Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Milyen telünk lesz? topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
TZoli
1158 élménybeszámolót írt
1158
20 éve tag
2023.01.06. 12:15
A sítúrázáshoz is egyre messzebb, egyre magasabbra kell menni.
A minap hangzott el, hogy itt a Kárpát medencében még inkább meg fogjuk érezni a klimaváltozást. Már az elkövetkező 10 évben lesznek olyan egymást követő évek, hogy nemcsak hóesés nem lesz, hanem fagyok se. Hogy ez kinek negatív és kinek pozitiv, az viszonyulás kérdése. Az biztos, hogy ha nem lesz hó, akkor sítúrázás sem. Sípályát még csak csinálnak, mert azt megfizeti a vendég, de kitiltják róla a túrázókat. Az egynapos is sok helyen már relatíve olyan drága, hogy azt sem éri meg. Példa rá a Salamander sícentrum. Itt van nekünk a legközelebb, de a karácsonyi időszakban szállás nélkül több mint 60 Euro volt az 1 km-es pályára a napi síbérlet. Hogy ne zavard a szállóvendégek szórakozását.
Marad Normafán a sífutás. Már ameddig lehet. Mert mire odajutok, hogy de jó lenne kipróbálni, már csak a sár marad.
Így leszünk mi, mint Portugália. Ott legjobban a februárt utálják. Mert minden olyan mint itt most. Szutykos, esős, sötét s még ilyenkor a tengerben sem lehet fürdeni.
Előzmény: (bitera 217073)
bouquetk
386 élménybeszámolót írt
386
12 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2023.01.06. 11:36
A jelmondatod nagyon ismerős. Volt anno egy csapat -kuloár.hu - náluk is ez szerepelt.
Előzmény: (bitera 217073)
bitera
27 élménybeszámolót írt
27
14 éve tag
2023.01.06. 10:54
Meg kell erteni es el kell fogadni, hogy ez a vonat mar elment. En mar csak mosolygok azon, hogy meg mindig megjelennek olyan cikkek, ertekezesek, hogy ha meg most/2025-ig/holnaputanig drasztikusan csökkentjük az emissziot, akkor meg tarthato lehet a 1,5°C es csak meglehetösen rossz lesz, nem nagyon rossz. Ebredjünk mar fel, ennek semmi realitasa sincsen! Es nem csak azert, mert a politikusok 4-5 eves ciklusokban, az ipari lobbi meg csak a profitban erdekelt, hanem azert is, mert a Föld nevezetü komplex rendszer valtozatalan környezeti feltetelek mellett nem tud 8-9-10 milliard embert eltartani. A következmenyeket ismerjük, söt mar most is szenvedjük es egyre jobban szivni fogunk velük. Ami a sizest illeti, ahogy mar masik is irtak, nem fog egyik evröl a masikra megszünni, de megfordult a rend es egyertelmüen halad visszafele oda, ahonnet kiindult: a kivaltsagosok luxussportja iranyaba. Persze meg igy is sokan fognak a sizesre költeni, de a többseg az emelkedö arak miatt egyre inkabb vissza fog vonulni, föleg ha mar az eves szabadsagoknal a bizonytalan hohelyzet, vagy a tuti (forro) nyari tengerparti vakacio között kell majd dönteni. En mar elengedtem ezt a sztorit. Fel napos jegy 1 felnöttnek, 2 gyereknek 130 Euroert, lezart palyakkal, tömeggel, vizes hoval? Kösz, de nem. Reszemröl maradok a siturazasnal: nincs ticket, nincs tömeg, mindig talalni biztonsagos terepet megfelelö hoval (ok, most eppen nem), raadasul az egesz egy olyan foku szabadsagerzessel es endorfinfröccsel parosul, amit a legjobb siterep sem tud megadni...
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.