Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Arnoldstein topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
szendre
1058 élménybeszámolót írt
1058
17 éve tag
2014.02.23. 22:20
Ok. Értem! Amúgy fent van a síovi, köteles felvonóval. Piciknek remek, és nagyon jó magyar oktatókkal, ráadásul ingyenes. Ok. Én otthon vittem (és máig viszem)oktatásra a törpéimet és csak azután kerültek oda, tehát az első lépéseken már túl voltak. De sokakat ismerek akik itt tapasztaltatták meg a gyerekeikkel először a síelést.
Az viszont tény, hogy minden évben rengeteg gyereket (ezalatt a 6 évnél idősebbeket értem) hoznak ide. (buszparkoló mindig tele) és oktatás szempontjából ez a hely szerintem zseniális. Az a hatalmas "libalegelő" lent nagyon hasznos. Szerintem akik becsatlakoznak fentről azoknak van elég helyük, mivel baromi széles. A tanulópálya azért arrébb van. Jó, lehet keveredés, de veszélyesnek nem mondanám. Aki fentről jön, annak mondjuk tudnia kell, hogy lent tanulók vannak. Én ott még balesetet nem láttam.
A fenti nagyobb "fokozatok" meg szerintem jó átmenetet képeznek a libalegelő után. Csákányoson meg megtanulni felvonózni csak csákányospon lehet. Mivel az is egy tanuló pálya, a kiesés viszonylag normálisnak számít szerintem.
De abban egyetértünk, hogy mindenkinek mások a meglátásai, igényei, elvárásai...stb.
Köszi, most már értelek.
Előzmény: (TamasE 170408)
TamasE
6 élménybeszámolót írt
6
11 éve tag
2014.02.23. 21:51
Zauberteppich (varázsszőnyeg, gumi mozgójárda), ami segít az első liftezés előtti egyensúlymegőrzés kialakulásában, persze most 3-6 évesekről beszélek, Babylift, ami "kiesés" nélkül segít a felvonózás első lépéseinek elsajátításában, mivel tulajdonképpen egy kötél, rajta csomókkal...stb... Aztán a síiskolák elkerített tanulópályái, ahol biztonsággal tanulnak a kicsik. Arnoldstein aljában, ha jól emlékszem egy tárcsás lift van (komolyabb pályán ilyenek már nem üzemelnek), ahonnan a gyerekek lecsúszhatnak a parkoló feletti hüttéig, miközben a becsatlakozó piros pályáról hatvannal rontanak le "profi" honfitársaink, hetvennel meg a többiek... Volt részem benne, én is a tárcsáson vontattam magam először. De ezek csak a saját elgondolásaimmal szemben álló tények. Fent a hegyen gyakori a "gomba" teraszán söröző "szülők" nyugatra, az üvegfalon keresztülnéző vigyázó tekintetétől védett csákányosokban vergődő és kihulló gyerekek látványa... igaz, hogy jól belátható az a lejtő, de én mégsem hagynám magukra a gyerekeket ennyire - de ez is szubjektív.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.