Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 2, rendezés:
Előzmény és válaszok a Síszimulátor topikból
Üzenet szövege
Feladó:  minerelFérfi
Dátum: 2016.01.13. 22:23
(Üzenetazonosító: 186094)
minerel Hozzászólások: 3585
Regisztrált: 2006.11.02.
2 síterepet értékelt

Viszont a nagy élszöget nem szereti mert ha rendesen "élre" teszed a gép leold és esel.
Előzmény: (Joci 186092)
Feladó:  JociFérfiKezdő síelő
Dátum: 2016.01.13. 22:02
(Üzenetazonosító: 186092)
Joci Hozzászólások: 461
Regisztrált: 2006.08.25.
22 síterepet értékelt

Mivel még friss az élmény, így én is megosztanám első tapasztalataimat sí szimulátor ügyben.
Az első benyomásom az volt, ennek aztán semmi köze nem lesz a síeléshez. Teljesen más érzés. Nem olyan, mint ha sílécen állnék. Túl hirtelen reakciók a géptől. Pici mozdulatokra is rendkívül érzékenyen azonnal reagált. Egyáltalán nem az jött le, hogy imitálni tudná a síelés élményét.
Aztán persze néhány perc után már sikerült annyira megismerni a gépet, hogy már élvezetesen tudjam használni. Elkezdtek jönni azok az érzések, amik síeléskor is. A kanyarról kanyarra fellépő erőhatások. És innentől már nem volt bennem kétség. Nemcsak hogy visszaadja, hanem meg is tudja ismertetni a használóval azokat az erőhatásokat is, amiket még nem volt alkalma megérezni síelés közben.
Amit hátrányként megemlíthetnék talán az, hogy érzésem szerint nem büntet a gép a hibás használatért úgy, mint egy síléc. Vagyis sokkal többet megenged. A jó hír, hogy ott áll az éles szemű tréner, aki szól a hibákról és ezzel tulajdonképpen orvosoltuk is a jelenséget. Sőt egyben könnyebbséget jelen arra nézve, hogy nem csak vérbeli profik használhatják.
Pozitív élménye talán a gép sterilitásából adódik. Itt a páciens hamar megérezheti azt, amit mondanak neki. A havon hiába rágja az oktató a tanuló szájába, mégsem tudja, vagy meri végrehajtani esetleges félelmei miatt. Itt egyszerűen nem lehet hibázni. Élszöget adsz, és máris visszatol. Újabb élszög és rögtön jön a válasz. Minél határozottabb az élszög (billentés) annál gyorsabb, erősebb reagálás jön a gépről. Egyszerűen érzed, hogy semmi váratlan, rossz nem történhet. Egy pillanat alatt tudod fokozni, vagy elvenni a tempót. Egyszóval amit még nem tudsz, vagy nem mertél kipróbálni a sípályán, azt a szimulátoron bátran megteheted.
Valós időben láthatod magad a tükörben, ezáltal könnyedén beleavatkozhatsz a mozgás megváltoztatásába. Videó elemzés nem tud ilyen hatékony lenni, mert utólag történik az elemzés és mikor újra síeled a szituációt, nem látod magad mozgás közben.
Összegezve. A félórás gyakorlás részemről pozitívan telt. A vártnál nagyobb élménnyel és persze kifáradással. Nemcsak a hibák javítására alkalmas, hanem jó kondit is adhat a síeléshez. Szóval hasznosnak éreztem. Én úgy döntöttem lesz még folytatása.Engem megfertőzött!

laponként: összesen 2, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »