Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Snowboard tanuláshoz szükséges dolgok topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Fetzer Robi
146 élménybeszámolót írt
146
13 éve tag
2016.11.22. 22:11
Mi Visegrádon szinte csak kezdőkkel találkozunk, van némi rálátásunk:

Ha oktató keze alatt tanul, sokkal kevesebbet fog esni, mintha magától nekiesne a hegynek. Az oktató lépésről lépésre halad, a lányod fokozatosan fogja megszerezni a deszkabiztonságot, az elején nem lesz olyan sebessége, amiből gondot jelent az esés, veszélyes pályaszituációkba is sokkal kisebb valószínűséggel fog keveredni (egy megfelelő oktató figyel erre is), így a tanulás alatt nem kell túlzásba vinni a protektorokat. Azt feltételezem, sisakja van, azon kívül, ha belefér, akkor én max. a protektoros kesztyűt ajánlanám, a többi ráér. Ha már jól megy neki (síelős tudással gyorsan fog tanulni, szintén tapasztalat*), vehettek majd hátprotektort (én nagyon szeretem), esetleg protektoros nadrágot, ami a farokcsontot védi (ilyet meg csak nagyon szeretnék :-) ), a többit (térd, könyök, egész testes protektorkabát) nem szoktam feltétlen ajánlani.

Ruházat: amiben síel, jó lesz egy darabig, aztán úgyis esélyes, hogy ha megszereti a snowboardot is, beszippantja a szubkultúra. :-)

*Az a tapasztalatom, hogy a síelős háttérrel érkező, sportos, jó koordinációjú, jó állóképességű gyerekek 6-8 óra alatt eljutnak addig, hogy egy kék pályán biztonsággal le tudnak jönni összefűzött, driftes kanyarokkal. Onnan persze még sok gyakorlás van hátra, de az alapokhoz ez elég.

Robi
Peter Szekely
360 élménybeszámolót írt
360
9 éve tag
2016.11.22. 08:07
Nagyon hasznosak ezek a tanácsok, köszi mindenkinek. Gondolkozunk az itthoni, műanyagpályás előképzésen. December 17-én lesz a síutunk, addig még van idő egy kis gyakorlásra.

A felszerelés tekintetében örülök, hogy a meglévő ruházat oké. A protektoros kesztyűt meg a fenékvédőt megvesszük. A többit (board, bakancs) béreljük majd valszeg.

Amikor sielni tanultak, nem volt itthoni műanyagpályás előtanulás, hanem a kétszer egy hetes sielések során voltak beiratva sisuliba napi kettő órára, magántanárral. Igy gyorsan megtanultak, arra gondoltam hogy ez most is működne a snowboard tanulással.

Szivesen veszem a további jótanácsokat is, köszi mindenkinek.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.