehet.

A pénteki látogatás után szombat éjjel kaptam egy promó mail-t, 10 euro-s kedvezményre jogosító kóddal, amit az idényben lehet felhasználni. Így is lehet vendéget megtartani...

Az út nekem is hosszú Fehérvárról (~3 óra), és Herend/Kislőd után a 8-as is kritikán aluli, de így is azt mondom, hogy megéri akár 1 naposra is kiugrani ide.
Előzmény: (cwetok 224128)
TZoli
1233 élménybeszámolót írt
1233
22 éve tag
2026.02.01. 22:21
Szerintem itt nincs még síszünet, csak egy sima hévégébe futottál bele. Amúgy jó újrakezdést!
Előzmény: (cwetok 224128)
cwetok
11 élménybeszámolót írt
11
8 éve tag
2026.02.01. 21:34
A covid óta nem volt síléc a lábamon, ezért erre január utolsó hétvégéjére ezt a terepet vettem célba. Korábban már többször jártam itt és jó emlékeim voltak.
A Sonnenhof Hechtl-ben volt a szállásom, kb 200m a sílifttől.
Az előző hozzászóló jól leírta az állapotokat. Minden pálya és lift üzemel, jó hóviszonyok vannak. (pályán kívül nincs hó) Én pénteken 2-kor csatoltam, de borzasztó köd volt az egész hegyen, úgyhogy 2 óra pont elég is volt belőle, főleg hogy 4 éve nem síeltem.
Szombat délelőtt valamennyivel jobbak lettek a látási viszonyok, viszont mivel elkezdődött a síszünet, rengetegen jöttek. A 2-3-4-es pályák délelőtt teljesen jók voltak. A 9-es viszont jeges és buckás volt már délelőtt is; estek-keltek rajta sokan. Nekem elég volt egyszer levergődni rajta. Majd a Panoramabahn felvitt 1450m magasra a felhők fölé, ahol sütött a nap. Aztán vissza a ködös kiindulási oldalra. Ebéd után aztán olyan ködös lett az egész, hogy zéró lett a látótávolság, de tömeg még mindig nem oszlott. (Sajnos volt is egy baleset) Ezért fél 4-kor abba is hagytam.
Reméltem, hogy vasárnapra jobb idő lesz. Hát nem lett, úgyhogy reggeli után kicsekkoltam és elindultam haza.
Viszont én valamiért nem tudtam előre online megvenni a jegyeket. Hiába adtam meg minden adatot, a kék fizetés gomb az oldal alján nem akart aktív lenni. Így csak a helyszínen tudtam megvenni felárral a jegyeket. Pénteken 39€ volt a 2 órás, szombaton 65€ az egész napos, vasárnap meg már nem tudom, mert csak a kártyát vittem vissza az automatához és visszaadta a 2€ kauciót.
A terep bejárata fejlődött első látogatásom (kb 2017) óta. Akkor egy bódéból tudtam megvenni a jegyet, most meg egy komplett épület van a helyén, ahol a kölcsönző is van.
A pályák szerintem teljesen rendben vannak, még a piros jelzésűek is teljesíthetőek egy középhaladó szinttől. A 9-est nem tudtam megkedvelni, de az már évekkel ezelőtt is nagyon jeges volt. Nyilván nem egy tiroli csúcsterep, de nem is kerül annyiba, meg nincs is olyan messze. Nekem közép-Mo-ról 3 és fél óra autózással ennyi fér bele 3 napra. Jövőre is visszajönnék, de csak síszüneten kívül.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE