Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Dobogókő topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2019.01.06. 10:01
A Rám-szakadékot már így is szétcseszték a francnak se hiányozna oda még egy kabinos lift.
Előzmény: (Kis Kovi 203068)
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2019.01.05. 20:51
Lesz itt valami fejlesztés (pld-ul hóágyúzás), mivel az elmúlt évtizedet tekintve gyakorlatilag itt alig van síelési lehetőség. A klímaváltozás miatt egyre enyhébbek a telek, illetve a csapadék eloszlás is nagyon egyenlőtlen vagy ha van is csapadék, az már a tél ellenére sem mindig hó. Sajnos hóágyúk nélkül valószínűleg ez a sízési lehetőség is megszűnik.
Esetleg egy szélerőmű/szivattyús energiatározó környékbeli telepítésével lehetne kombinálni a működtetést, ami persze nem csak a pálya kiszolgálására lenne megfelelő energiaforrás.

Feltételezem - ha csak a beruházási oldalát nézem a dolgoknak - ezen a helyszínen a környéken lévő nagy keresletre (szerintem min. 100 ezer potenciális síelő, illetve több százezer szabadidős érdeklődő 20 km-en belül) tekintettel könnyen meg tudna térülni egy fejlesztés. Az sem lenne szerintem halott ötlet, ha a hatalmas - az év szinte minden szakaszában jelentkező - gépjármű forgalmat nem engednék fel a hegyre, "megfognák" a hegy lábánál lévő parkolókban és onnan egy kabinos felvonóval vagy busszal (és persze aki bírja gyalogosan) Dömös vagy Pilisszentkereszt felől lehetne megközelíteni a helyszínt. Dömös felől a Dunakanyar panoráma miatt amúgy is bőven lenne érdeklődés egy ilyen turisztikai atrakcióra (mondjuk középállomással a Rám szakadék ki/beszálló pontja környékén).
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.