Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a 3 völgy: Val Thorens, Les Menuires, Meribel, Courchevel topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Békássy Szabolcs
120 élménybeszámolót írt
120
19 éve tag
2013.12.30. 18:04
Véleményem szerint nem éri meg a rövidítés, nem hegyi szakasz ugyan a levágás, de falvak és városok övezte főútvonal. 1300 km után én úgy vagyok vele, hogy inkább haladok tovább az autópályán Moutiersig kényelmesen, utána még lesz úgy is egy kb. 20 km-es szerpentin. 50 km a különbség, idő és kényelem tekintetében mi a hosszabb vonalat szoktuk választani.
Bérlet árak tekintetében itt mindent megtalálsz:

http://en.lesmenuires.com/wp-content/uploads/sites/2/2013/11/lesmeilleuresoffresdeforfaitsdeski.pdf

az idei év egyik újdonsága a 3 Völgyben, hogy bevezették a duo illetve tribu bérleteket(2 vagy 3 személy legalább 6 napra együtt ugyanolyan bérletet vásárol) melyekkel további kedvezmények érhetők el. Alapesetben a 3 Völgy bérlet és a Belleville bérlet között 14 euró a különbség 6 napot alapul véve. 14 euró plusszért én a helyetekben megvenném a 3 Völgy bérletet, hiszen így át tudtok kirándulni Meribelbe vagy Courchevelbe, melyek szintén fantasztikus helyek. A Saluire csúcs két oldaláról(Courchevelbe és Meribelbe) vezető piros pályák igazi élményt nyújtanak.
mikor mentek?

üdvözlettel: Szabolcs
Előzmény: (fenyvesi 165264)
fenyvesi
11 élménybeszámolót írt
11
15 éve tag
2013.12.28. 11:18
Kedves Szabolcs!

Köszönöm a részletes válazod.
Ha már ilyen terepismerettel rendelkezel, lenne még 1-2 kérdésem.
Az első, hogy Annecy-től érdemes lenne-e Faverges-Ugine-Albertville fele rövidíteni, azaz nem az autópályán menni? Térképen rövidítésnek tünik, de persz ott nem látszik, hogy hegyi út-e vagy sem.
A másik kérdés a bérletekkel kapcsolatos. Én a Belleville Valley-i pályarendszerre szóló bérletet nem találom sehol.
Ajánélanak külön Les Menuires bérletet vagy a teljes 3 Völgyet. Tudnál egy linket küldeni, az össze bérlet opcióval?
Kösz
Fenyvesi
Békássy Szabolcs
120 élménybeszámolót írt
120
19 éve tag
2013.12.27. 08:55
Kedves Fenyvesi!

Svájc felé haladva komoly akadályra nem kell számítani. Tapasztalatom szerint a svájci autópályák egy kicsit zsúfoltabbak, illetve kisebb torlódásra lehet számítani Bregenzt követő alagútnál az osztrák-svájci határon(itt lehet megvenni a svájci pályamatricát is) Franciaországban Genftől Moutiers-ig akadálymentesen lehet haladni az autópályán. Moutiers-től egy kb. 20 km-es szerpentin szintén jól járható Saint Martin-ig. Saint Martin remek választás, könnyen elérhető Meribel, Les Menuires és nincs túl távol Val Thorens sem. VISZONT Val Thorens bérlet nem elegendő, hiszen Saint Martin Les Menuires-vel van egy csomagban bérlet szempontjából. Az első opció tehát Les Menuires-St.Martin, a következő a Belleville Valley(ebben benne van már Val Thorens is), a komplett pedig a 3 Völgy bérlet. Amennyiben St. Martin-ban szálltok meg, én ez utóbbit választanám, hiszen Meribel egy karnyújtásnyira fekszik, s fantasztikus pályái, fenyveserdei megérnek egy misét....A St. Martinba levezető hosszú kék, mely elindul a 2700 m magas Roc de 3 Marches-ről s egész 1400 m-ig vezet a faluig szenzációs, nekem személy szerint az egyik kedvencem az egész 3 Völgyben. Visszatérve a Val Thorens-be jutás kérdésére: egyetlen felvonózással nem lehet Val Thorensbe jutni. Fel kell menjetek a St. Martin 1 és 2 felvonókkal. Innen több lehetőség van:
1, 3 völgy bérlet esetén átcsúszni a Granges felvonóhoz, majd a R.de. 3 Marches csúcsáról a meribeli Cote Brune felvonóhoz, mely felvisz a Col de la Chambre-ra(2850), onnan pedig már széles kék és piros pályák vezetnek Val Thorensbe
2, Belleville Valley bérlet esetén átcsúszni Les Menuiresbe és onnan a Menuires és Mont de la Chambre felvonókkal felmenni a Col de la Chambre-ra, ahonnan az előbb említett úton lehet lejutni VT-be.

A visszajutás már sokkal egyszerűbb hiszen a Col de la Chambre-ról csak egy felvonó használatával(Becca vagy Roc de 3 Marches) kell visszajutni a R. de 3 Marches-re ahonnan a korábban említett hosszú kék visz vissza a faluba :)
Előzmény: (fenyvesi 165184)
fenyvesi
11 élménybeszámolót írt
11
15 éve tag
2013.12.26. 23:44
Helló!
Januárban megyünk 3 völgybe mikrobusszal. Svájcon keresztül akarunk menni, tehát északról, Annecy felől akarjuk megközeliteni a sirégiót. Tud valaki valami tanácsot adni? hogy merre nem érdemes menni? hol ütkötzhetünk valamilyen akadályba? esetleg valami lezárt hágóra számithatunk-e amin nem lehet átkelni abból az irányból?
A szállásunk Saint Martinban van foglalva. Onnan mennyire van messze az első Val Thorensi-i felvonó? Lehet megelégednék csak a Thorensi rendszerre szóló bérlettel, ha nem túl macerás a minden reggeli utazás.
Előre is kösz a válaszokat.
Fenyő
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.