Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowboardos kesztyű

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Snowboardos kesztyű
2011.02.06. 22:12
Az öltözet a rétegességre kell épüljön.
1 layer: ez érintkezik a bőrrel közvetlenül. Műszálas alsó, lányoknál tanga és lehetőleg sportmelltartó. Erre jön a speciális sízokni és a technikai alsóöltözet. Nem jégeralsó, mert az pamut. Kizárólag műszálas. Ebből lehet vékonyabb, vastagabb, gyapjúval kevert thermo. Ez a réteg vezeti el az izzadtságot a bőrfelületről.
2 layer: melegítő, vagy köztes réteg. Leginkább különböző vastagságú poláranyagú rétegek. Lehet pulóver, kardigán, mellény, esetleg windstopperes. Ide jön a gerincvédő és seggvédő is.
3 layer: záróréteg. Ide tartozik a kabát, nadrág, kesztyű, sapka. Ezek legfontosabb paraméterei: mekkora vízoszlopnak áll ellen befelé és mennyi vízpárát tud kiengedni. Ebből következik, hogy ezek mind lélegzős cuccok, mindenféle TEX elnevezésekkel. Fontos a jól illeszkedő hófogó, a nadrág legyen elég bő, a mozgás miatt és mindkettőn legyenek nyitható szellőzők. Praktikus okokból (jobban fékez a havon) jobb, a picit durvább anyag (lásd motoros cordura). A színek nem lényegesek, ki mennyire exhibicionista. De a rikító szín szűzhavazáskor és ködben életmentő lehet.

Minden réteg mosható, max 40fokon, a dzseki és nadrág viszont csak spec mosó, vagy öblítő használatával, lehetőleg inkább kézzel, mint géppel.
Előzmény: (FearTomi 108389)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.