Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyermek síoktatás

ÜZENETEK (389)Időben csökkenő Időben csökkenő
peter08
18 élménybeszámolót írt
18
18 éve tag
2006.03.09. 16:28
Az én tapasztalatom: 10 éves fiamnak tavaly én mutattam meg hogyan induljon, forduljon stb., mert "készületlenül" mentünk ki a pályára: ott volt a hegy, a lécek, oktatót meg nem szerveztünk. Úgy ahogy elboldogult, élvezte. Az idén böngésztem a Patty ski honlapját, akik nagyon szépeket irnak magukról, még a tudásszintet is felmérik on-line. No, gondoltam ez jó lesz a fiamnak is meg a feleségemnek is. Csalódás, teljességgel kidobott pénz volt. Mind a fiam, mind a feleségem azt mondta hogy az "egyéni oktatás" amit kaptak semmit sem ért. A fiam ezután Mátraszentistvánban sielt, ahol egy hasonló korú gyerekkel jött össze aki jól sielt, és egész nap együtt "őrültködtek", ugratás meg minden egyéb. Itt hatalmasat fejlődőtt, bár hozzá kell tennem hogy ügyes gyerek. Mátraszentistvánban kezdett a 6 éves lányom, erre már készültünk, és az oktató nagyon jól foglalkozott vele. A kislány láthatóan élvezte a dolgot és egy nap alatt eljutott egy olyan szintre amiből egy kis szülői segitséggel a következő sieléseinken "megélt", élvezi, a maga tempójában piros pályákon a család többi részével siel. Feltételezem hogy a továbblépés könnyebben megy majd ha megint jó oktatót kap. Az én tanulságom: ha van lehetőség jó oktatóra, ez az ideális, de ha nincs, vagy épp úgy jön ki, hogy nincs elérhető oktató, azt a sielési/gyakorlási lehetőséget sem szabad veszni hagyni. A Patty ski-t pedig senkinek nem ajánlanám aki már túl van a leg minimálisabb alapokon.
Üdv, P
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2006.02.26. 16:29
Kedves hóbarátok!

Engedjétek meg, hogy egy kicsit védjem a mundért. Már az igazi mundért!!!
Magyarországon síoktatásra csak azon személyek jogosultak, akik a sok tanulást igénylő nem könnyű elméleti,(edzéselmélet, sportpszihológia, stb...) és kifejezetten nehéz gyakorlati vizsgákon megfelelnek. Ezek után kapnak licencet, amelyet 3 évenként továbbképzéssel kötelesek megújítani, ellenkező esetben elveszítik jogosultságukat. Már bocsánatot kérek kételkedésemért, hogy egy akármilyen jól síelő "baráttól" többet lehet tanulni, mint egy hivatásos, a fenti kritériumoknak megfelelő, az oktatás tematikájával tisztában lévő, és azt a különböző tehetséggel megáldott tanulókra alkalmazni tudó szakembertől.

Sporttársi üdvözlettel:
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2006.02.20. 12:40
Én sem szeretnék általánosítani, de azért elmondanám, hogy még az elején a mi családunk is arra gondolt, hogy oktatás révén bőviti sítudását. Meg is bántuk. Semmit sem sikerült tanulni, viszont a pénzt az órákért keményen elkérték. És ezt azért nem engedhetjük meg magunknak.
Viszont abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy több ismerősöm is kiváló situdással és több éves tapasztalattal rendelkezik. Tőlük nagyon sokat tanultam és sokat köszönhetek nekik.
Tehát én azt mondanám, hogy oktatás nélkül semmikép sem. De válogassuk meg, hogy kitől szeretnénk tanulni.
Péter64
123 élménybeszámolót írt
123
18 éve tag
2006.02.20. 00:56
Annak ellenére, hogy egyedül maradtam a véleményemmel, továbbra is fenntartom, bár lehet, hogy kizárólag a mi családunkban működik jól a családi sítanulás. Azt is bevallom, hogy a három éves gyerekeimnek meg sem próbáltam sítechnikai szakkifejezéseket magyarázni, és az elméleti oktatás is kétségtelenül hiányos volt. A síkresz néhány szabályát például egyáltalán nem tudtam velük megértetni, valószínüleg relatíve fiatal koruk miatt is. Ennek ellenére sokkal jobban szerettek velem csúszni, mint tizenötödikként követni az oktatót. Minthogy némelyikük már felnőtt korú, és évente több alkalommal síelnek, az élet igazolta szülői felelősségemet, nem sodortam őket nagy veszélybe.
Ez 1 db. konkrét példa, és nem kívánok belőle általánosítani.
Jó tanulást/oktatást kíván:
Weinhandl Péter
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2006.02.18. 21:28
Kedves síelők!

