Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Pra Loup - Val'd Allos
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Pra Loup - Val'd Allos
2012.02.12. 14:03
Sziasztok!

Mi is tegnap éjjel értünk haza az eddigi legszerencsétlenebb síelésünkről, aminek a síelés része majdnem tökéletes volt, de minden másban elpártolt tőlünk aszerencse.

Mi 5-en mentünk, ebből egy lány Londonból repült és Grenoble-ban vettük fel, mi pedig Németországból mentünk kocsival. A szerencsétlenségek sora itt kezdődődött. Egy kocsival emntünk volna, de a tetőcsomagtartó kersztléce gyári hibás volt, ezért mégiscsak 2 kocsival mentünk. Vagyis mentünk volna, ugyanis a szibéraia hideg közbe szólt.
Az első kocsi elindult, de mi kb 1,5 órával később indultunk volna. De a dízel beledermedt a kocsiba... Na, ja éjjel több, mint mínusz 20 fok alatt volt. Szóval kihvtuk az autómentőt, de jó német szokás szerint, hétfőig hozzá sem nyúltak a kocsihoz. Szóval telefon a csapat másik felének, hogy mi max hétfőn megyünk utánuk. Persze a londoni lány cucca nálunk voltm, így ők még kénytelenek voltak neki ruhát venni meg sícuccot bérelni. Így kis kitérővel éjjel 11-re oda is értek.
Az ő kálváiájuk ekkor kezdődött. A síbérletet másnap reggel nem kapták meg. Recepciós szerint a kasszánál volt, a kassza szerint a recepción, de a recepciós tagadott. Így hát vettej napijegyet, mert ha már ott voltak, akkor szerettek volna síelni is. Utána egész héten üldözték a Managert az aláírásért, hogy mi is történt, hogy majd a szervezőkőn leverjék a dolgot.

eközben kis kocsinkat kiolvasztották és hétfő délután kocsiba pattantunk, és lekocsikáztunk Val d'Allosba a többiek után.

A síelés része az utazásnak majdnem hibátlan volt. A pályák szerintem remekül voltak kezelve, és hála múlt heti havazásnak a táj és szépen fehérlett. Szerintem a pályák a kevés hó ellenére is jobban voltak kezelve, mint Ausztriában (majd a damülsi élményinkről az adott fórumban beszámolok). Sajnos a korcsolyapályává vált sípályák tényleg kellemetlenek voltak, de erről az üzemeltetők nem tehetnek, Ha nincs hó, de ellenben van nagy szél, akkor elég nehéz a havat a hegytetőn tartani. De biztos sítudással és jól élezett léccel azért le lehet jutni a hegyről, mégha utána az ember fájlalja is a combját kicsit. Ami viszont nagy negatívum, az a rendkívül öreg és alassú felvonórendszer. Emiatt biztos nem jövünk ide mégegyszer, max ha lecserélik a liftek nagyrészét.
Az idő egyébként végig napos volt, hol kevésbé, hol jobban hideg.

A maradék 4 nap síelésünk végül majdnem zavartalanul zajlott le, amikor az utolsó este meggondolatlanul a 2 sílécet a folysón hagytunk a pakolás idejére. Ugyanis ezeket vkik elemelték. Az egyik léc használt volt, de a másik gyakorlatilag első szezonos volt. Mondanom sem kell, hogy tönkretette az amúgy sem felhőtlen selésünket a dolog.
És bár tudjuk, hogy a mi hülyeségünk volt a dolog, de nem gondoltuk, hogy tolvajok járnak köztünk. Valószínűleg a kisvárosi német biztonségérzetünk volt a hibás...
Remélem másnak nem lopták ael a lécét ugyanígy, de ha mégis, akkor szóljatok...
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.