Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Eplény Síaréna topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
kopjafa
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2010.03.04. 08:34
Furcsa, mindig gondolatokat ébreszt egy frissen regisztráló vehemens hozzászólása.
Egész évben jókat síelt (pardon bordozott) Eplényben. De fórumozóként nem regisztrált.
Most, hogy azt olvassa a Síaréna honlapon, hogy még mindig vastag a hótakaró (minősége kásás) annyira ideges lesz, hogy regisztrál fórumozóként, no nem a Síaréna honlapján, hanem itt, mert itt nyilván szélesebb közönséggel tudja közkinccsé tenni világraszóló bánatát (mely a Síaréna gondolataitól támadt) és következtetése szerint mérgében elindul a Mátrába. A pályát nem próbálta, nem is tervezi, mert biztosan valótlant állítanak.
Előzmény: (Komi 86534)
pannas
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2010.03.03. 23:01
"Egyébként pedig ma már egy alapvető dolgokkal tisztában levő síző/boardos nem indul el sehová csak azért, mert hangzatos a reklámszöveg."

azt gondolom ez itt a lényeg, talán még a szezon végén is és a következő szezonra is
Előzmény: (Agent 86538)
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
21 éve tag
2010.03.03. 21:39
"de legalább ne reklámozzák már ezt úgy, hogy milyen királyak vagyunk, meg milyen hosszú szezonunk van, meg mennyi havunk, meg hadd ne folytassam."

ugyan miért ne reklámozzák, tényleg királyok voltak idén is, köszönet érte, nyilván nem volt egyszerű összehozni ezt az egészet, csak annyit akarok még mondani, hogy amikor 96ban Eplényben síeltünk, úgy beszéltünk a hóágyúkról / ülőfelvonóról Eplénnyel kapcsolatban, mint most a magfúziós reaktorról, vagy a teleportációról, aztán látod, eltelt pár és és íme, valósággá vált, le a kalappal.
h i r d e t é s
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
21 éve tag
2010.03.03. 21:24
ehh, meredek egy hozzászólás:)

Nézd, az összes síterep (külföldön és itthon is) általában kozmetikázza a hójelentést. Honnan kezdődik a "latyak", mitől hó a hó és akkor mi az a firn?

"Ráadásul én még olyan havat nem láttam, amin ekkora sárfoltok tündökölnek."

ezek szerint nem sok pályán járhattál, vagy nem túl sokszor, bizony ha megázik a pálya és nem füves vagy sziklás az alap, akkor hamar sárfoltos / barnult lesz, országtól függetlenül, lévén a megolvadt/visszafagyott hó fehérből áttetszővé válik, így az alap színét is átveszi, ezesetben barna.

A leírásodból egyszerű személyes sértettséget illetve szőrszálhasogatást érzek ki.

Tavaly ezidőtájt március elején üzleti ügyben jártam Veszprémben, hazafelé beugrottam körülnézni Eplénybe, ömlött az eső, pár ember lézengett csak a bizony már foltos pályán.
A pálya aljában egy vidám fiatal házaspárral találkoztam, akik két gyermeküket húzták vonták a szó szerint szakadó esőben.
Beszélgettem velük, mondták, hogy megígérték a kölyköknek, hogy kijönnek, az eső nem lehetett akadály.

Na ettől jó a hely, ettől tökmindegy, hogy hó vagy latyak, meg hogy hány méter, vagy centi a hóvastagág.
Egyébként pedig ma már egy alapvető dolgokkal tisztában levő síző/boardos nem indul el sehová csak azért, mert hangzatos a reklámszöveg.
Komi
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
2010.03.03. 20:48
Először is gratulálni szeretnék a Síaréna üzemeltetőinek, hogy a kis dombjukon ilyen jól tartják az egyes pályán a havat, ilyen meleg időben is.

Másodszor pedig a következő kiírást illetném egy elég erős kritikával:
"Kiválóan sikerült a ratrakolás, sikerült a pálya nagy részén "eltűntetni" a koszos, barnult foltokat. A pálya felső részén 40-50 cm, az alsó részen 100-120 cm az átlagos hóvastagság, azaz elmondhatjuk, hogy 15 napos felmelegedést sikerült átvészelnie a teljes 1-es pályának. Jön a hideg, egyre bizakodóbbak vagyunk!"

KÉRDÉS: a 15 napos meleg és sok-sok eső érdekes módon Eplényben nem olvasztotta a havat?

Néztem egy csomószor a webkamerájukat és nekem ne próbálja meg senki bemagyarázni, hogy egy méter meg félméter havuk van!!! Nem kellene ilyen durván félrevezető adatokkal néhány sízőt és boardost oda csábítani! Egyébként sem az a lényeg, hogy hány centi havuk van, hanem a minőség! Ha lenne is egy méter havuk, ami ilyen időjárási viszontagságok mellett LEHETETLEN, akkor is az ilyen melegben latyak nem pedig hó tehát nem hóvastagság, hanem latyakvastagság. Ráadásul én még olyan havat nem láttam, amin ekkora sárfoltok tündökölnek. De lehet tudatlan vagyok és ott havas eső helyett, saras eső esett.

A nyitvatartott napokról meg annyit, hogy pont nemrég írták a honlapukjuk fórumában: inkább 60-70 napos jó szezon mint 100 napos szezon rossz pályákkal. Ebből is látszik, hogy DUMA AZ VAN, miközben a minőség folyamatosan romlik (nyílván erről az időjárás tehet), de legalább ne reklámozzák már ezt úgy, hogy milyen királyak vagyunk, meg milyen hosszú szezonunk van, meg mennyi havunk, meg hadd ne folytassam.

Sokat csúsztam idén a Síarénában még jó volt a hó, meg korrektűl azt írták ami van, DE most inkább megyek a Kékesre vagy inkább a Síparkba, ahol most is hóágyúznak és tényleg jók a pályák, igaz ők nem "HóÓriások" náluk csak 30-60 cm hó van, az viszont minőségi!

Erről ennyit. Előttem a szezonvégére leírta magát a "magyar hóóriás".

Üdv,
egy lelkes boardos
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.