A dinamika nem egyenlő a sebességgel, tehát a dinamika hiánya alatt sem azt értettem, hogy lassan síelsz. Sokkal inkább, hogy valamilyen okból hiányoznak a megfelelő pillanatban a jó irányba ható erők (ahogy jelezted, ez ebben az esetben lehet a kikönyökölt sí hiányossága). Ezért nem foglalkoznék a kezeddel. Ha meg Visegrádon látható is volt, hogy tudod karlengetés nélkül is, akkor tényleg igazam volt, hogy nem érdemes javítani.
De a távgyógyítás hiányosságai nálad fokozatosan igazak. Ahogy már írtam, olyan mozgásod van, amiben sok a fantázia, de komoly javaslatokat csak személyesen, havon mozogva, együtt síelve-oktatva mernék tenni (bár ötleteim nyilván vannak). Az is látszik mozgásodon, hogy nem foglalkoznak veled eleget vagy nagyon keveset síelsz, mert különben ilyen alapokkal rendezettebb lenne a mozgásod. Viszont soha nem fogod elérni az általad kitűzött célt, ha magadban vagy nem a megfelelő tudású szakemberekkel síelsz. Minden híresztelés több ilyen szintű magyar oktató van, én ismerek is többet... :-)
Én a helyedben fordítva közelíteném meg a kérdést. Sokkal jobb esélyed lenne az oktatóképzésben jól megtanulni síelni, mint bárhol máshol, csak nem kell beérni az egyetlen egyhetes vizsgatáborral, hanem ki kell használni minden lehetőséget. Meglepődnél, mert lehet, hogy a kiképző oktatók még nálad is komplexebben látják a síelés világát, csak kihagyják azokat az utakat, amikről előre tudják, hogy tévutak! (Nem állnak neki benzintankot keresni az autó alatt, ha a csomagtartóból kell kiszerelni.)