Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Bukovel topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
punto
54 élménybeszámolót írt
54
18 éve tag
2010.12.15. 23:17
Szia!

Az Ukrán határ mellet lakok, és szoktam is átjárni általában Záhonynál, de már mentem más határokon is. A kijutással kapcsolatban az van, amit Biro77 leírt, de azon se lepődj meg, ha az útlevélbe tett pénzen kívül még a vámos is kér, meg a kiskatona is, és ez érvényes visszafelé is. Általában az varázsszó, hogy „Bisztosítás?” Na ekkor kell adni nekik 200-at, és már van is biztosításod. Visszafelé tényleg van kialakítva EU sáv, de mióta Én kijárok 5-6 éve, még egyszer sem működött. Mindenki megy mindenhol, és az átjutási idő is nagyon változó.
Sört tényleg felesleges vinni, a leírt jó minőségű Ukrán sörök mellett, lehet kapni itthon is ismert söröket pl: Staroprament, Beck’s, Tuborg, Callsberg, Holsten stb., és olcsóbb mint itthon. Hozni 2 doboz cigit, 1 liter töményet, 16 liter sört, 4 liter bort lehet személyenként, és 10 liter benzint a tankon kívül, de ez nem személyenként.

Ha van még kérdésed, próbálok segíteni.
Előzmény: (marcizmus 98241)
Bíró András
67 élménybeszámolót írt
67
14 éve tag
2010.12.15. 14:19
-- Üdv!

Ha pénzt teszel az útlevélbe, akkor az abban segít, hogy nem "szedik szét" az autót "szúrópróbaszerűen". Autónként 500 Ft-ot szoktam ajánlani az ide érkezőknek. Módja: a legfelső útlevélbe kell tenni hátra. Erre csak az ukrán határon van szükség az országba érkezéskor. A magyarországi vámosok visszaérkezéskor vizsgálják erősebben a sajátjaikat.
Tudtommal a magyar állampolgárok számára létrehoztak egy úgynevezett Eu-s sávot. Ezen valamivel gyorsabb az átjutás. Ennek ellenére ne rohanjanak bele, kérdezzék meg a már ott várakozókat az aktuális helyzetről! Az átkelés általában fél órától akár 2 óráig is tarthat.

Sör?! Fölösleges sört hozniuk. Nagy választék van, jó minőségűek és finomak. A Csernyigovi (cirill betűkkel)és az 1715 márkanevűeket ajánlanám. Vásár: vagy Beregszászon, vagy érdemes nagyker áron Técső előtt a Bárvá (szintén cirill betűkkel ) szupermarketben vásárolni. Kb.100-150 Ft/üveg vagy doboz.
2 doboz cigit lehet hazavinni és 1 liter vodkát! E tekintetben elég szigorúak a vámosok! Ha jól emlékszem van pontos tájékoztató-plakát is a határokon!

Kellemes Kárpátaljai időtöltést!

Kérdezz!!! Segítek!!!
Előzmény: (marcizmus 98241)
marcizmus
10 élménybeszámolót írt
10
14 éve tag
2010.12.15. 11:39
Üdv!
Két kérdésem lenne azokhoz, akik már voltak errefelé síelni. A határon az útlevélbe csúsztatott pénz az mennyire működik? Kvázi ha beleteszünk akkor ennek ugye csak örülni fognak? Nem lesz az, hogy uhh nagyképű magyarok megkennek, majd mi jól megleckéztetjük őket.. Mennyit ildomos kb adni (fejenként v összesen??)? Ez gondolom az átjutást gyorsítja meg. A másik, hogy abból lehet gond ha teszem azt átviszünk mondjuk 2-3 rekesz sört? Vagy nem is érdemes? Mennyi odakint egy doboz sör? :)) A határon visszafele mennyi cuccot lehet áthozni vámmentesen (pl dohány, szesz..)?
Köszi!!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.