Előzmény és válaszok a Snowboard bakancs kérdés topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
Falcon888
48 élménybeszámolót írt
48
13 éve tag
3 éve
igen az egyiket nyomta jobban. arra már nem emlékszem hogy a hosszúság miatt vagy mert az kapott nagyobb terhelést.
a jelenségre azért figyelni kell mert könnyen előjöhet. Krisz is szenvedett miatta bár ő úgy áll mit Te
Előzmény: (golo 206290)
golo
958 élménybeszámolót írt
958
13 éve tag
3 éve
Nem az volt a gond, hogy csak az egyik lábadat nyomta, mert nem teljesen egyformák? Mintha ezt mondtad volna.
Előzmény: (Falcon888 206287)
Falcon888
48 élménybeszámolót írt
48
13 éve tag
3 éve
Figyelned kell arra is hogy hogyan állsz a deszkán. Ha kacsában akkor nem biztos hogy Golo tippje neked jó lesz mert Ő mindkét lábbal előre felé áll. Igy többet megy talpon mint pl én aki kacsában vagyon és többet megyek hátsó élen. Ilyenkor kicsit előrébb csúszik a lábam és az előző bakancsom nyomta a lábújamat. Ez tönkretette a napomat. (pedig a legdrágább bakancsot vettem). Nekem 25cm-es a sportcipőm amibe pont végigér a lábam de a 25cm-es baki nem jött be. Kellett a fél számmal nagyobb.

Alap hogy lábramelegítős legyen a baki. Ezt már nagyrészt tudják a bakik. Én otthon beleteszem a hajszárítót és 10 percig melegítem, közben a lábújamra ragaszok papírzsepit toldásként és belelépek a bakiba. 10 perc alatt kihül és felveszi a lábformát. Így sokkal kényelmesebb lesz és eltünnek a nyomáspontok.

A tapasztalatom hogy a BOA kilazul és utána kell húzni. A fűzös nem lazul ki egész nap se.
Előzmény: (golo 206284)
h i r d e t é s
golo
958 élménybeszámolót írt
958
13 éve tag
3 éve
A jó bakancsot megtalálni a legnehezebb. Mivel még nincs tapasztalatod, ezért nem is tudhatod, hogy mit akarsz. Ezért először tanulj a témáról! Olvasgasd például ezt a fórumot, nézegess snowboardos oldalakat, olvass teszteket! Böngészgesd a webshopokat, hogy lásd milyen a kínálat, és tudd egymáshoz viszonyítani az árakat. Csak azután menj el egy üzletbe, miután képben vagy arról, hogy milyet is szeretnél.

Pontosan, mm-re mérd le lábadat! Egyforma a kettő? Ha igen, akkor nyert ügyed van. Kerekítsd lefelé, mert 2-3 mm-t tágulni fog a baki. Tehát újonnan felpróbálva kicsinek kell érezni, de ne nyomjon 1 pontban sehol, hanem mindenhol egyenletesen. Ha álló helyzetben hozzáér a lábujjad, de rogyasztott térdekkel, ahogy a deszkán fogsz állni, már nem, akkor jó lesz. Nem baj, ha az első pár nap szorít, ne aggódj, be fog járódni! Én már csak webshopból vásárolok, és ezzel "A mínusz fél szám" módszerrel még mindig sikerült.

Fűzési rendszer: A legjobb a hagyományos fűzős, lehetőleg 2 szekciós (azaz alul-felül külön állíthatod). Lehet boa is, ami kényelmesebb, gyorsabb felvenni, de elromolhat. Amilyet semmiképpen ne vegyél, az a gyorsfűzős, mert a műanyag alkatrészek hamar elkopnak, ettől kilazul, és nem tart. Fontos! A belső résznek is külön fűzője legyen, olyan, ami hátul a saroknál a külsőhöz van rögzítve, ezért a sarkadat hátrahúzza. (Ha nem tudod mi ez, görgess vissza ebben a topicban!) Arra is ügyelj, hogy a sarkad semmiképpen sem mozoghat fel-le!

A talp legyen minél alacsonyabb és puha gumiból készüljön.

Ha majd mész vásárolni, a kötésedet is vidd magaddal, hogy összepróbáld a bakival. Ha nem passzol és mocorog, akkor a kötés kikoptatja és ki fog lyukadni.

Ja, és inkább keményebb legyen a baki, mint puha, mert a használattól puhulni fog.
Előzmény: (csabi826 206282)
csabi826
5 élménybeszámolót írt
5
3 éve tag
3 éve
Sziasztok,
Keskeny, vékony lábra való, közepes keménységű snowboard bakancsra szeretnék kérni tippeket. Van valakinek ilyen témában pozitív tapasztalata? Kb. 50-60 ezer Ft körül szeretnék egyet, ami jól tartja a 265-270 es keskeny, nem torkos lábamat. :)
Márkára nincs megkötésem, kb 4-5 szezont jó lenne, ha kibírna, illetve nekem a boa szimpatikus, de egyáltalán nem ragaszkodom ahhoz sem, a lényeg, hogy fogja a lábam.
Köszi, ha valakinek van tippje.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.