Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Les Sybelles topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
mushroom
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
2013.02.10. 15:51
Sziasztok !
Sajnos tényleg ez a helyzet St.Sorlinban.
A szállásunk nekünk is a Madame Vacances Les Fermes-ben volt. Nem volt nagy, 5 embernek 35nm, de ezt tudtuk az már az elején, a foglaláskor.
Az volt csak furcsa, hogy két busznyi magyart nem tudtak egymás melletti apartmanokba elhelyezni, hanem az A-L apartmanházakban szétszórva kaptunk helyet. A szomszédaink belga fiatalok voltak, síléctartó híján a folyosón olvadtak le a sílécek és snowboardok, ők pedig ott dohányoztak, ittak és ordítoztak hajnal 3-ig.
Nagyon kényelmetlen volt a szállás elfoglalása is. Először a nagy buszból át kellett pakolni mindent a síbuszra (persze jó 100m-re álltak meg egymástól), aztán a falu végén a buszfordulónál mindent ki az útra és vártuk a nem túl hozzáértő szervezőnket a kulcsokkal. Egy kulcsot kaptunk öten !
Ezután fel a szállásra, ahol szerencsére az első emeleten voltunk, így fel tudtuk adogatni a síléceket az erkélyre, mert zárható síléctartó szekrényünk nem volt. Aki magasabban lévő emeleten kapott helyet, az cipelhette a lépcsőházban fel a lécet.
Az apartman tisztasága szörnyű volt, nem is tudom, hogy vehették át előttünk a gondnokok. Takarítással kellett kezdenünk a beköltözést. A bolt az apartmanházaktól nincs messze, bagett 1 eurótól, a többi ár kicsit magasabb, mint a városban, de ez érthető. Reggel 8-tól nyit, ebéd körül bezár, de délután megint nyitva van.
A sípályák nem rosszak, jól jelöltek, aránylag jól kezeltek, csak a falu felett lévő hegyen lévők kicsit tagoltak, nincs egy egybefüggő nagy pálya le a faluig, hanem több kicsi, síútakkal összekötve.
Aki jót akar síelni, az csússzon át La Toussuir-ba, nem bánja meg ! A fenti pályákon kevesen vannak és jól kezeltek a pályák.
Hazafelé már előre féltünk a buszos úttól, nem véletlenül. Reggel 8 körül átvették a szállást, ezután hóesésben 1 órát vártunk a síbuszra, megint felpakolás és lepakolás, majd átpakolás a nagy buszra. Másnap 10 óra körül értünk haza, 26 óra utazás és álldogálás után....
Azt javaslom annak, aki ide készül, hogy csak olyan járművel utazzon ide, amit felengednek a szállásig, valamint messze kerülje a Les Fermest, hacsak nem bulizásra vágyó fiatal. Nagyon sok múlik a szervezésen, alaposan át kell gondolni mindent és érdeklődni az utazási irodánál.
Ami szép emlék, az a síelés és a táj, a többit remélem hamar elfelejtjük !
Jó havat, jó csúszást !
Előzmény: (zyzz 153576)
Nando
95 élménybeszámolót írt
95
17 éve tag
2013.02.04. 13:47
Na, akkor egy helyen szálltunk meg :)
Mi az "A" épületben voltunk szerencsére. Tök jó kilátás volt az utcára és a szemközti hegyekre.
Előzmény: (zyzz 153576)
zyzz
4 élménybeszámolót írt
4
11 éve tag
2013.02.04. 12:43
Rövid összefoglaló az utókornak a síelésünkről.

Falu: St Sorlin d'Arves, kis hosszúkás (télen)zsákfalu, néhány érdekes ház + templom a falu közepén, turistabusszal csak a falu közepéig, onnan síbusszal lehet feljebb menni

Szállás: les Fermes (Madame Vacances), apartmanházak a falu felső végében, saját wellness részleggel, boltok/éttermek helyben. Átlagos francia méretű apartmanok, szokásos felszereltség (volt minden, reszelőt kivéve)
Gyakran szerveznek ide holland/belga bulisítábort,mi is kifogtunk egyet --> szerencsésebbek másik házban kaptak szállást, a pechesek reggelig tartó hangzavart élvezhettek, szeméttel és hányással a folyosókon. Sajnos a recepció nem volt képes kézben tartani az eseményeket, rendőrt is kellett hívni a végén. Aki ide jön síelni, ajánlott első este beköltözés előtt lecsekkolni a szomszédokat, recepción a készlet erejéig lehet kérni szobacserét. Kocsival ne parkolj az erkélyek alá, a kidobált üvegek nem tesznek jót, több kocsit is lezúztak így.

Egyébként a szállás jó helyen van, reggel 2 perc séta után lehet felcsatolni, hazafelé házig lehet csúszni.
Internet sajnos csak a recepció épületében van 9-12 és 16-20h között, és tetü lassú. Wellness jó hogy van, de korlátok közé szorítják: csak 9-12 és 16-19h, szerdán zárva, a jacuzzi néha hideg, medence úszásra is használható méretű, a 2 szaunában sokan elférnek.

Pályák: változatos, rengeteg pályán kívüli lehetőség, legjobb St.Sorlin felsőbb részei és Tuissuire Tete de Bellard és Grand Truc közötti pályái , de a többit is érdemes kipróbálni (pl. Colomban fenyőerdők közötti "tarchan" nevű hosszú pályája).
Legszebb kilátás a St Sorlini völgyre a Corbier csúcsról van, mindenkinek ajánlott jó időben felkeresni.
Colomban alja - St.Sorlin távra érdemes 1 órát szánni (16:30-ig működik a 16os felvonó az átkötésnél).

Bulik: minden nap hajnal 2-ig a Yetiben (nincs belépő). Többnyire monoton tüc-tüc, de ez ízlés kérdése. A Yeti az "L" épület aljában van, szállás szempontjából érdemes lehet elkerülni.
A "D" épület csatornájával vmi gond lehetett, mert heveny szarszag terjengett egész héten a lépcsőház környékén. Többi épület okésnak tűnt.

Időjárás/hóhelyzet: hóesés/szélvihar/szikrázó napsütés/eső felváltva. Melegebb időben a 2000 alatti pályákon kásásodott a hó. Pont elutazásunkkor esett le egy újabb nagy adag hó, tehát nem lehet panaszkodni hóhiányra.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.