Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Bánkút topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
dannydog
32 élménybeszámolót írt
32
13 éve tag
2014.01.19. 16:32
Van, nem is kevés!
Én itt lakom a Bükkben, elég tisztán látom mit művelnek az ú.n. "természetvédők". Itt csak rigócsőszöknek nevezik őket, és közutálatnak örvendenek.
És itt nem is az Erdészet a hunyó, hanem a Bükki Nemzeti Parknak nevezett hozzá nem értő banda! (Az új igazgatójuk egy kecskeméti JOGÁSZ!!!)
Ezek az ingyenélők, akik az állam pénzén terepjáróval járják a Bükköt, de ha nincs nála GPS, akkor el is tévedne a szerencsétlen. Ők azok, akik ha tehetnék körbe kerítenék az erdőt, nehogy véletlenül bárki is bemenjen az erdőbe!
Akik a környéken élő fakitermeléssel foglalkozó sok ember életét lehetetlenítik el azzal, hogy fél évre leállították a munkát az Nemzeti Park területén!!
Akik miatt az erdőben lévő száraz, kidűlt fákat nem lehet kivágni, (mint ahogy tették nagyapáink, hogy egészséges maradjon az erdő) és hála a "szakértelmüknek" a Bükk fenyvesei halálra vannak ítélve, mert megállíthatatlanul száradnak ki. Az erdészet szerint 4-5 év, és az összes fenyvest kiirtják emiatt.
Persze a vadászatot nem korlátozzák, mert a természetvédők nagy része vadász. A bogarakat védeni kell, de a vadállományt hagyják levadászni. Gyakorlatilag az egész Bükk ki van adva újgazdag vadászoknak, akik azt csinálnak amit akarnak. Meg is látszik ténykedésük a vadállományon (már ami maradt...)
És még sorolhatnám...
Egy idézettel fejezném be egy idős ember szájából hallottam, aki az életét ez erdőben töltötte el: "Ennyi kárt még soha senki nem okozott a Bükk-nek mint a Bükki Nemzeti Park".
Előzmény: (hael 167330)
hael
74 élménybeszámolót írt
74
19 éve tag
2014.01.19. 14:42
A Mi pályánk lenne,ha lenne!
Előzmény: (hael 167330)
hael
74 élménybeszámolót írt
74
19 éve tag
2014.01.19. 13:15
sielok.hu/rovat/simania/cikk/bankut Ebben is van egy kicsi igazság!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.