Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Esés tanítása - kell vagy nem? topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
fezso6
139 élménybeszámolót írt
139
15 éve tag
2012.02.28. 21:38
"Aki meg olyan oktatónál tanult síelni, aki esést tanított neki, az meneküljön jó messzire, mert nem esni, hanem megállni kell megtanulni.
Akinek nincs türelme kivárni a biztos "tudást", az ne kezdjen el ezzel a sporttal foglalkozni.
A síelésben esést NEM tanítunk!!!!!!!!!! Ez baromság. "
Szerintem is .fezso
Előzmény: (mitro 135791)
mitro
1153 élménybeszámolót írt
1153
16 éve tag
2012.02.27. 20:06
Igen, síelni kell megtanítani az embereket ÉS a sebességszabályozás különböző technikáira. Hozzáteszem, hogy az én sítanulásom nem ma volt, ráadásul az "oktatónk", (pont Kati néni, a tesitanár) közel sem olyan felkészült volt, mint a mai nagymotorosok. Annak ellenére ez a "technika" akkor egy bizonyos magabiztonságot adott, nem kellett félenm attól, mi lesz, ha elesek???...hiszen tudtam esni. Az, hogy ez jó módszer vagy nem, fogalmam sincs.
Előzmény: (Joci 135775)
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
2012.02.27. 19:25
Az esés tanítása a síelés különböző fázisaiban jobb lenne. Aki még lécen sem állt azt mire tanítjuk? Álló helyzetben történő eldőlésre? A megsíelt sítechnikához alkalmazkodó esési pozíciókat már eredményesebbnek látom. De mi a helyzet azzal aki ösztönszerűen az esés ellen küzd? Hiszen az ember alapvetően legelőször a kialakult szituációban menteni próbál és nem elesni. Mert ugye egyetlen esést sem lehet veszélytelenek kikiáltani. Minden esésben ott a sérülés veszélye. És hogy tanítják meg valakinek is hogy mi az a helyzet amikor jobb elesni és mi az amit illene még menteni?
Na és mi a helyzet egy pánik esetén? Pánik hangulatban senki sem fog megfontoltan cselekedni. Mondhatni abszolút nem ura a kialakult helyzetnek.Arra az esetre mit tanítsanak?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.