Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Kommentelés topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2012.02.28. 09:36
A https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/12-eves-kislany-meghalt-gerlitzen-sibaleset/
hírhez szombattól hétfő reggelig 154 komment érkezett. Sok-sok olvasónk nyilvánított részvétet, hiszen mindenkit megrendített a tragédia. Írtak síoktatók, szülők, testnevelőtanárok, síelők, gyerekek és felnőttek, akik ezen a pályán tanultak, vagy oktattak, a balesetben közvetve érintett szülők is hozzászóltak a cikkhez, tőlük tudtuk meg, hogy melyik iskolába járt a kislány. A kommentelők között egyre többen kezdték el keresni a felelőst, anélkül, hogy alaposabban ismerték volna a baleset körülményeit, és a gyászhoz méltatlan vita és vádaskodás indult meg a komment folyamban. Hétfő reggel a kislány osztálytársának apukája hívta fel szerkesztőségünket azzal a kéréssel, hogy szüntessük meg a kommentelést, mert a szülők úgy érzik, hogy a kommentek "szörnyűek". A kérésnek azonnal eleget tettünk és a cikk kommentelési lehetőségét felfüggesztettük.

Mindenekelőtt mi is szeretnénk kifejezni őszinte részvétünket a balesetben érintett családok felé. Bennünket, akit az információk fordításával, szerkesztésével dolgoztunk is mélyen felkavart a tragédia.
A sielok.hu a síelés szakmai portálja, ezért feladatunknak érezzük, hogy tartalmas szakmai vita alakuljon ki annak érdekében, hogy mindent megtegyünk a hasonló tragédiák elkerülése érdekében. A kommentek jó része szakmai volt, nagyon fontos kérdéseket vetett fel, és közös gondolkodást indított meg. Emiatt hasznosnak tartottuk, hogy a kommentelés nem volt letiltva. Sajnálatos, hogy néhány hozzászóló nem tartotta tiszteletben a szülők érzéseit, de hangsúlyozzuk, hogy az ide íróknak csak kisebb hányadára volt ez igaz. A cikkhez írt kommentek többsége mélyen felkavart emberi érzésekből és segítő indíttatásból született és a jószándékú javaslatokat szeretnénk majd felhasználni cikkeinkhez, melyeket a balesetvédelem témában tervezünk itt a portálon közzétenni. A legfontosabb célunk, hogy a síelés szépségét ne árnyékolják be a jövőben ilyen tragédiák, megelőzzük a megelőzhető baleseteket.

Kiemelnénk Fehér Gyula kezdeményezését, aki tenni is szeretne ezért és először a cikkhez írt kommentben, majd emailben a következő felhívást juttatta el hozzánk:

FELHÍVÁS KONFERENCIA MEGRENDEZÉSRE

"Gyermek síbalesetek megelőzésének kérdései - szervezett síoktatás keretében" címmel.

Kedves síoktatók, testnevelők, szülők, síelő barátaim!
Mint egykori síedzőt, síoktatót, síiskola vezetőt és egyben három gyermekes családapát az elmúlt időszak síbalesetei arra az elhatározásra késztetettek, hogy a gyermek síbalesetek csökkentése érdekében személyesen is aktívan tegyek, tegyünk.

Saját szervezésben április 22-én, vasárnap 10 órától kb. 17 óráig Budapesten egy egész napos konferencia kerül megrendezésre "Gyermek síbalesetek megelőzésének kérdései, szervezett síoktatás keretében" címmel a hazai síiskolák vezetői, edzői továbbá független és utazási irodáknál dolgozó síoktatók és bárki érintett részére. Azt a rengeteg tapasztalatot, tudást, mellyel a legjobb és legaktívabb magyar síoktatók rendelkeznek, feltétlenül érdemes átadni egymásnak, illetve komolyan átbeszélni ezt az egész kérdéskört.

Egy-egy előadás 10-20 perc időtartalmú lenne. Minden előadó 10.000, - Ft tiszteletdíjat kap. Kb. 10 - 15 előadással kalkulálok. A konferencia előadói vendégeim kávéra, üdítőre, szendvicsekre. A konferencián való részvétel a hallgatóság részére ingyenes, azonban előzetes bejelentkezés szükséges! A konferencia helyszíne a jelentkezők számától függ.

A sikeres szervezés érdekében kérem, hogy az előadók és a konferenciát meglátogatni szándékozók 2012. március 22-ig jelentkezzenek a feher@skioutlet.hu e-mail címen.

Kérem, hogy az írásban átadott előadások anyagai másodközlésre jogosultakká válhassanak annak érdekében, hogy az anyagot minél többen megismerhessék.

Köszönettel várom a javaslatokat a konferencia lebonyolításával kapcsolatban.
Fehér Gyula, skioutlet.hu

A konferenciával kapcsolatban nyitott fórum itt: https://sielok.hu/forum/viewtopic.php?t=15250
Előzmény: (Viri 135746)
Viri
715 élménybeszámolót írt
715
20 éve tag
2012.02.27. 18:20
Örömmel olvastam az alábbiakat a gerlitzeni baleset kapcsán:

"Kedves Olvasóink! A szülők kérésére a cikk kommentelési lehetőségét megszüntettük. Köszönjük mindenki megértését és a részvét nyilvánításokat.
Az építő jellegű kommentekből hamarosan egy cikket teszünk közzé a balesetek megelőzéséről."

Talán nem is kellett volna lehetőséget adni, és megvárni a szülők kérését!
Mindig tanul az ember, legyen ez tanulság a későbbiekre!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.