Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hóviszonyok - vélemények

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
vdk3x
24 élménybeszámolót írt
24
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Hóviszonyok - vélemények
2011.03.01. 18:45
Hát én azért sokkal jobban szeretem a természetes havat, meg azt, hogy a hegyek és fák roskadoznak a hótömegtől és nem csak egy keskeny pályacsík fehér. A klímaváltozás és melegedés miatt egyre inkább azokat a pályákat keresem, ahol a völgyállomás is legalább 1.500 méteren van, a pályák nagy része meg 2000 és 3000 m között fekszik. Utóbbi időben a március 15. környéki szezonzáró síeléseken sokszor izzadtunk a nagy melegben és túrtuk a kásás havat a pálya alsó részein, ezért most 2 héttel előrébb hoztuk az utolsó sielésünket is.

Addíg kell élvezni a síelést, amíg lehet, 20-25 év múlva lehet sok alacsonyan fekvő pálya kénytelen lesz bezárni (vagy a szezont jelentősen lerövidíteni) és csak a kevés magasan fekvő pálya marad meg, így a csökkenő konkurencia és a jó sieléshez szükséges pályaviszonyok fenntartásának exponenciálisan növekvő költségei miatt annyira megdrágul a síelés, hogy az megint egy szűk réteg kiváltsága lesz.

Persze az ember találékony és mesterséges eszközökkel talán még sokáig késleltethető a síelés jelenlegi aranykorának a leáldozása, de az már jól látszik, hogy a síelésben is egyre kevesebb természetes és egyre több mű dologgal kell megbarátkoznunk, ha szeretjük, ha nem.
Előzmény: (Hochjoch 112993)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.