Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Jahodna topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
dredd
24 élménybeszámolót írt
24
17 éve tag
2010.01.24. 14:02
Hy!

Nem sok hó volt a pályán kivül!

üdv. Dredd
Előzmény: (lpusztai 81500)
lpusztai
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
2010.01.24. 12:17
Van ott állítólag 17 km sífutó pálya. Lehet azon most elég hó? Használta már valaki?
Előzmény: (dredd 81425)
dredd
24 élménybeszámolót írt
24
17 éve tag
2010.01.23. 21:29
Hy!

Jan. 22-én, pénteken délután fogtuk magunkat és útnak eredtünk, meg sem álltunk Jahodnáig! Megvettük a jegyet, ami 16+3 (3 euró kártyakaució) euró volt, majd felcsatoltuk a léceket és már is csúsztunk a csákányos felvonóhoz. Több hóágyú is ment, de mivel fújt a szél, így a havat széthordta a pályán. Nagyon jó volt a pálya, bár egy részen kissé jeges és darabos volt a hó, de átcsúsztunk rajta és kész. Később ez is helyreállt, mivel a többi hóágyút is beüzemelték! Klasszul ki volt világítva a pálya, jól lehetett látni mindent. Kezdőknek és haladóknak is csak ajánlani tudom a helyet. Jól lehet gyakorolni és a belépő ára is tűrhető.

17h-tól 21-h-ig van esti síelés. -7C volt, kissé fújt a jeges szél, így még hidegebbnek tűnt. Zárás után indultunk haza feltöltődve energiával és boldogsággal, ám hamar legörbült a szánk, ugyanis jött utánunk egy szlovák rendőrautó, ami le is állított minket, méghozzá egy buszmegállóban. Mivel szlovákok voltak és rendőrök, így az anyanyelvükön kívül más nyelven nem beszéltek, de azért megkérdezték tőlünk, hogy németül vagy angolul tudunk-e. Én rábólintottam, hogy angolul talán dűlőre jutunk, de mit sem értem vele, hiszen ők ugyanúgy szlovákul nyomták a dumát, hogy bizony nem álltunk meg egy stop táblánál. Kézzel-lábbal mutogatott és lerajzolta a koszos ablakra, hogy melyik kereszteződésnél volt a tábla. Rájöttünk, hogy valóban nem álltunk meg, de sehol sem jött autó, hiszen este 10 óra volt és lassan mentünk (kb: 5km/h sebességgel), szétnéztünk minden irányba. Ma napig nem tudjuk, hol állt a rendőrautó, hiszen mi senkit nem láttunk. Na, mindegy igazuk van, tényleg mi voltunk a hibásak! Elkérték a személyit, a jogsit és közölték, hogy 100 eurót fizessünk ki. Nem akartuk, hiszen ez még Magyarországon is sok lenne...Mivel ők sem értették, amit mi mondunk és mi sem, amit ők, így felhívtak valakit, akivel magyarul beszélhettünk. Közölte, hogy valóban 100 euró a büntetés. Ezt végül is sikerült lealkudni 16 euróra, be is fizettük, kaptunk róla papírt, visszakaptuk a jogsit és a személyit, kocsiba pattantunk és nagyon vártuk, hogy ismét magyar földön legyünk.

Mindent összevetve egyébként nagyon jó volt a síelés, de ezt a rendőr sztorit szívesen kihagytuk volna. Legközelebb már tuti megállok annál a STOP táblánál :-)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.