A legutóbbi negatív élményem, apa tanítja a fiúcskát.
Apa:- fordulj!
Gyerek: - hogyan?
Apa:- fordulj!
A síelésnek alapfunkciói vannak. Ha ezeket nem tanuljuk meg a idejekorán, sosem lesz síelésünk biztonságos. Gyerekeknél különösen veszélyes, ha nem tudnak fékezni. Ha nem tudnak elkanyarodni ott, ahol kellene. És ha nem tud élezni, egyik előző sem működik, nekimehet valaminek, (Pl.egy fakorlátnak).
Mit is tanulnak tehát azok a gyerekek, akik oktató nélkül tanulnak? Tud erre valaki válaszolni aki az oktató nélküli síelést preferálja? Lehet beszélni itt a szülői felelősségről? Szerintem nagyon is !
Ricsi
62 élménybeszámolót írt
62
19 éve tag
2006.02.15. 09:22
Saját tapasztalat.Oktató irányításának jobban szót fogadnak, mint a szülők utasításainak.Föleg ha több gyerek van a csoportban ,hamar kialakul a versenyszellem és gyorsan tudnak fejlődni.
Péter64
123 élménybeszámolót írt
123
18 éve tag
2006.02.14. 17:10
Nekünk mindhárom gyerekünk 3-4 éves kora között tanult meg síelni. A legnagyobb néhány napot járt oktatásra, de nagyon nem szerette. A többi gyereknél már nem próbálkoztunk. A harmadik napon önállóan csúszkáltak, csak a felvonózásnál kellett segíteni. Ez azért 10-15 éve volt, az akkoriban divatos csákányos/tányéros felvonókon ekkora gyerek egyedül nem is tudott felmenni. Bár biztos vannak jó oktatók, minthogy sok gyerek tanul így, nekünk a családi oktatás jobban bejött.
veresjutka
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
2006.02.14. 15:36
Szia! A mi két gyerekünk most tanult meg múlt héten alapfokon síelni. 4 ill. 6 évesek. Tapasztalatunk: csak oktatóval érdemes, a szülő a legrosszabb tanár, még ha egyébként remek síelő is. Máshogy viselkednek a gyerekek oktatóval... Jobban megy úgy, hidd el. Jó lehetőség szerintem a Mátraszentistváni Sípark, ott remek oktatók vannak, sok gyerek, síovi. Nézd meg a honlapjukat, ott kérdezhetsz is az oktatóktól. Másik jó infoszerzési hely a Donovalyban levő Patty Ski honlapja, ahol magyar nyelven hosszas leírás van a gyerekek síoktatásáról.
falev
1 élménybeszámolót írt
1
18 éve tag
2006.01.15. 22:42
Számos írás árulkodik arról, hogy a hozzászólók többségét a síelés első élménye motíválja. Talán egyet értünk abban, hogy a belső késztetés mellett a legfontosabb az(ok) a személy(ek), aki(k)től az alapokat elsajátítjuk.
Síelni szerető apaként elérkezik az az idő, amikor kisfiúnkkal szeretnénk megszeretteni e kiválló téli sportot. Természetesen meg akarjuk kímélni a rossz pedagógiai és technikai oktatásból fakadó, tudását évekre meghatározó negatív hatásoktól. Elbizonytalanodunk, és önmagunkat nem becsapva feltesszük a kérdést: Tanítani, vagy taníttatni? Hány éves kortól, hol, hogyan, kivel, kitől?
Kedves síelni jól tudó apák és oktatók. Kíváncsi vagyok a véleményetekre, tapasztalataitokra, tanácsaitokra.

elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.